Son dakika haberi: Başkan Erdoğan bayramı işaret ederek müjdeli haberi duyurdu!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV, 360 ve tv4 ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgesindeki köy evlerinin bir kısmının bayrama yetiştirileceğini müjdeledi.

GİRİŞ 06.04.2023 01:04 GÜNCELLEME 06.04.2023 12:53
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Bayrama kadar deprem bölgesindeki köy evlerinin yetiştirilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, "Yeni bir adım atıldı. İnşallah bakanımın da verdiği söze dayanarak söylüyorum. Bu köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını Bayrama yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

Çok ciddi ölüm vakaları oldu. 50 bini aşkın vefat var, ciddi yaralılarımız var. Attığımız adım, verdiğimiz sözler var. Bakan arkadaşlarım, valilerimiz ve tüm kamu kurumları 11 vilayette yoğun çalışma içerisindeler. Enkazlar kaldırılıyor. Yüzde 50'nin üzerinde kaldırıldı. Zemin etütleri bir taraftan yapılıyor.

DEPREM BÖLGESİYLE İLGİLİ MÜJDELİ HABERİ DUYURDU

Yeni bir adım atıldı. Köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını bayrama yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Benim '1 yıl müsaade edin' dediğim kalıcı konutlar var. Çadırlarla işe girdik. Bu yetmez dedim, ikinci adım gerek Katar'dan gelen, gerek Türkiye'de inşa edilen konteynerlerle kent kurduk. Bir adım daha atıp prefabrik konutları yaptık. Ben de tebrik ediyorum müteahhit firmalar çok güzel yaptı. Bunlarla yeni şehirler oluşturuldu.

Köy evleriyle de yeni adımlar atıldı. İmkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunlarla beraber NATO'nun gönderdiği çadırlar farklılık arz ediyor. Alışılmış çadırlardan değil. Klimatik sistemlere varıncaya kadar var… Benzer İsveç'in var. Onlar da gönderdiler. Seçimden sonra gerek Kızılay, gerek AFAD modellerini alıp ülkemizde üretelim istiyorum. Attığımız en önemli adım, kabulleniyorsanız sizleri komşu illere gönderelim. Buralarda yurtlarda sizleri misafir edebiliriz her şey lüks çünkü. Ara karar aldık online sisteme geçmek suretiyle yurtlarımızı ferahlatalım istedik. Bakıyorum depremzedelerimiz, 'Biz memleketimize gidelim' diyorlar. Bazı şikayetleri var. Kiralar oralarda yüksek olduğundan şikayet ediyorlar. Yüksek kira uygulaması yapandan biz bunun hesabını yargı vasıtasıyla soracağız diyoruz. Yurtlarda kalanlar, 'Devletimiz bizi açıkta bırakmadı' diyorlar.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ SÖZÜMÜZ VAR"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız 'Bu binaya girilmez' diyor. Ben de vatandaşıma 'Sakın ha girmeyin' diyorum. Orada 3-5 parça şeyin kalmış olabilir, biz tayin ediyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili sözümüz var. Özellikle kendi oturduğum bölge Üsküdar'da vatandaşlara dedim ki, 'Dönüşümde bize yardımcı olun' dedim. Evleri boşaltın, kiraya çıkın. Kiranızı biz ödeyeceğiz. Kabul edenler oldu, etmeyenler oldu. Kabul edenlerin binalarını yıktık yaptık. Geçenlerde önümü kestiler, 'Yanlış yaptık, yıkılmasına fırsat vermedik' dediler.

Baktım, vinçler gelmiş orada işler başlamış. Yepyeni farklı bir semt meydana geldi. Muhalefet, CHP ve yandaşları buna rantsal dönüşüm diyorlar. Biz yapıyoruz, vatandaşımız buradan rant elde edecekse etsin. Yasal düzenlemeyle merkezi yönetim ve belediye ortak çalışacak. İstiyoruz ki belediye ve bakanlık bu tür yanlışlıklara izin vermesin. TOKİ inşaatlarında zemin etütleri bitmeden hiçbir proje başlayamaz. Sulak zeminlerde inşaata müsaade ediyor belediye. Hatay'da bunu görüyoruz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Şirket ortağı eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur tescil mağdurları unutmayın lütfen
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım Çifçi kadınların bağkur öncesi doğum borçlanması hakkı istiyoruz
    Cevapla
  • sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    kâmile cevap miş miş leri bırak sorun yumağının içinden çık reise ALLAH razı olsun de ki var olan gözün gördüğü kulağında duyduğu belli olsun yani hakkı görüp hakkı duyacaksın
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    17 Ağustos depremi sonrası , Kentsel Dönüşüm Yasası çıktı . Kahraman Maraşın birinci derece deprem bölgesi olduğu biliniyordu . Neden yasa işlevsiz kaldı , İstanbul için neler yapılacaktı , Neden yapılmadı , Müteahitler hazıra nazır arsa istiyormuş , Denetim Firmaları , Site Yönetiminin toplu onayını ve yüklü denetim bedelinin ödenmesini istiyormuş . DASK ödeniyor , Tazmin az , hep pürüz
    Cevapla
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarına müjdeli haberler bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!