BTP seçimlerden çekildiğini duyurdu! Baş'tan ittifaka destek açıklaması

Seçime sayılı günler kala siyaset kulislerinde hareketlilik sürüyor. Millet İttifakı ile yakın temasta olduğu bilinen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, aldıkları kritik kararı canlı yayında açıkladı.

GİRİŞ 10.04.2023 20:48 GÜNCELLEME 11.04.2023 10:30
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

 14 Mayıs seçimleri giderek yaklaşırken, siyaset gündeminde hareketlilik devam ediyor. BTP Lideri Hüseyin Baş, tv100'de katıldığı programda çok konuşulacak ifadeler kullandı. Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiklerini açıklayan Hüseyin Baş, "Mevcut İktidarın devam etmesini engellemek için bu fedakarlığı yapıyoruz." dedi.

Hüseyin Baş: Erdoğan'ın karşısında tuvalet terliği olsa onu destekleriz

Hüseyin Baş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Biz BTP olarak seçimlere katılmama kararı aldık. Listelerimizi verdik, listelerimizi geri çekeceğiz. Bu seçime katılmayıp, muhalefet bloğuna meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı biz de bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yaptığım araştırmalarda barajı geçebilen pozisyonda değiliz. Barajı geçemeyeceksek bu seçime girip, iktidarın meclis aritmetiğinde üstün olmasını istemediğimden dolayı böyle bir kararın doğru olduğunu vermek durumunda kaldık.

'LÜTFEN BUNU YAPMAYIN'
Biz Türkiye'de cumhurbaşkanı seçiminin yanlış olduğunu, daha doğru adayların var olduğunu ortaya koyduk. Bugün vekil listelerine baktığımızda yanlış isimlerin, yanlış sıralandığını görmüş olarak ben aylardır şunu söylerim, bu iktidar bu seçimi alamaz ama bu muhalefet bu iktidara seçimi verebilir. Lütfen bunu yapmayın."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    u len vatan haini...reis size ne etti len...ekmeğinizi mi aldı...yoksa arazinizi mi çiğnedi...ne ettiyse söyle de...bizde bilelim...söyleyecek bir şeyiniz yok...çünkü...sizin düşmanlığınız ALLAH...ALLAH...demesinden...yazık...sizin gibi insan müsveddelerine...
    Cevapla
  • nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    haydar baş mezarından kalksa gelse ak partili olur kesin
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi oyu vardırda hanımının oyu nereye gider onu kendisi bile bilmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yani sendede lgbt kalıntısı var anlaşıldı o tarafa cekiyorsun
    Cevapla
  • ZERDALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Görende bir kalabalığı var zanneder. Kalabalık konuşuyor o kesin. Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş...........Çatlayın,Patlayın.......Reis daha kuvetli geliyor,Daha güçlü geliyor.RTE&DB
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes resti: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor