CHP'nin vukuatlı adayları

CHP'nin 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterdiği isimlerin arasında kentsel dönüşüme karşı çıkan, Kabataş olaylarını savunan, PKK'lı teröristlerin cenazesine gidenler var.

CHP'nin vukuatlı adayları
CHP'nin vukuatlı adayları
GİRİŞ 10.04.2023 15:54 GÜNCELLEME 10.04.2023 15:55
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Seçim takvimi netleştikten sonra siyasi partiler aday listelerini YSK'ya iletti. 

CHP'nin aday göstermediği kadar aday gösterdiği isimler de dikkati çekti. 

Gezi provokasyonları sırasında Valide Sultan Camii'nde yaşanan taşkınlıkları yalanlayan, caminin eski müezzini Fuat Yıldırım CHP'den milletvekili adayı oldu. 

Yıldırım, İstanbul 2'nci bölge 10'uncu aday gösterildi.

KABATAŞ'TAKİ OLAYLARI YALANLAYAN İKİ İSİM ADAY

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Denizli'de CHP listelerinden milletvekili adayı gösterildi.

Gezi provokasyonları ve 17-25 Aralık yargı darbesinin ardından sosyal medyada iktidara yakın Twitter kullanıcılarından "Sağlam İrade" rumuzlu Taha Ün’ün eşi olan Sema Silkin Ün, bir dönem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürlüğünü yapmıştı.

Ün, Gezi provokasyonları sırasında Kabataş'taki olayları da tıpkı Yıldırım gibi yalanlayan bir paylaşım yapmıştı. Ün, "Kadının beyanı esassa; İsmailağa'da da esastır, Kabataş'ta da esastır" demişti.

CHP'NİN ADAYI SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI 

CHP'nin Mersin'de beşinci sıradan aday gösterdiği Hasan Ufuk Çakır, suç makinesi çıktı. Haberi, Cumhuriyet gazetesi duyurdu. Cumhuriyet gazetesindeki haberde, "Çakır'ın adaylığının Mersin CHP teşkilatında büyük kopuşlara neden olacağı ileri sürüldü" denildi. 

Ancak haber bir süre sonra yayından kaldırıldı.

MEHMETÇİK'E "ÇOCUK KATİLİ' DİYEN FOGO DA ADAY

Türk askerinin fotoğraflarını paylaşarak 'Çocuk katili' göndermesi yapan CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İzmir 2'inci bölge 8'inci sıradan aday gösterildi.

CHP'LİLERE "HAİN" DEMİŞTİ

Demokrat Parti kontenjanından CHP İstanbul 1. Bölge 9. sıra adayı yapılan Cemal Enginyurt ise geçmişte CHP'li isimlere 'Oğlan' ve 'Hain' ifadelerini kullandığı için Kılıçdaroğlu'na kendi teşkilatından adeta bir öfke patlaması yaşandı.

PKK'LI TERÖRİSTLERİN CENAZESİNE GİDEN SEZGİN TANRIKULU 

Terör örgütü mensuplarının cenazelerinde sıkça boy gösteren, terör örgütü sembolleri ve elebaşı fotoğraflarının önünde pozları ile bilinen Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun vazgeçilmezi olarak bir kez daha Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı olarak ödüllendirildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKAN İSİM HATAY'DAN ADAY GÖSTERİLDİ

CHP’nin 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde şu anki mevcut Belediye Başkanı AK Partili İzzettin Yılmaz’ın karşısına çıkardığı Antakya Belediye Başkanı Adayı Hikmet Hatunoğlu, önümüzdeki seçimde Hatay’dan milletvekili adayı olarak gösterildi.

Hikmet Hatunoğlu’nun 4 yıl önceki afişlerinde “Kentsel dönüşüme hayır” sloganına yer verdiği görüldü.

CHP’li adayın bu tutumuyla başkanlığı kaybettiği gözler önüne serilirken, depremin ağır hasar verdiği Hatay’dan Hatunoğlu’nun seçilmesi için listeye eklenmesi tepkilere yol açtı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşmanı Türkiye düşmanı bir türk olamaz olsa olsa ya rumdur ya Ermeni
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne geldiyse iyi niyetimizden geldi acıdık yahudilere , ermenilere , rumlara acıdık vatandaşlık verdik şimdi 3 kuşak önceki hanslar Türk isimleri alarak ülkemizde cirit atıyor.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Teror İkrari 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP den aday olmanın belirli kriterleri var elini sallayan aday olamıyor, PKK yi ,Fetöyu övmek, ak Parti'ye sövmek, Vekillik için Her şeyin Feda edebilmek, Açlik orucuna dayanıklı olmak, polise devlete sataşma uatasi olmak, Geçmişte Anarşik olaylara katılmak,
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasetten çıkanların sandıktan çıkma şansı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı