7'li masada ortak liste krizi patladı! İstifalar peş peşe...CHP'de kazan kaldırdılar

Millet İttifakı'nın 4 partisinin seçimlere CHP listelerinden girmesi krize neden oldu. Teşkilattan Kaftancıoğlu'na bile "Listeye isim yazdıramadınız" tepkileri yükseldi. Yaşanan kriz sonrasında istifalar peş peşe geldi.

GİRİŞ 12.04.2023 10:06 GÜNCELLEME 12.04.2023 13:13
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Seçimlere sayılı günler kala partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti. Ancak Millet İttifakı'nın 4 partisinin seçimlere CHP listelerinden girmesiyle ortak listeler oluşturuldu.

Bu nedenle listelerde birçok isme yer kalmazken, Kılıçdaroğlu'nun da çoğu ismi listeye almadığı öğrenildi.

Adayların netleşmesi üzerine il ve ilçe yöneticilerinin Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösterdiği öğrenildi. İl ve ilçe yöneticilerinin Kaftancıoğlu'na, "Siz il başkanıyım diye caka satıyorsunuz. Bizi topladınız düşüncelerimizi söyledik. Siz milletvekili listelerine bir kişi yazdıramadınız. Şimdi siz vekil adaylarınızla sahada dolaşın, biz asla sokağa çıkmayız" dediği,

HDP'den Kılıçdaroğlu'na gözdağı: Yapmaya mecburHDP'den Kılıçdaroğlu'na gözdağı: Yapmaya mecbur

Kaftancıoğlu'nun ise, "Ben de seçim çalışmalarına çıkmam, çıkamam. Başım ağrıyor. İki cepheyle savaştım. Bir tarafta belediye rantçıları, diğer tarafta genel merkeze çöreklenmiş çeteyle savaşıyorum. Ne zannediyorsunuz" şeklinde cevap verdiği öne sürüldü.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ
Kırklareli'nde İyi Parti'nin 3. sıradan aday gösterdiği Hilmi Kahraman, milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Denizli'de 3. sıradan aday gösterilen Nafiz Öz, tepki göstererek İyi Parti'den istifa etti.

Kayseri'de de 26 üye ve 4 yönetici İyi Parti'den istifa etti.
Ağrı'da CHP'nin 3. sırada milletvekili adayı olarak gösterdiği Ertuğrul Eryılmaz "gençlere yol açmak istediğini" belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Kocaeli'nde Memleket Partisi'nin İstanbul'da yaşayan Umut Hamit Birben'i ilk sıraya koyması nedeniyle Körfez İlçe Başkanı Şuayp Yağar, yönetimiyle birlikte istifa etti.

Benzer sebeplerle Memleket Parti'sinin Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay ve yönetimi istifasını verdi.

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek bildiğim CHP'ye sığınan ve CHP hiç bir faydası olmayan %0 lar hiç yoktan M.V. oluyorlar. Zaten KILIÇTAROĞLU Kazanamaz kılıçtaroğlu kazanamayacağını da biliyor tek derdi genel başkanlık koltuğunu korumak için adaydır.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdıkmı tabi ki de hayır bunu bilyen yok biz boşuna demiyoruz bunlar et ile tırnak gibiler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tam bir hayınlık
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun inşallah
    Cevapla
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirlerinizi reisimizledevam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...