Son anket sonuçlarını açıkladı! Dikkat çeken Muharrem İnce ve Memleket Partisi detayı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayın programında seçim gündemine ilşkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Hamza Dağ, Muharrem İnce ve Memleket Partisi'nin son anketlerdeki oy oranlarını açıkladı.

GİRİŞ 07.04.2023 21:30 GÜNCELLEME 07.04.2023 21:39
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, tv100 canlı yayınında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

KARARSIZ SEÇMENİN DURUMU

Işık'ın "Memleket Partisi’nin oylarının tamamı Millet İttifakı'ndan geliyor, sizin seçmen hala duruyor mu aynı yerde?" sorusuna Dağ "Bizim seçmen duruyor. Bizim adayımız zaten yıllardan beri belli. Yeni bir aday durumu söz konusu değil. AK Parti seçmeni 5 yıllık süre zarfında bizim oylarımızın çıktığı indiği zamanlar oldu. Bu süreçlerde seçmenlere baktığımız zaman bizim seçmenlerin tamamı kararsız durumda bulundu. Seçim yaklaştıkça, kararsız seçmenin bize doğru yöneldiğini görüyoruz." dedi.

"MUHARREM İNCE YÜZDE 10 CİVARINDA KENDİ OYU VAR"

Anketlerle ilgili Dağ "Anketlerde parti olarak, Cumhur İttifakı olarak önde gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız önde gidiyor. İnşallah ilk turda seçimi kazanacağız. İyi bir fark var. Muharrem İnce faktörü var. Muharrem İnce yüzde 10 civarında kendi oyu var. Seçime kadar ben bu civarlarda kalabileceği konusunda tam emin değilim. Kampanya dönemi önemli olacak. Muharrem İnce'nin performansı önemli. İnce'nin bu kadar oy alma noktasına gelme sebebi nedir? Asıl mevzu orada. İnce'ye Kasım'da, Aralık'ta, Ocak'ta baktığımızda yok. Şubat'ta 0'lar 1'ler, Mart'tan sonra yüzde 10'lu oylar konuşuyoruz. Partisi 4-5 civarında. Nedeni 7'li masanın adayının tutmamış olması, kabullenilmemiş olması." ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 175
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek CHP seçmeni , CHPKK ya kesinlikle oy vermeyecek , KESİN KAYBEDECEKLER HİÇ ŞANSLARI YOK., hayatı boyunca dedesi CHP'li diye CHP'ye oy veren siyasetten hiç anlamaz kişiler bile söylemektedir
    Cevapla
  • Liseli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Atatürk'çüler memleket partisine oy verecekler,normalde chp baraja takılmalı ancak robotize olmuş terliğe bile oy verebilecek chp seçmeni var,bu seçimde bunlardan ne kadar olduğunu göreceğiz.
    Cevapla
  • Liseli 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp seçmeni acınacak halde,yıllarca hakaret ettiği isimlere oy vermek,onları vekil yapmak ancak robotlara yakışacak bir davranış biçimi,birde kendilerini aydın görüyorlar.
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Başarılı ana muhalefet olur.
    Cevapla
  • ilk ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    bence ak parti tek başına en az %70 alır, mhp de %20-25. Başkanlıkta ise Reis en az %80, ince % 20, KK %10 anca alır.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi ülkede yaşıyorsun hiçmi takip etmiyorsun gündemi bu kadar fark olabilir mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü
Atama kararları Resmi Gazete'de