AK Parti'den açıklama! Başkan Erdoğan'dan Akkuyu NGS ve Mersin mitingi kararı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Nisan'da düzenlenecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışı ve Mersin mitingine online katılım sağlayacağını duyurdu.

GİRİŞ 26.04.2023 22:14 GÜNCELLEME 27.04.2023 00:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, rahatsızlığı dolayısıyla bazı programlara katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapılacak Akkuyu NGS online katılacağını duyurdu.

AK Parti'den açıklama! Başkan Erdoğan'dan Akkuyu NGS ve Mersin mitingi kararı!

'CUMHURBAŞKANIMIZ ONLİNE KATILIM SAĞLAYACAKTIR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Yarın yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine Sayın Cumhurbaşkanımız online katılım sağlayacaktır. Mersin mitingimizin ise ileri bir tarihte yapılması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

AK Parti'den açıklama! Başkan Erdoğan'dan Akkuyu NGS ve Mersin mitingi kararı!

AÇILIŞ TÖRENİNE PUTİN DE KATILACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yarın Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) "nükleer tesis" statüsüne kavuşmasına yönelik törene video konferans yöntemiyle katılacağı bildirildi.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Putin'in yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Akkuyu NGS sahasında ilk nükleer yakıtın teslimi kapsamında düzenlenecek törene katılacağı ifade edildi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılacak

Putin'in törene video konferans yöntemiyle iştirak edeceği bilgisi verilen açıklamada, Akkuyu NGS'de inşaatın Türkiye ve Rusya arasında 2010'da imzalanan anlaşma kapsamında Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, proje kapsamında toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 ünitenin devreye alınacağı belirtildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşllah Reis, diplomasi budur işte. Putin gelse olmazdı, gelmese olmazdı. Tereyağındna kıl çeker gibi vaziyeti kurtardın, helal sana Reis. Bu yüzden sen olmazsan olmaz
    Cevapla
  • Bayram AKDENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Reis e saglikli uzun omurler versin. İyiki varsiniz. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reise Allah hayırlı ve acil şifalar versin. Devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • hıdır kurşat 1 yıl önce Şikayet Et
    allah muhafaza etsin inşallah
    Cevapla
  • mustafa şevket 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı