DSP lideri Önder Aksakal'dan Ecevit mesajı: Yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu!

DSP Genel Başkanı Aksakal, Türk siyasi hayatının yarım asrına damga vuran Bülent Ecevit'i anarak, "Yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu" dedi. Aksal'ın açıklamaları Ecevit'in neden CHP'den ayrılıp da DSP'yi kurduğunu tekrar gündeme getirdi.

GİRİŞ 18.04.2023 13:50 GÜNCELLEME 18.04.2023 14:25
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na katılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmasının yankıları sürüyor. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksakal, TV100'de Pınar Işık Ardor'un programında Cumhur İttifakı'nı neden tercih ettiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ECEVİT DE YAŞASAYDI CUMHUR İTTİFAKI'NDA OLURDU"

Aksakal, "Anayasamızın ilk dört maddesine saygı duyan yapılarla beraber olmak her zaman bizim için öncelikti. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in getirdiği bir kuraldı. Millet İttifakı'nın bu ilk dört maddeyle sorunu var. Bülent Ecevit de yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu." ifadelerini kullandı.

6'lı masayı eleştiren Aksakal, "Bize göre Kürt sorunu yoktur. Kürt sadece Diyarbakır'da mı yaşıyor? İstanbul'da Kürt sorunu var mı? Neden Diyarbakır'da var? Bu emperyalistlerin Türkiye'yi bölme projesidir. HDP çıksın desin ki PKK bir terör örgütüdür. Anayasadan Türklüğü çıkarmayı öneren bir masa var" dedi.

Aksakal'ın açıklamaları gündeme DSP kurucu Ecevit'in neden CHP'den ayrıldığını da gündeme getirdi. 

ECEVİT NEDEN CHP'DEN AYRILMIŞTI?

25 Temmuz 2004 yılında DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, siyasi hayatını noktalarken, hükümeti, Kemal Derviş'i ve CHP'yi eleştirerek uyarılarda bulunmuştu.

Ecevit, Mustafa Özbek Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan Kurultayı'nda “veda konuşması” yapmış ve kendisinin ve Türkiye'nin son yarım asırlık siyasi yaşamının özeti niteliğindeki konuşmasını yapmıştı.

Atatürk'ün hakkını vermek gerektiğini dile getiren Ecevit, şöyle konuştu:

“Geçmişte o partinin kuruluşunda katkıda bulunmuş olan bir partimiz, sanki Atatürk kendi mallarıymış gibi, sanki Atatürk'ün başlattığı devrimlerin anahtarı kendisindeymiş gibi davranmaktadır. O zaman halkı soğutuyorlar kendilerinden. Kim bizden daha Atatürkçü'dür, kim bizden daha devrimcidir? Ama biz Atatürk'ü anlayarak, onun isteklerini herkesten daha iyi yapıyoruz. Benim eski partim olan CHP'nin de bu konuyu iyi düşünmesini dilerdim."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 52
  • Koylü okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde sıfır nokta bilmem ne oy desteği var diye fetö gibi cennetlik başbakan güzellemesi mi yapalım bu gün muharem ince iktidara gelse Müslümanlar rahat ederler mi sizce? Bu günün muharremi o günün eceviti bunlar aynı kafa. Koltuğu kapamayan biraz rüzgar ile bi parti kuruyo. MERVE KAVAKÇI Refah partisinden milletvekili, TBMM de yemin etmesini kim engelledi? "Bu kadına haddini bildirin"
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi basiretsizliğini Ecevit üzerinden örtmeye çalışma
    Cevapla
  • Turgut Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi DSP nerde ise orada olurdu. Elinden geldiği kadar yerli ve milliyi desteklerdi. Bilmiyorsanız öğrenin Öcalanı Ecevit yakaladı. Nekadar sol parti olursa olsun o rahmetli adam herseyden önce Patriot biriydi sonra solcuydu.
    Cevapla
  • Koylü okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd, dspyi iktidara taşımak için öcalanı verdi fetönün kurucusunu aldı. Öcalan yakalanmadan önce ecevit azınlık hükümeti kurdu dışardan diğer partilerin desteğiyle yani seçim kararı alınarak seçim hükümeti kuruldu Abd de şapkadan tavşanı çıkardı, tavşan kaç tazı tut oyunu oynadı.
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    olsaydı soğanı 30 kıymayı 320 tl yedirmezdi
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl emeklisin bilemedim 1980-2002 yılları arasında yaşadıklarını mı unuttun yoksa o seneleri hiç yaşamadan mı bu yaşa gelip emekli oldun?
    Cevapla
  • Aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen şu fiyatların bile algı için oluşturıldugunu anlamıyprsan yeme zaten!!!! Adamlar soganları para ile satın alıp çöpe atıyor.. Dep oluyor. Zamlansında Erdoğan'a tepki olsun diye. Kafanız basmıyormu..
    Cevapla
  • Koylü okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın emekli. A.N. Sezer gibi de bi cumhurbaşkanı olurdu yazar kasalar havada uçar, esnaf CUMHURİYET TARİHİNDE ilk defa yürüyüş yapar, elektirik günlük belirli saatlerde verilir di. 20 küsür banka içini boşaltır, devlet koruması hesapları hazine öder dii. Sadece cem uzanın imar bankası 20 MİLYAR DOLAR murat dsmirelin pamukbankı 5 MİLYAR DOLAR TAAAK TIIII. EYTliyim yani ececit kazığı.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Günde Kaç kilo soğan tüketiyorsun ki ayda yılda bir kilo kıyma yiyeceksin de hepsi Bay Kemal'in yandaşçıları seçime yakın soğanı stokcukculuk yaparak seçim sürecinde hükümeti zor durumda bırakmak için yaptığı bir oyun..Soğan şimdi düştü 12 TL..
    Cevapla
  • Şeyhmus 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru 18 banka batırıp bir gecede 300 milyar buhar olmuştu...dolar Euro 7 kat çıkmıştı..o zaman soğan derdin kıyma derdin yoktu veya yaşın küçüktü..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    En azından Milliyet ciydi PKK ile asla olmazdı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri