Haluk Bayraktar'dan 'Seçim' açıklaması! İddialara cevap verdi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, katıldığı canlı yayında seçim iddialarına cevap verdi. Bayraktar, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. Bayraktar ayrıca Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

GİRİŞ 28.04.2023 23:54 GÜNCELLEME 29.04.2023 00:43
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Habertürk'te katıldığı canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, Teknofest'in seçim için geri çekildiği iddialarına cevap verdi.

Bayraktar ayrıca HDP destekli 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.



'Teknofest'in altıncısı neden bu tarihte yapıldı? Seçim için mi geri çekildi?' sorusuna Bayraktar, '' Teknofest, toplumumuzu 7'den 77'ye milli ve özgün teknolojiyle buluşturmak ve onların hayalini tetiklemek için yaptığımız bir organizasyon. Teknofest açık alanda düzenlendiği için hava şartları çok önemli. Genelde Eylül 18-22 Eylül tarihleri arasında yapıyorduk. Şu anda altıncı Teknofesti Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Aslında toplamda 7 tane yaptık, Mayıs'ta Bakü'de. Anadolu'dan muazzam bir ilgi var. Cumhuriyetimizin 100. yılında olmamız hasebiyle üç tane Teknofest yapmaya karar verdik. İzmir, İstanbul ve Ankara. İzmir Mart, İstanbul Nisan ve Ankara Ağustos ayındaydı. Yaşadığımız deprem nedeniyle maalesef İzmir'i iptal etmek zorunda kaldık. Şimdi İstanbul'u yapıyoruz, Ağustosta da Ankara'da. Öne çekmek gibi bir şey yok. Bu sene daha fazla Teknofest yapmak için farklı tarihlere karar aldık. Bizim seçime endeksli bir tarih ayarlamamız söz konusu değil. Zaten biz geçen seneden ilan ettik.'' diye cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU'NU ZORA SOKACAK SORULAR

Haluk Bayraktar, kendilerini hedef alan açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Bayraktar şu ifadeleri kullandı;

'TEKNOFESTİ TEBRİK ETMEK YERİNE...'

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı vaadine tepki gösteren Bayraktar, "En son sayın Kılılçdaroğlu, TEKNOFEST'in ilk gününde tebrik ederim demek yerine 'Biz Atatürk Havalimanı'nı Amerikalı şirkete tahsis edeceğiz, onlarla yapacağız' ne demek?" diye sordu.

AMERİKALI ŞİRKETE TAHSİS EDECEĞİZ DEMEK NE DEMEK?

Babamın bize vasiyeti var; hiç kimseden maddi destek almayacaksınız, bütün masrafları biz karşılayacağız, diye. O günden beri bu vakıf hiçbir destek, hibe almadı. Biz büyükşehir belediye seçimlerinden önce maalesef vakfımız iftira kampanyasına maruz kalıyor. Veli Ağababa, büyükşehir belediyesinden 41 trilyon yardım aldı diyor.

Biz maddi katkı sunuyoruz, gönüllülerimizi seferber ediyoruz, belediyelerin mekânlarına sadece öğretmenlerimizi gönderiyoruz. Çağrı yaptık, açıklayın, en ufak tek kuruş destek aldık mu? Ağababa şu anda Malatya'dan liste başı Milletvekili adayı. En son sayın Kılılçdaroğlu, TEKNOFEST'in ilk gününde tebrik ederim demek yerine 'Biz Atatürk havalimanı Amerikalı şirkete tahsis edeceğiz, onlarla yapacağız' ne demek?



AYNISINI ERDOĞAN DESE NE DERLER?

Sayın Cumhurbaşkanımız 'Ben Atatürk Havalimanı'nı bir tane Türk şirketine tahsis ettim, o kullanacak' dese ne derler? Bir şirkete peşkeş çekiyor derler. Nuri Demirağ bu ülkenin ilk özel sektör girişimcisi. Gök Okulu'nu burada kuruyor. 1935-45 yılları arasında uçaklar yapıyor. Ama öyle bir engelleniyor ki, yaptığı uçaklardan bir tanesi bile müzelerimizde örneği dahi yok. Sadece kullanılan aliminyum borular oyuncak müzesinde sergileniyor. Vecihi Hürkuş var. Nice girişimler var ki, muazzam atılımlar yapılmış. Ama üstü öyle örtülmüş ki, acentacılığa bırakılmış.

BİZE  İFTİRA ATANLAR YÜKSELİYOR! NİYE?

Sayın Kılıçdaroğlu 2012 yılında Baykar'ı ziyaret etti. Kendisine vizyonu anlattık. Türkiye'nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu anlattık. Önemli olan bu işlere sahip çıkmak. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizi bu konuda dünyada lider haline getirmişiz. Bu ülkenin bir başarısı ve kazanımı. Bizi iftira atan adamlar yükseliyor. Madem bize değer veriliyor, niye bize iftira atarak yükseliyor insanlar? Milli teknolojisine iftira atanlar yükseliyor! Niye? Ben bunu söyleyince siyaset mi oluyor?

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktarlardan ALLAH Razı olsun.Onlar Türkiyenin gururu oldular.Onlata iftira atanlar yalanvcı iftiracıdırlar.Onlara yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Varolun haluk bey , sizi seviyoruz yanınızdayız . Proğramı seyrettim ağzınızdan birkaç kez asena ismini kaçırdınız doğrusu heyecanlandım inşallah asena adında yeni bir sistem yeni bir ürününüz olacak
    Cevapla
  • Zeynel 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen yerli ve millisin Bayraktar ,kilictaroglu Turkiye dusmani oldugu icin amerikalilara verecegiz diyor ,o kaninin geregini yapiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş! 1 yıl önce Şikayet Et
    Ke-MAL elindeki belediyelerin BORÇLARINI ödesin ! Başka bir şey istemiyoruz !
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye ve millete canla başla hizmet edenleri,bu emperyalist mandacı zihniyetin şerrinden sen koru rabbim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!