HDP destekli 6'lı koalisyon masası yine karıştı! Yeni kavga...

HDP destekli 6'lı koalisyon masasında krizler bitmek bilmiyor... Kavga ve polemiklierin ardı arkası kesilmeyen masada bu defa da Deva Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi birbirine girdi.

GİRİŞ 21.04.2023 07:05 GÜNCELLEME 21.04.2023 08:54
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu'nun Ergenekon ve Balyoz davaları ile ilgili açıklamaları 6'lı masadaki ortaklarından İYİ Parti'de tepkiyle karşılandı.

Deva Partili Yeneroğlu, katıldığı programda "Ergenekon ve Balyoz'un darbe girişimi olmadığını benim kabul etmem mümkün değil. O dönemli siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu? AK Parti'nin kapatılma davasında AYM'ye müdahale eden arkadaşları unuttuk mu?" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez "Ergenekon ve Balyoz davaları FETÖ ile AK Parti'nin kol kola olduğu dönemde emperyal güçlerle birlikte kurguladıkları kumpaslardır. Dönemin Adalet Bakanı başta olmak üzere, bu zulmün sorumluları hesap verecektir." sözleriyle CHP listelerinden aday gösterilen Deva Partili Sadullah Ergin'i hedef aldı.

Yeneroğlu "Hukuka ideolojik gözlüklerle bakınca haklıyla haksızı ayırmak mümkün olmaz. Hukuk hiçbir siyasi partinin olmadığı gibi sizin de siyasi aparatınız değil, olmayacak da. Belli ki Twitter'da dolaşıma sokulan bir kesit üzerine değerlendiriyorsunuz. Tamamını izlemenizi öneririm." diye cevap verdi.

KARAMOLLAOĞLU DEVA PARTİSİ'Nİ AĞIR SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masa içinde 3'lü ittifak girişiminin başarısız olmasının sorumlusu olarak Deva Partisini gösterdi ve Deva Partisini ağır sözlerle eleştirdi.

Karamolloğlu, ittifak içinde ittifak girişimiyle ilgili "Anlaşmayı sağlayamadık, ben çok gayret ettim. Devacılar 'bizim liderliğimizde olsun' dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Doğru dürüst AK Parti'den oy bile alamamış bir parti. Bana bunu söyletmesinler." dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin "Temel abi sizin yaşınıza, kadronuzdaki çok değerli arkadaşlarımızın da hukukuna binaen size doğruları söylemiyorsunuz demeyeceğim. Lakin kendi yaptırdığınız anketi incelemenizi, AK Parti'den kopan oyların birinci tercihinin açık ara Deva Partisi olduğunu görmenizi tavsiye ederim." İfadeleriyle Karamollaoğlu'da tepki gösterdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Kılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi. Allah rezilliginizi arttırsın
    Cevapla
  • KANUNİ/FATİH 1 yıl önce Şikayet Et
    100 YILDIIR BU ÜLKEDE BİR DİKİLİ TAŞINIZ YOK HA PARDON EŞKİŞEHİRDE ÇEKİRDEK ÇİTLEYEN BİR EŞEK HEYKELİNİZ VAR BU ÜLKENİN KAYMAGINI YEGİP BU ÜLKENİN İNANCINA YAŞAM TARZINA KILIK KIYAFETİNE MİLLİ DEGERLERİNE BU MİLLET İÇİN YAPILAN HAYIRLI HERŞEYE KARŞI CIKARAK KİN VE NEFRET KUSUYORSUNUZ EGER BU ÜLKEDE 20 YILDIR YAPILAN LARIN BİR TANESİNİ SİZDEN BİRİSİ YAPSAYDI ONA tapardınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha beter etsin inşallah. Bunların millete hizmet etmek gibi bir derdi yok. Bunlar PKK ile işbirliği yapmak suretiyle bu necip Türk milletine ihanet etmektedirler. Bunlar hesap peşindeler ya, Allah'ın hesabını unutuyorlar. Ne yaparsanız yapın, hangi puştluğa başvurursaniz vurun, mazlumların duasını alan Recep Tayyip Erdoğan'ı altedemeyeceksiniz.
    Cevapla
  • Sss 1 yıl önce Şikayet Et
    Temelle Dursun atışması
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar bence bırakın birbirlerini yesinler. Ama o günde yakındır İNŞAELLAH. 15 Mayıs 2023
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti