Moskova'da 4'lü Suriye zirvesi: MSB'den son dakika açıklama

MSB: Dörtlü toplantıda, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konuları ele alındı.

GİRİŞ 25.04.2023 15:07 GÜNCELLEME 25.04.2023 15:22
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya, İran ve Suriye İstihbarat Başkanlarıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi.

MÜLTECİLERİN DÖNÜŞÜYLE İLGİLİ VURGU

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede; Suriye’deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar, Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmelerine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konuları ele alındı.

Tarafların Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit ettikleri ifade edildi. Yapıcı havada geçtiği ifade edilen toplantı sonucunda Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının öneminin vurgulandığı belirtildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 85
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    afganlilari bi gonderinde
    Cevapla
  • ASC 1 yıl önce Şikayet Et
    hay maşaALLAH heybetli yiğitler ALLAH yardımcınız olsun. sizlerle gurur duyuyoruz vatan evlatları.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gitmeliler
    Cevapla
  • BURHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    4 ülke elini çabuk zira abd orada bir oluşum ( pkk devleti ) kurmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence CHP ve HDP'liler gitsin Suriyeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...