'Milliyetçi' Sinan Oğan, HDP'li Demirtaş'ı böyle övmüş

Zafer Partisi’nin öncülüğündeki Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak milliyetçi söylemlerde bulunan Sinan Oğan’ın, terör tutuklusu HDP’li Selahattin Demirtaş’ı övdüğü haberler arşivden çıktı.

'Milliyetçi' Sinan Oğan, HDP'li Demirtaş'ı böyle övmüş
'Milliyetçi' Sinan Oğan, HDP'li Demirtaş'ı böyle övmüş
GİRİŞ 03.04.2023 17:35 GÜNCELLEME 03.04.2023 17:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacak 4’üncü isim olan Sinan Oğan’ın MHP milletvekilli yaptığı dönemde parti politikasına aykırı olarak HDP’li Selahattin Demirtaş’ı övdüğü kaydedildi. Günümüzde, “Biz Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüleri adaysız bırakmamak için girdik. Ben Atatürkçüyüm ben Türk Milliyetçisiyim diyen herkesin toplanacağı bir çatı yapı oldu Ata İttifakı” diyen Oğan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceklerini söyleyen, PKK’yı terör örgütü olarak görmediklerini belirten eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Türkiye için kazanım olduğunu söylediği bildirildi.

MHP'DEN BU YÜZDEN İHRAÇ EDİLMİŞ

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, “MHP’den nasıl ve neden ihraç edildi, sorusunun yanıtlarından sadece bir tanesi…” notuyla paylaştığı gazete kupürleriyle Sinan Oğan’ın, HDP’li Demirtaş’la ilgili söylemlerini hatırlattı.

DEMİRTAŞ VE HDP SÖZLERİ: TÜRKİYE İÇİN KAZANIM!

Oğan’ın, 2014 seçimleri öncesinde Demirtaş hakkında, “Bu seçim, Selahattin Demirtaş’ın kişiliğiyle HDP’yi Türkiyelileştirdi. Etnik temele dayalı rijit yapıdan, sistemle uyumlu partiye dönüştürdü. Bu Türkiye için kazanımdır” sözlerini sarf ettiği belirtildi.

Sinan Oğan’ın Demirtaş lehine söylemleri, 30 Temmuz 2016’da Sözcü gazetesinde “MHP’li vekilden Demirtaş’a övgü”, Posta gazetesinde “MHP’den Demirtaş’a şaşırtan övgü” başlıklarıyla yayınlandığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 11
  • ayşe şahin 11 ay önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri. Türkler diriliyor. Az zamanınız kaldı.
    Cevapla
  • türk 1 yıl önce Şikayet Et
    milliyetçilere kurban olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boyunun ölçüsünü alacak.
    Cevapla
  • Español 1 yıl önce Şikayet Et
    Kripto herif ,her yere girmişler, ama Allah gercek yüzlerini bir şekilde ortaya çıkarıyor!
    Cevapla
  • Duyarlı . 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni dönmesi ne milliyetçisi ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı