Neden Cumhur İttifakı? DSP Genel Başkanı Önder Aksakal gerekçelerini açıkladı

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını açıklayan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal gerekçelerini açıkladı.

GİRİŞ 08.04.2023 02:38 GÜNCELLEME 08.04.2023 09:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, TRT Haber yayınında, Cumhur İttifakında yer alma gerekçelerini anlattı.

Bir maceraya gerek olmadığını vurgulayan Aksakal, 20 yıldır devleti yöneten bir cumhurbaşkanı olduğunu, uluslararası ilişkilerin en ince detaylarına kadar vakıf olmuş ve badireli süreci en az tehlikeyle bertaraf edebilecek bilgi birikimine sahip bir cumhurbaşkanının yeniden iş başında olması gerektiğine inandıkları için Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs seçimlerinde destekleme kararı aldıklarını ifade etti.



VATAN YOKSA EMEK DE EKMEK DE YOK

Partisinin hak ve emek mücadelesinden doğduğunu belirten Aksakal, şu sözleri söyledi:

"Bu bir ideal birliği, bu bir devlet birliği devlet sahiplenme birliğidir bizim için emek elbette çok önemli biz bir emeğin hak mücadelesinden doğmuş bir parti Demokratik Sol Parti ama vatan yoksa emek de yok ekmekte yok o yüzden önce vatan diyoruz biz belki beylik bir laf gibi algılanabilir ama eğer 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır'ın bugün karşılığını görmüştür Türkiye."

DSP'NİN YASAL İMKANI KULLANMAK EN DOĞAL HAKKI

Aksakal, Demokratik Sol Parti'nin vatana ve millete hizmet amacında olduğunu vurguladı.

Bunun için Cumhur İttifakı'nda yerini almak için imkanların kullanılacağını ifade etti.

"Türkiye’de siyaset 2017 yılında yeni bir anayasal düzenin ekseninde yürüdüğü için Demokratik Sol Parti'nin mutlak suretle vatana ve millete halkına hizmet amacı var bunu gerçekleştirmek için de yasal statüde nasıl imkanı varsa bunu kullanmakta en doğal hakkıdır. Nasıl ki Millet İttifak tarafından siyasetin hiç birbirine benzemeyen partiler bir araya gelip tek liste içinde seçime girebiliyorsa ve bunu toplum hak olarak görüyorsa, Cumhur İttifak tarafında da bundan partilerin böyle bir hakkı olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Bunu içselleştirmesi ve tamir etmesi gerekiyor."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    REİS'ten sonraki lider bulundu.Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu sözün söyleneceği ve uygulamaya koyma yüreğinin de ispatının yapılacağı zamandır. Başkan bu fedekarlığınızı kimse unutmayacaktır. Kişiler unutsa tarih yazacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Genel Başkan doğru söylüyor soz konusu Vatan ise gerisi teferruattır. teşekkürler Başkanım milli ve yerli bu
    Cevapla
  • Dünyada Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanına destek gerekçesini çok mantıklı bir şekilde anlattı. Aptala anlatır gibi.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğru söylemiş kendisinin yeterli düzey de olmadığı bilinci ile konuşmuş ve de ilaveten CB Adaylarından hiç birisinin RT ERDOĞAN kadar iyi bir yönetim gösteremeyeceğini iddia etmiştir.... Bu bir zuldür görüşü doğru ise MİLLET çe utanç duymalıyız 85 Milyon Nüfuslu Ülkemizden Sayın RT ERDOĞAN' dan başka biri yetişmemiş demektir... Tabii olan da Bu Sayın AKSAKALIN görüşüdür ve sadecek
    Cevapla
  • mkaras 1 yıl önce Şikayet Et
    sıradan adamlar her zaman yetişir RTE gibi bir lider de değil bir ülkeye dünyaya bile nadiren gelir. Hale şükretmek reis için dua etmek ve onun kıymetini bilmek gerek
    Cevapla
  • Acar 1 yıl önce Şikayet Et
    varsa çıksın meydana, evet RT ERDOĞAN tektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı