Fuat Oktay: 14 Mayıs yeni bir milat olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Adayı Fuat Oktay, 14 Mayıs'ın sıradan bir seçim olmadığını, Türkiye'nin bekasıyla ilgili bir seçim olduğunu ifade ederek, "14 Mayıs, inşallah Türkiye için yeni bir milat olacak" dedi.

GİRİŞ 15.04.2023 12:13 GÜNCELLEME 15.04.2023 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Ankara milletvekili adayı Fuat Oktay, seçim çalışmalarını Sincan ve Ayaş'ta gerçekleştirdi. Makam aracı olarak kullandığı TOGG ile gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sincan Lale Konferans Salonu'nda Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmasında STK temsilcileri ile buluşmasında seçim gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

14 Mayıs'ın sıradan bir seçim olmadığını, Türkiye'nin bekasıyla ilgili bir seçim olduğunu ifade eden Oktay, Türk milletinin de bu şuurla sandığa gitmesi, oy pusulasını eline aldığında bu şuurla oy kullanması gerektiğini söyledi.

Oktay, 14 Mayıs'ta Türkiye'nin, hedeflerine koşmayı seçeceğine ve Türkiye Yüzyılı'nın inşası için mührü basacağına inandığını kaydetti.

Sincan'ın ardından Ayaş'a geçen Oktay, iftarda vatandaşlarla buluştu.

Yaptığı konuşmasında 14 Mayıs seçimiyle Türkiye'nin, bir kez daha kritik bir eşikten geçeceğini anlatan Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Oktay, "Türkiye Yüzyılı için çalışmak da hepimizin olduğu gibi benim de boynumun borcudur, Ankara için çalışmak da, Ayaş için çalışmak da. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Ankara'nın yüzyılıdır, aynı zamanda Ankara'nın bütün ilçelerinin, yani Ayaş'ın da yüzyılıdır." diye konuştu.

YEDİ BAŞLI KOALİSYON PROJESİ

AK Parti ile Ayaş'a yapılan hizmetleri ve yatırımları anlatan Oktay, bu hizmet ve eserlerin, 6'lı masa tarafından üretilemeyeceğini ancak beyni ve yüreği millet için çarpan masalarda üretileceğini ifade ederek, "Bu hizmetler milliyetçi görünüp HDP'nin emellerine hizmet etmekle, Kandil'in kurşun askeri olmaya razı gelmekle yapılamaz. Siz bu yedili maşadan bir tek proje duydunuz mu? Üretemezler, toplanıp dağılırlar. Proje diye sundukları tek şey, yedi başlı koalisyon. Neymiş, ikisi belediyelerden devşirme, 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacakmış. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir sistem, böyle bir yürütme, böyle bir yönetim, böyle bir rejim yok. Türkiye'de de olamaz zaten, bunu milletimiz ferasetiyle çok net görmekte. Düşünün ki çok önemli bir toplantıda Cumhurbaşkanı 'Bir saniye ben dışarı çıkıp sormam lazım şu yedisi ne diyor, onlar toplansın bir karar versinler. Ondan sonra ben size cevap veririm' bu mümkün mü? Yani ülkeyi bırakın, bir bakkal dükkanını yönetmek mümkün mü bu şekilde? Bu, biz istikrarsızlık vaat ediyoruz demektir bu ülkeye. Bu, biz kriz vaat ediyoruz demektir. Bu, biz 90'lı yıllara dönmek istiyoruz demektir" diye konuştu.

Fuat Oktay, konuşmasında Güneş Moteli'ni de hatırlatarak, "90'lı yıllarda kurulan koalisyon hükümetleri bunlar gibi herkese koltuk vaat ediyorlardı. Şimdi de başladılar bakanlık koltuklarını vadetmeye. En son koltuk enflasyonu çıktı ortaya, Türkiye'yi 36 Bakanla yönetmeye başlamışlardı. Daha doğrusu yönetememeye başlamışlardı. 36 Bakanlıktan toplasanız 36 icraat çıkmadı. Ne çıktı? Siyasi kriz çıktı, ekonomik kriz çıktı, anayasa krizi çıktı hatırlarsınız. Banka hortumlamaları çıktı, batan bankalar çıktı. Özetle kaos çıktı, terör çıktı, yönetilemez bir tablo çıktı. Yedili maşa siyasetinin varacağı yer de bundan daha matah olamaz. Yedi başlı siyaset demek, Türkiye'nin başının etini yeme siyaseti demektir ama bu millet, evelallah Türkiye'yi yedirmez. Bu millet, liderini, Cumhurbaşkanını, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmez. 14 Mayıs, inşallah Türkiye için yeni bir milat olacak. O gün hep birlikte Türkiye'yi, yeni Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte tekrar yeniden inşa etmekle ilgili sandığa gideceğiz. Pusulayı elimize alacağız, sandığa gittiğimizde Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan adının üzerine mührü hep birlikte vuracağız. Milletvekili seçiminde de AK Parti'nin üzerine mührü vuruyoruz" ifadelerini kullandı. 14 Mayıs'ın, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki bir seçim olmadığını, Türkiye düşmanlarına şirinlik yapanlarla Türkiye sevdalıları arasındaki bir seçim olduğunu dile getiren Oktay, "14 Mayıs'ta bir yanda Kandil'in, Pensilvanya'nın ve onların ağababaları olacak, diğer yanda gücünü sadece milletinden alan, sadece sizden alan, sırtını milletine dayayanlar olacak. Bir yanda Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler olacak, bir yanda Türkiye'yi şahlandırmak isteyenler. 14 Mayıs'ta, oy pusulasına mührü basarken, FETÖ'ye dönüş bileti kesmek istemeyenler, PKK'ya Türkiye'ye giriş vizesi vermek istemeyenler AK Parti'nin yanında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın yanında saf tutmalı" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Memurlar seyyanen zam bekliyor özellikle büyük şehirlerde geçim oldukça zor artan kira fiyatları milletin belini büküyor enflasyonla birlikte geçim oldukça zor ki zor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..