Öcalan'a ev hapsi isteyen Salim Ensarioğlu, İYİ Parti'den aday gösterildi

İYİ Parti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasının ev hapsine çevrilmesi gerektiğini söyleyen Salim Ensarioğlu'nu milletvekili adayı gösterdi.

GİRİŞ 10.04.2023 12:53 GÜNCELLEME 10.04.2023 12:53
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

İYİ Parti, Salim Ensarioğlu'nu İstanbul'dan milletvekili adayı gösterdi. 

HDP'ye yakınlığıyla bilinen Ensarioğlu, yıllar önce PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi istemişti. 

Ensarioğlu, 2013'te verdiği röportajda, "Halkın BDP'ye verdiği oyların yüzde 95'i Öcalan'a veriliyor. Bu nedenle Kandil'de başka yerler de Öcalan'a uyuyor. Netice olarak lider odur" demişti. 

Ensarioğlu ayrıca, Öcalan'a daha iyi imkanlar sağlanması ve cezasının ev hapsine çevrilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söylemişti: 

"Bana göre Öcalan'a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkan tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir. Netice itibarı ile bizim sorunumuz, Öcalan'ın 100 metre karede mi, 200 metre karede mi oturduğu değildir. Bizim temel sorunumuz bu olayın çözülmesidir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı kuma gömün siz. Yok aynı masada oturmazlarmış, bulundukları yerde olmazlarmiş. Yahu sizi piyasa süren irade ile bölücülerin ipini tutan irade aynı, siz kime ne anlatıyorsunuz?
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra bu İp liler milliyetci öyle mi... Allah bunlara fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    nefessiz kalasiniz inşallah
    Cevapla
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve ip diye birşey yok. Fetö var pkk var dhkpc var oyları bunlara verecekler.
    Cevapla
  • Cahil birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    yeşil iyi sol parti mi oluyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü