7'li masada kriz! Kılıçdaroğlu çark etti...Resmen kandırıldılar

7'lı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığını desteklemeleri karşılığında masanın küçük partilerine verdiği sözden geri döndü.

7'li masada kriz! Kılıçdaroğlu çark etti...Resmen kandırıldılar
7'li masada kriz! Kılıçdaroğlu çark etti...Resmen kandırıldılar
GİRİŞ 06.04.2023 07:13 GÜNCELLEME 06.04.2023 07:13
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

 20 milletvekili sözü verdi. YSK'ya milletvekili aday listelerinin teslim edileceği 9 Nisan'a sayılı günler kala Kılıçdaroğlu'nun 20 vekil kontenjanı vaadinden çark ettiği ve masanın küçük partilerine 3 vekil önerdiği iddia edildi.

9 Nisan krizi olarak tanımlanan bu krizde Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi'ne 4 vekil, Gelecek Partisi'ne 3, Saadet Partisi'ne 3 ve Demokrat Parti'ye ise 2 milletvekili teklif ettiği ama küçük partilerin tepkisiyle karşılaştığı dillendiriliyor.

Özellikle de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bu dağılıma karşı çıktığı ifade ediliyor.

Babacan'ın 20 milletvekili kontenjanında ısrarcı olduğu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Babacan'ın ikna etmek için görüşmeler gerçekleştirdiği söyleniyor. 

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 217
  • Kendi partisine 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu 6 li masanın seçmenlerinden oy gelmeyeceğini görünce ince ile anlaştı. Cumhurbaşkanı seçiminde ince taraftarı Kılıçdaroğlu na milletvekili seçiminde kendi partisine oy verecek. CHP de milletvekili çıkarması için önceye destek olacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu Kemal hepisini. yer
    Cevapla
  • CENGIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    bu daha baslangıc.kımlerden ders alıyorlar bellı.devamlı yalan soyle tekrar tekrar soyle.ALLAH askına hıcmı bu yalnlar ınsanın yuzunu kızartmaz.BIZ BILIRIZ SENIN ADIN KEMAL
    Cevapla
  • nbnb 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar şimdiden birbirini kazıklıyor daha doğrusu big brother little brotherleri kazıklıyor. Allah muhafaza iktidar olsalar vay vatandaşın haline vay. Vay ki ne vay...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ayı ile dayı meselesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!