AK Partili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen galoşu para ile satan bir adamsın!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun emekli ikramiyesi vaadini eleştirerek, "Yahu sen SSK hastanesindeki galoşu para ile satan bir adamsın. Ne maaşından, ne imkanından bahsediyorsun" dedi.

AK Partili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen galoşu para ile satan bir adamsın!
AK Partili Turan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen galoşu para ile satan bir adamsın!
GİRİŞ 17.04.2023 17:43 GÜNCELLEME 17.04.2023 17:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Turan, AK Parti İpsala İlçe Teşkilatını ziyarette yaptığı konuşmada AK Parti iktidarlarının çok önemli işler yaptığını, TOGG, İMECE, doğal gaz gibi iddialı icraatların yeni dönemde de devam edeceğini söyledi. Millet İttifakını eleştiren Turan, ittifaka mensup partilerin aralarında uyum olmadığını iddia etti.

‘80 BAKANLA NASIL İŞ YAPACAKSINIZ’

Milletin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenmediğini ileri süren Turan, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini eleştirdi. Turan, “Kılıçdaroğlu ancak boş vaatlerde bulunarak, her ile geliyor bir bakan vaat ediyor. Biz 30’dan fazla bakanı 17’ye düşürdük, reform yaptık ve gurur duyuyoruz. O geliyor Çanakkale’ye bir bakan, Balıkesir’e bir bakan, Edirne’ye bir bakan, Bursa’ya bir bakan. 80 bakanla nasıl iş yapacaksınız. Masa 7 taneye bakanda çok olsun o zaman. Böyle bir anlayış olabilir mi?” dedi. "Kılıçdaroğlu emekliye ekstra maaş verecekmiş. Yahu sen SSK hastanesindeki galoşu para ile satan bir adamsın. Ne maaşından, ne imkanından bahsediyorsun? " diyen Turan, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin, toplumda karşılığı olmadığını savundu.

‘SOĞANDA BİZİM DERDİMİZ’

Turan, fiyat artışı nedeniyle soğanın gündem olduğunu, bunu da kısa sürede kendilerinin çözeceklerini ifade etti. Turan, "Şimdi soğan gündemi var. Arkadaşlar, soğan da bizim derdimiz. Vatandaş dertliyse, şikayetçiyse o dert de bizim çözeceğimiz bir derttir. Altını çiziyorum. Sakın ha, bir toplum talebiyle, eleştirisiyle dalga geçmeyeceğiz. Aşağılamayacağız. Her dert o kişi için, sahibi için kıymetlidir. Söyleyen için kıymetlidir. 
Adam soğan diyorsa 'gel bakalım sorun ne' diyeceğiz. Bu mevsimlikse mevsimlik diyeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığı takip ediyor, yarın üretim başlayacak diyeceğiz. O yüzden altını çiziyorum. Toplumdan koparak değil, beklentileri öteleyerek değil, anlayarak, dinleyerek, soğan da bizim derdimiz diyerek, market fiyatlarındaki değişmeler de bizim derdimiz diyerek yanlarında olacaksınız. Nasıl çözdük şimdiye kadar? Sorun varsa yine bunu Erdoğan çözer diyeceğiz” diye konuştu. 

‘İYİ PARTİ, CHP VE HDP’NİN OYU DÜŞECEK’

Turan, yönetime talip olmalarına rağmen aralarında dahi uyum sağlayamayan Millet İttifakı'nın ülkeyi yönetemeyeceğini savunarak, şunları söyledi. "Karşı tarafta beş, artı iki, artı bir masa, beş parti, iki başkan yardımcısı bir de HDP'den bahsediyoruz. Kendi arasında uyum yok, iddia yok, bir beraberlik yok. Bu kadar krizin olduğu bir dünyada, bunlar mı yönetecekler? Kendi masalarında anlaşamazken, kavga ederken, onlar mı Türkiye'nin büyümesini sağlayacak? Onlar mı TOGG üretimini, doğal gaz çıkarılmasını, İMECE'nin uzaya fırlatılmasını, köprülerin bitmesini sağlayacak? 'Kavgalı eve gelin verilmez' derler. Bu eve gelin verilmez. Bu ekibe oy verilmez. Bakın iddia ediyorum, İYİ Parti'nin de CHP'nin de oyu düşecek, HDP'nin de düşecek millet bunların gerçek yüzünü görüyor. İyi olmak yetmez. Kötüden uzak durmak gerekir. HDP orada, beraberler herkes bunu biliyor. HDP'nin düne kadar Apo'nun özgür olması iddiası yoktu. Bunda iddiası var. Niye? Selahattin Demirtaş Twitter'dan 'ben bu mahkemeyi yırtıp atacağım' dememişti, Niye bugün diyor? Özgüvenleri patladı. Onlara güvenmeye başladılar. 'Kazanırsak varız' demeye başladılar. Adam cezaevinde ama ısrarla '15 Mayıs'ta ben mahkeme kararını çöpe atacağım' demeye başladı. Yargıç mısın? Savcı mısın? Hakim misin? Ama onu söylemeye başladı. Peki soruyorum size. İYİ Partinin ülkücülerinden, CHP'nin ulusalcılarından, İslamcı muhafazakar denen o küçük partilerden hiçbirinden buna ilişkin bir cevap verildi mi? Hiçbirisi 'haddini bil sen nasıl konuşuyorsun mahkeme misin' diyebildi mi? Diyemedi. O yüzden diyorum ki bu beş artı iki artı bir ittifakı Türkiye'ye fayda sağlamayacak bir adımdır."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • Torunlar neolacak 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyalet nasıl yapılır ek9nomi talanla, ek9nomi nasıl tavşana cevrilir olmayan parayla ücretler yükseltilip milleti husursuz edip maaşlar ödenmeyince, bilemedin Akp başkan uyan. Ne galoşü adam ek9nomiye kurşun atttırmaya geliyor ve maselefki pofpocularıda mevcut 1 chp 5.5 ek ilaveli bu vekillik bu kadar aşagılık bir temsillik oldugunu bu güne kadar millet ittifakı kadar düşüren olmadı
    Cevapla
  • Şehidler ÖLMEDİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayda adamlar ülkeyi iflas ettirip bölmeye gelirken aylıgın kaynagı düşünülürmü başkan seninkide cevabmı.
    Cevapla
  • Önce VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi adam ülkeyi batırmaya geliyor, batıracak adam önce nerden başlar kamuda calışanlardan kamudakiler aylık alamaz ise ne olur. Kamudakilere 2 aydan sonra ücret ödeyemecek duruma getirdigi hazinede aylıklar tabiki 250 bin tl aylık yapacak 3 ay ortalık kirizde parcalayacak. Oyun bu Allah muhafaza uyanin 2 aylık icin torunların gelecegini tehlikeye atacaklar düşünmeye davet ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!