Kılıçdaroğlu'nun vaadi patladı! Almanya resmen yalanladı...Sana söz fiyaskosu

7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Üç ay içinde Avrupa'ya vizesiz girilecek" sözü Almanya tarafından yalanlandı.

GİRİŞ 28.04.2023 07:30 GÜNCELLEME 28.04.2023 09:40
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

Katıldığı bir televizyon programında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin vizeyi üç ay içinde kaldıracağını ve Türklerin vizesiz seyahat edebileceğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu'na Almanya'dan resmen yalanlama geldi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA SORULDU

Almanya Dışişleri Bakanlığı'na, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ve AB'ye vizesiz giriş yapılabileceğini, Almanya'nın adeta onaylayan bir açıklaması olduğu söyleniyor. Böyle bir açıklama var mı?" şeklinde Sabah Gazetesi tarafından soru soruldu.

"HABERİMİZ YOK"

Almanya Dışişleri Bakanlığı, verdiği yanıtta, "Alman hükümetinin bu yönde bir açıklaması olduğundan haberimiz yok" cevabını verdi.

 

Bunun üzerine net bir şekilde vizenin kaldırılıp kaldırılmayacağını soruldu.

"VİZE KALDIRILMAYACAK"

"AB'ye vizesiz seyahat olacağı ileri sürülüyor. Vize kaldırıldı mı? Kaldırılacak mı?" sorusuna da Dışişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü kısaca, "Hayır" cevabını verdi.

TEYİT İSTENİLDİ

Bu kez bakanlığa, "Bir açıklama da, vizenin üç ay içinde kaldırılacağı şeklinde. Vize mecburiyetinin kaldırılması yönünde planlar olduğundan haberdar mısınız? Bu açıklamayı teyit edebilir misiniz?" diye soruldu.

"ÜÇ AY"A DA YALANLAMA

Ancak bakanlık sözcüsü, sözlü olarak da bu soruyu net şekilde yalanladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, "Hayır, böyle bir plan yok. Bu açıklamayı bu şekliyle teyit edemeyiz" dedi.

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 243
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılsa yalan söyleyince hesabını soran yok oda alışmış yalansız duramıyor
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam chp nin basına yalan kumpasla geldi yalanla devletin basına gelse ne olur seytanlar değil türk halkı bin kere dusunsun.
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu,300 milyar dolar,uyuşturucu baronlarindan para buldum diyor.!! Kanun'da bu suç degilmi? Neden savcılar soruşturmuyor,bu vaadi.?????
    Cevapla
  • Cezayir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptın kemal abi kimlen konuştun adamlar saygısızca sy kemal abiye biz tanımıyoruz diyor yalancı almanlar kemal abi yalanmı söylüyor
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağız alışmış bir kere. Yalansız tek saniyeleri bile yok. Tek doğruları! Vatan nasıl satılır, nasıl peşkeş çekilir. Topunuzu sandığa gömmeye az kaldı sabrediniz. Korkmayın acımayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı