İşte Akşener’in gerilmesinin nedeni! "Artık şapka düştü, kel göründü"

Bazı anketlerde yüzde 7’lik baraj sınırına kadar gerilediği yönünde yapılan tespitler nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tavırlarına yansıdığı belirtildi. Uzmanlar Akşener'in agresif tavrını Haber7'ye değerlendirdi.

GİRİŞ 06.04.2023 17:31 GÜNCELLEME 07.04.2023 12:12
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Meral Akşener’in 6’lı koalisyon masasındaki gelgitleriyle başlayan, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Kılıçdaroğlu’na açık desteğiyle tırmanan, milliyetçi tutumuyla bilinen Yavuz Ağıralioğlu’nun partiden istifasıyla ciddi boyuta varan İYİ Parti tabanındaki rahatsızlık kopuşlara neden oldu.

Bazı anketlerde yüzde 7’lik baraj sınırına kadar gerilediği yönünde yapılan tespitler nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tavırlarına yansıdığı belirtildi.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilat binasına isabet eden bekçi kurşunu üzerinden Başkan Erdoğan’ı ve Emniyet teşkilatını hedef alan Meral Akşener, partisinin TBMM’deki son toplantısında ses tonunu yükseltip Meclis’e mermi fırlatarak konuşması “oy gerginliği” olarak değerlendirildi.

Akşener’deki gerilimi kamuoyu araştırmacıları ve yazarlar Haber7’ye değerlendirdi.

EMİN PAZARCI: AKŞENER’İN ŞOVU FAYDASIZ, ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Haber7’ye konuşan Gazeteci Yazar Emin Pazarcı, İYİ Parti’de ciddi oranlardaki oy kaybının devam edeceğini, Meral Akşener’in şovlarının kopuşu engelleyemeyeceğini söyledi. İYİ Parti’nin oylarının düşmesinin ana nedeninin 6’lı masayı terk edip ağır sözler söylemesinden 3 gün sonra geri dönmesi olduğunu belirten Emin Pazarcı, Yavuz Ağıralioğlu ile birlikte milliyetçi ve ülkücü seçmenin partiden kaçtığını ifade etti. “Artık şapka düştü kel göründü.” diyen Emin Pazarcı, şöyle devam etti:

“Akşener masayı terk ettiğinde İyi Parti genel başkan yardımcıları yüzde 40 oy kaybettiğini, kendi genel başkan yardımcıları masayı terk ettiğinde çıkıp televizyonlarda söylediler. Meral Akşener, ne olduysa oldu, bütün bunlara rağmen geri döndü. Nasıl bir anlaşma yaptılar, ne vaat ettiler yada noktada ikna edildiler bilmiyorum ama hiçbir şey yokmuş gibi bütün bunları söyledikten sonra ‘seçmenimiz Kılıçdaroğlu’na oy vermez’ demelerine rağmen döndüler. Bu da iplerin koptuğu nokta haline geldi. Sadece Artık İyi Parti tabanı Kılıçdaroğlu’na oy vermekle kalmıyor, İyi Parti’den de kaçıyor.”

TOPLAMA PARTİ DAĞILMAYA BAŞLADI

İyi Parti’de Ağıralioğlu ile birlikte pek çok ismin istifa ettiğini söyleyen Emin Pazarcı, “İYİ Parti şu an bocalıyor. Zaten toplama bir partiydi, şimdi dağılmaya başladı. Akşener de bunu görünce TBMM’deki grup toplantısında şov yaptı ama bu şovun ayakları yere basmıyor. Ne dediği ve ne yaptığı belli değil. Karmakarışık ve akla mantığa uymayan ifadelerde bulundu. Fakat bu kopuşu engellemez.” diye konuştu.

HDP’li Sırrı Sakık’ın ‘Kılıçdaroğlu bize kapalı kapılar ardında birtakım vaatlerde bulundu, bunları açıklasın’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Emin Pazarcı, “Bunlar arasında Öcalan’ın serbest bırakılması, Kandil’dekilerin dönmesi bile var. HDP ile aynı masada bulunan Meral Akşener, İyi Parti’deki bu sarsıntıyı dindiremez. Meselenin özü budur. İyi Parti oylarında gerileme olduğu açık ve net. Büyün kamuoyu araştırmalarının ortak noktası İyi Parti’nin gerilediğidir.” sözlerini sarf etti.

HİLMİ DAŞDEMİR: AKŞENER İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Haber7'ye yaptığı açıklamada Akşener’in inandırıcılığının kalmadığını söyledi.

İYİ Parti’nin HDP ile saf tutmasına tepki gösteren Yavuz Ağıralioğlu’nun çıkışıyla beraber kopuşlarda artış yaşandığını kaydeden Daşdemir, “İYİ Parti'den kopuş Yavuz Ağıralioğlu ile başlamadı, kopuş daha önce başlamıştı. Çünkü ittifaklarda HDP'nin orada olduğu biliniyordu. Bu, gün yüzüne çıktıktan sonra kopuş başladı. Akşener'in masadan kalkıp sonra tekrar masaya oturması onun inandırıcılığını ortadan kaldırdı. Sonuç olarak sürekli kazanamayacak aday olarak yaftaladıkları Kılıçdaroğlu'nu bir anda kazanacak aday diye gösterdiler. Bu toplum tarafından sorgulanmaya neden oldu ve kopuş böyle başladı. Yavuz Ağıralioğlu'nun ortaya koyduğu somut veriler de durumu perçinledi.” dedi.

“İYİ PARTİ'NİN GÖRDÜĞÜ SON İYİ SEÇİM OLACAKTIR”

Bu seçim İYİ Parti'nin gördüğü son iyi seçim olacaktır.” diyen Daşdemir, İYİ Parti’nin gerileyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Bundan sonraki seçimlerde İYİ Parti yüzde 1-2 gibi oy oranlarında göreceğiz. Çünkü İYİ Parti, net bir ideolojisi ve savunduğu kavram olmayan parti. Bir taraftan bakıyorsunuz terörist başı Apo'ya özgürlük ev hapsinden bahsediliyor, bir taraftan federatif yapıdan bahsediliyor, diğer taraftan da ateşli bir şekilde LGBT'yi savunanlar İYİ Parti'de yönetici pozisyonundalar. Bunlar olunca da oradaki milliyetçi muhafazakar kesimden kopuşlar oldu. Ardından da HDP ve PKK'nın kendi cumhurbaşkanı adayına verdikleri açık destekte bunu iyice pekiştirmiş oldu.”

MAĞDURA OYNARAK KOPUŞLARI DURDURMA PEŞİNDE

Akşener’in oy kayıpları nedeniyle kaza kurşunu üzerinden mağdura oynadığı ve agresifleştiğini vurgulayan Daşdemir, şu ifadelerde bulundu:

“Akşener'in bu agresif tavrının nedeni, oy kopuşları var. Toplumda mağdura yönelik korumacı bir yaklaşım olduğu için Akşener İstanbul il başkanlığındaki olaydan bir şekilde medet umarak ‘İnsanlar bize oy vermeye başlarlar’ gibi bir yaklaşım içinde. Ancak İYİ Parti’ye o anlamda halk arasında denildiği gibi ‘geçmiş olsun’ demek gerekiyor. Toplumda oluşan seçmen sadakatinin büyük oranda koptuğunu İYİ Partili seçmenin ağırlıklı olarak Memleket Partisi'ne yöneldiğini görüyoruz.”

"AKŞENER’İN MAĞDUR ROLÜ TUTMADI"

TBMM’deki grup toplantısında yerlere mermi fırlatan Akşener’in mağduriyete oynamasında tutmadığını belirten Daşdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

“Akşener'in mağdur rolü de tutmadı. Eğer tutmuş olsaydı şu anda İYİ Partililer her yerde eylem yapıyordu. Onların oynadığı oyunla siyaset şekillenmiyor. Böyle süreçlerde toplumun algısı ve okuması var.”

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 209
  • SOLO TÜRK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar. Ki rezil olacaklar.
    Cevapla
  • Hakiki milliyetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Koray aydın bahcelinin milliyecciliğini beğenmedin şimdi akşenerle beraber apoyu serbest bırakırsıniz
    Cevapla
  • Yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni ıslah etsin teröristlerin oyununa muhtaçmisin dön bu oyundan seni harcıyorlar tek başına yürü
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçi ve ülkücü olan asla zillet ittifakında olamaz. cumhur ittifakına destek vermesi şarttır. olamaz . Çünkü muhalefet muhalefet değildir ki, zillet ittifakı ve Haçlı Avrupası ve ABD yanlısı bunlar. Aynı düşman ağzıyla konuşurlar BÜYÜK TÜRKİYE yi istemezler.
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti =PKK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu