Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik '14 Mayıs' mesajı: Hiçbir tuzak önümüzü kesemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki iftar programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin de altında kalmadık, Allah'ın izniyle kalmayacağız" dedi.

GİRİŞ 03.04.2023 21:10 GÜNCELLEME 03.04.2023 21:10
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle iftar programında buluştu. İftar yemeğinin ardından milletvekillerine hitap eden Erdoğan, "Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin de altında kalmadık, Allah'ın izniyle kalmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"319 BİN KONUT VE KÖY EVİYLE ŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRMA SÖZÜMÜZÜ TEKRAR VERİYORUZ"

"6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz 50 binin üzerindeki insanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bir anda evleri yuvaları, işyerleri yıkılan depremzedelerimize Allah'ın izniyle bir yıl içerisinde yapacağımız 319 bin konut ve köyeviyle şehirlerimizi ayağa kaldırma sözümüzü tekrar veriyoruz. Evi kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız kalıcı konutları kendilerine teslim edilene kadar bize emanettir, bizim emanetimizdir. İsteyen kendi şehrindeki geçici barınma merkezlerinde, isteyen 81 vilayetimizdeki kamu misafirhanelerinde, yurtlarda, kiralanan evlerde hayatını sürdürebilir. İftar soframızı bizlerle paylaşan milletvekillerimize; meclisimizin 27. döneminde ülkemize ve milletimize yaptığınız hizmetler için şahsım ve milletim adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde milletvekilliği hem meclis çalışmaları hem seçilen şehrin sorumluluğu hem de genel siyasetin hengamesi altında yükü oldukça ağır bir vazifedir. Millete hizmet etmenin ülkenin geleceğinin biçimlendirilmesine katkı sunmanın manevi hazzı bu görevi farklı bir konuma taşıyor. Bu meclis milli iradenin tecelliyahı, cumhuriyetimizin kurucusu ve 15 Temmuz Destanı'nın ayrılmaz bir parçasıdır. Haziran 2018'den bu yana yasama, denetim ve bütçe faaliyetlerini yürüten 27. Dönem meclisimiz 14 Mayıs seçimleriyle birlikte tarihteki seçkin yerini almaya hazırlanıyor."

"HENÜZ UYGULAMASINI GÖRMEDEN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİMİZE KARŞI ÇIKANLAR VARDI'

Tabii bu dönemin bir diğer özelliği de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk meclisi olmasıdır. Yasamanın temsilcisi meclis ile yürütmenin temsilcisi Cumhurbaşkanı'nın uyumlu ve yapıcı bir şekilde çalıştığı ülkeye beraberce çok önemli kazanımlar sağladığımız bir dönemi geride bıraktık. Biliyorsunuz henüz uygulamasını görmeden yeni yönetim sistemimize karşı çıkanlar vardı. Sistem ilk döneminde Covid-19 küresel salgınının savaşla pek çok krizle ülke içinde de bunların yansımalarıyla sınandı. Üstelik bir de asrın felaketi 6 Şubat felaketinin canımızdan can koparan, şehirlerimizi yıkan sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Adıyaman Milletvekili Yakup Taş kardeşimiz tüm ailesiyle birlikte o yaşadığımız felakette hayatını kaybettiler. Tüm vatandaşlarımıza bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum. Bu depremlerde yakınlarını kaybeden pek çok milletvekilimiz olduğunu da biliyorum. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum. Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin de altında kalmadık. Allah'ın izniyle de kalmayacağız."

'COĞRAFYAMIZDAKİ BİN YILLIK VARLIĞIMIZIN VE HÜKÜMRANLIĞIMIZ HER SAFHASI AYRI BİR MÜCADELEYLE GEÇMİŞTİR'

"Şehirlerimizi kısa sürede ayağa kaldıracak, insanlarımızın geleceklerine umutla bakmalarını temin edeceğiz. Sistemin sağladığı hızlı karar alma ve güçlü icra kabiliyeti sayesinde ülkemiz küresel krizlerden en az kayıpla ve en çok faydayla çıkmayı başarmıştır. İnşallah deprem felaketinin de üstesinden aynı şekilde geleceğiz. Kardeşlerim coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın ve hükümranlığımız her safhası ayrı bir mücadeleyle geçmiştir. 6 asırlık Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinin ardından kurduğumuz son devletimiz Cumhuriyeti'mizin de ilk asrını geride bıraktık. Cumhuriyeti'mizin ilk asrı da kendi içinde inişli çıkışlı geçti. Tek parti devrinden, çok partili siyasi hayata geçişimiz, ardından başlayan darbeler, muhtıralar silsilesi, demokrasi ve kalkınma hamleleri, ekonomik sıkıntılar, terör saldırıları yaşadık. Dünyada ve bölgemizde ortaya çıkan hadiselerin ülkemize olan yansımalarından komşularımızla ve müttefiklerimizle yaşadığımız gerginlikler kadar daha pek çok başlığı buna ilave edebiliriz. Türkiye'nin bugün geldiği yer geride bırakmakta olduğumuz ilk asrının zirvesi. Ama bundan sonra hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılı'nın ilk adımıdır.  Bugüne kadar 2023 hedeflerimiz ışığında ilerledik, bundan sonra 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna doğru yürüyeceğiz."

"SON

"Son yıllarda ardı ardına maruz kaldığımız sıkıntılar olmasaydı bugün hedeflerimize çok daha yakın bir yerde bulunabilirdik. Büyük ekonomilerin dahi altından kalkmakta zorlandığı dalgalanmaları biz avantaja çevirebiliyoruz. Ekonomimize kurulan tuzakları kendi modelimizle aşarken yine bunu yaptık. Depremin altından da Allah'ın izniyle bu şekilde kalkacağız. Cumhurbaşkanı ve milletvekilleriyle milletin temsilcilerin dimdik durduğu, hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğü dünyada hiçbir tuzağın Türkiye'yi yolundan çevirmeyeceğine, önümüzü kesemeyeceğini açık ve net bunu tüm dünyaya gösterdik. 2023'ü Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı kılma kararlılığımızın gerisinde beraberce yürüttüğümüz çalışmalar var. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra yeni dönem Meclis'imizde sizlerle ve aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla aynı kararlılıkla devam edeceğimize inanıyorum."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    ben 9200 primi boşuna mı yatırdım aynı maaş kök maaş bile şimdi herkesin aynı böyle adaletsizlik olurmu
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem bölgelerine Chp nin kentseli nasıl engellediklerini gösteren mahkeme kararlarıyla gidip tüm halka gösterin.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Corana,depremler,sel felaketleri Orman yangınları,PKK,Fetörislerin kumpasları,Muhalefetin çelmeleri,batının iki yüzlülüğü,Ukrayna Rusya savaşı..Derken Reis değilde CHP başta olsaydı vay halimizeydi...şükretmeyi aklından geçiremeyenler var .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İpe diz diye bi atasözü var. Şecaat arzedeyim derken sirkatin söylemek seninkisi
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar konuşur Erdoğan yapar
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaparsa AK parti yapar gerisi bölücülük yapar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!