Ali Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması! CHP'lileri daha da kızdıracak

DEVA Partili Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesi partide krize neden olmuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 16.04.2023 00:09 GÜNCELLEME 16.04.2023 00:25
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Balyoz ve Ergenekon kumpası davaları döneminde Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin’in DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilmesine tepkiler sürüyor.

BABACAN'DAN SADULLAH ERGİN AÇIKLAMASI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in CHP’nin milletvekili aday listesinde Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesine ilişkin tepkilere cevap verdi.



Halk TV'de programa katılan Babacan şu ifadeleri kullandı;

'ASIL HEDEF CHP'


Şimdi aslında büyük resme baktığımızda bir haftadır devam eden tartıştığımızda asıl hedef Sadullah Ergin değil, Cumhuriyet Halk Partisi. CHP yıpratılmaya çalışılıyor. Burada araç Sadullah Ergin. Bu konuşulanlar 10-15 yıl öncenin konuları. Sadullah Ergin 4 denetime tabii olmuş ve tertemiz çıkmış.

'AKLIMIZDAN BİLE GEÇMEDİ'

Bizim Sadullah Ergin üzerinden yıpratılacağımız aklımızdan bile geçmedi. Çünkü Sadullah Bey, bütün partilerle ilişkilerimizi yöneten kişi. Diğer siyasi partilerin de çok iyi tanıdığı bir isim. Bu görüşmelerde Sadullah Beyle alakalı hiçbir dönüş gelmedi bize. Partiler bizimle bir isim pazarlığı da yapmadılar. Çünkü bizim sistemimizde böyle bir şey de yok. Yaratılan bu algıyı hiç doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi yıpratılmaya çalışılıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • AliT 10 ay önce Şikayet Et
    Bu dönem dokunulmazlığı kalkacak daha çok vekil var
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Son yıllarda bu kılıkta dolaşıyorlar.Bakalım efendileri seçimlerden sonra kendilerine hangi kılığı layık görecek.
    Cevapla
  • MADEN 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ebu CEHİL Yaşasaydı, ona bile fark atardı Münafıklıkta,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hani diyorlar ya Tayyip Erdoğan gitsin Allah muhafaza eylesin bunlar i koltuğa gelince hiç kalkmamak için bütün partileri kapatıp tek parti tek adam olmaya çalışırlar ulkeyide satıp bölüp parçalayıp Ankara'da Çankaya köşküne sofrayı kurarlar kabile devleti olur
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Devamke... devamke... dağılışınız çok yakın... 15 mayıstan sonra esameniz okunmayacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina