Kılıçdaroğlu'ndan Alevilik üzerinden tehlikeli kışkırtıcılık

CHP Genel Başkanı ve 7'li masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Twitter'dan yayınladığı videoda Alevilik ve mezhep tartışmaları hakkında tepki çeken ifadeler kullandı.

GİRİŞ 20.04.2023 19:05 GÜNCELLEME 20.04.2023 19:08
Bu Habere 632 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı ve 7'li masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Twitter'dan yayınladığı videoda Alevilik ve mezhep tartışmaları hakkında tepki çeken ifadeler kullandı.

TEHLİKELİ KIŞKIRTICILIK

Kılıçdaroğlu'nun, kritik konular üzerinden oy devşirmeye çalışması oldukça endişe verici olarak değerlendiriliyor. 

Üstelik, Türkiye'de mezhep tartışması yaşanmıyorken, Kılıçdaroğlu'nun bunu dile getirmesi de ayrıca dikkati çekti. 

Sosyal medyada da CHP liderinin tehlikeli kışkırtıcılığına tepki gösterildi. 

Kılıçdaroğlu, dünkü videoda şunları söyledi: 

"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Kimliklerimiz, bizi biz yapan varlıklarımızdır. Onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız. Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. Ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var.

Tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 632
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni oldular Kürt oldular Rum oldular yeri geldi Türk milliyetçiliğine soyundular şimdi kılcal damarlara çalışıyorlar Seyyit oldu hafız oldu 6 vakit namazı hiç aksatmadı şimdi alevi oldu yakında kendini Mehdi diye ortaya atarsa şaşırmayın
    Cevapla
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın hristiyanım derse şaşırmayın
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkede Alevilikle prim yapmaya çalışan zihniyet çok dahice delicesine bir siyasi zekaaa yine yürüyen merdivene ters binmiş :))
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında olan hiçbir Alevi kardeşim 6+1 masaya özellikle CHP'ye oy vermez. Bu ülkede en büyük alevi katliamı Dersim de CHP eli ile yapıldı. CHP zihniyeti yıllarca zulümettiği, yok saydığı Alevi vatandaşlarımızı nasıl etti ise celladına aşık olmuş mahkum gibi kendine bağlayıp arka bahçesi haline getirmiş.
    Cevapla
  • Elazığli 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Yenimi aklına geldi .bektaşilik..sen alevi değilsin ki kılıçoğlu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu