CHP'de Sadullah Ergin krizi! Hatay'dan çektiler, Ankara'ya iliştirdiler

CHP’de eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Hatay 1’inci sıra milletvekili adaylığı büyük tepki çekince geri adım atıldığı ortaya çıktı. Deva Parti’li Ergin’in Ankara 1’inci bölge 4’üncü sıradan aday gösterildiği öğrenildi.

CHP'de Sadullah Ergin krizi! Hatay'dan çektiler, Ankara'ya iliştirdiler
CHP'de Sadullah Ergin krizi! Hatay'dan çektiler, Ankara'ya iliştirdiler
GİRİŞ 09.04.2023 10:49 GÜNCELLEME 09.04.2023 16:25
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden girme kararı alan Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti gibi küçük partilerin meydana getirdiği liste krizi derinleşti. Gelecek Partisi Kurucularından eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin üzerinden başlayan tartışmalar kördüğüme dönünde CHP ve Deva’dan son dakika manevrası geldi.

BABACAN DİRENDİ, ERGİN KAYDIRILDI

Haber7’nin edindiği bilgilere göre, Sadullah Ergin’in CHP Hatay milletvekili listesinin 1’inci sırasından aday gösterilmesi büyük tepki çekince geri adım atıldı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Ergin isminde ısrar etmesi üzerine ikinci formül geliştirildi. CHP ve Deva Parti’li kurmayların CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek Sadullah Ergin’in listesini kaydırma kararı aldığı öğrenildi.

BAŞKENT’TEN ADAY

Buna göre Hatay’da 1’inci sıra Sadullah Ergin’e verilmeyeceği bildirildi. Ergenekon ve Balyoz gibi davalardaki tutumuyla bilinen Sadullah Ergin’in, CHP’nin Ankara listesine kaydırıldığı saptandı.

Deva Parti’li Ergin’e CHP Ankara 1’inci bölge 4’üncü sıradan yer açıldığı belirlendi.

Böylelikle 14 Mayıs genel seçimlerinde Sadullah Ergin, CHP’nin Ankara milletvekili adayı olarak seçmen karşısına çıkacak.

CHP’de muhalefetin başkentte Sadullah Ergin’e yönelik ne yönde tepki oluşturacağı ise merak konusu.

DAVUTOĞLU'NUN SAĞ KOLU ANKARA'DAN

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Nedim Yamalı da Sadullah Ergin’le birlikte CHP’nin Ankara 1’inci bölgeden aday olarak TBMM’ye girme hazırlığı yapacak.

CHP ile Gelecek Partisi arasında yapılan pazarlıklar neticesinde GP’nin iki numaralı ismi Mustafa Nedim Yamalı’nın CHP 1. bölge 6’ıncı sıradan aday gösterileceği kaydedildi.

CHP listesinden vekil adayı olan Nedim Yamalı, eski AK Parti Ankara İl Başkanıydı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERGİN'E AĞIR İTHAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yerel seçimleri sonrasında yaptığı paylaşımda, Sadullah Ergin'in "hakimlere baskı kurduğunu" iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun 1 Nisan 2014 tarihinde yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer almıştı:

Hatay kararını verdi, binlerce oy farkla CHP dedi! Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hakimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek!

“HAİN” TEPKİSİ

CHP’ye yakınlığıyla bilinen eski Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Sadullah Ergin’in CHP listesinden aday gösterilmesine tepki göstermişti.

Özdil, “Asrın iftirası Balyoz’u Ergenekon’u unutan ahmak, unutturan vatan hainidir, ali dibo’yu listeye koymayın kardeşim, yapmayın…” demişti.

İMAMOĞLU CEPHESİ KAZAN KALDIRDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın hiçbir ismin milletvekili adayı yapılmadığı CHP'de Sadullah Ergin'in liste tepesinden aday gösterilmesine tepki yağdı.

CHP'li İBB'den fonlandığı iddia edilen Tele1 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabı üzerinden CHP'ye liste tepkisinde bulundu. Yanardağ, şunları söyledi:

"AKP-Cemaat iktidarında kumpas davalarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Deva Partisi adına CHP listesinden Ankara, Çankaya'da üst sıralardan aday yapılmış. Şaka gibi.. Solcular, cumhuriyetçiler nasıl oy verecek? Anlıyoruz ortak liste; ama bu kadar olmaz! Kabul edilemez!"

Merdan Yanardağ'ın Sadullah Ergin üzerinden yönelttiği tepki paylaşımına, İBB Kültür AŞ Danışmanı Sinan Meydan destek verdi. Sinan Meydan, Yanardağ'ın paylaşımını beğendi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 72
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP seçmenine bu kez gerçekten üzüldüm. Ne olursa olsun CHP seçmeni yıllardır bu partiye gönül vermiş, davaları uğruna nice mücadeleye katlanmıştır. Şimdi sen tabanına aykırı adamları aday yapıyorsun. Davanın asıl sahiplerini dışlıyorsun. Olacak iş değil. Şimdi Çankaya'da ki tabanın nasıl Sadullah Ergin'e içine sinerek oy verecek.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ettiniz mi diğer partilerin listeleri AK partinin listelerinin yanından dahi geçemez. AK parti listeleri hazırlarken çok temiz ve titiz çalışmış. Diğerlerinde ise liyakat, temayül yoklaması hak getire. Gemisini yürüten kaptan derler ya. İşte öyle listeler hazırlanmış. Tebrikler REİS.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekili listelerinde Ak parti diğerlerinden daha titiz çalışmış. Ben ufak tefek eksiklikler hariç listenin şahlanış dönemine uygun hazırlandığını düşünüyorum. Diğer partilerin listeleri berbat durumda. Sözde liyakat, temayül yoklaması diyorlardı ancak pek öyle olmamış. Tebrikler REİS. Bu listelerden sonra yakın tarihte ki anketler AK partinin oylarını daha yükseklere taşıyacaktır.
    Cevapla
  • Selçuklu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir de Van'a bak. Oradaki liste berbat.
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah beter etsin. Dinsizin imansızın kapısında sürüm sürüm sürünsünler.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Secimi ya ak parti kazanacak ya da ak parti kazanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizlerdeki popülasyona katkı için 5 bin deniz patlıcanı üretildi
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti