CHP'nin yayın organı Halk TV'de Kılıçdaroğlu tartışması: Doğru dürüst anlamış değilim

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına giden yolda yaşanan adaylık, liste ve bakanlık krizi sürece damgasını vururken koalisyondaki bu belirsizliği CHP kanalı Halk TV bile kabul etti.

GİRİŞ 01.05.2023 01:34 GÜNCELLEME 01.05.2023 01:34
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Seçimlere artık geri sayım başlarken HDP ve PKK'nın yanında altılı koalisyonun da Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Halk TV Dış Haberler Müdürü Mustafa Kemal Erdemol canlı yayında yaptığı açıklamada "Ben dış haberciyim, ben Kılıçdaroğlu ve ortaklarının dış politikasını doğru dürüst anlamış değilim." ifadelerini kullanırken Halk TV yazarı Mehmet Tezkan "Ben de" diyerek Erdemol'un sözlerini onayladı. İşte detaylar...

Türkiye'de artık seçimlere çok kısa bir süre kalırken HDP ve PKK'nın yanında altılı koalisyonun da Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Koalisyonda yaşanan liste krizinin ardından bakanlıklar konusunda anlaşmazlık çıktı.

HANGİ BAKANLIK KİME VERİLECEK?

Koalisyonda bakanlık sayısı 20 olarak belirlenirken kimin hangi bakanlığı istediği de merak konusu. Ancak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı konusunda isteğinin olduğu aşikar.

FETÖ VE PKK DESTEKÇİSİ İSİMLER LİSTELERDE

Bakanlık konusunun yanında milletvekili listelerinin hazırlanmasında da koalisyonda sorun çıkarken, özellikle bazı PKK ve FETÖ destekçisi isimlerin CHP listelerinde yer alması tepki topladı.

BELİRSİZLİKLERİ HALK TV BİLE KABULLENDİ

Tüm bu belirsiz politika yedili koalisyonu sararken bu belirsizliğe CHP'nin kanalı Halk TV'den bile tepki geldi.

"DIŞ POLİTİKALARINI DOĞRU DÜRÜST ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Halk TV Dış Haberler Müdürü Mustafa Kemal Erdemol canlı yayında yaptığı açıklamada "Ben dış haberciyim, ben Kılıçdaroğlu ve ortaklarının dış politikasını doğru dürüst anlamış değilim." ifadelerini kullandı. Halk TV yazarı Mehmet Tezkar ise Erdemol'un cümlelerini "Ben de" diyerek onayladı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 76
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte ce HA pe ve ganyan ortaklığının siyasi hedefsizliğinin tam da kendi ideoljık yandaşları tarafından ilanıdır bu beyanlar. Diyorlar ki; oyunuzu verirken iyi düşünün!..
    Cevapla
  • Xyz 1 yıl önce Şikayet Et
    Diş politikalarını seçimi kazanıp iş başına geldiklerinde anlarsınız...o zaman eyvah dersiniz ama iş işten geçer
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Usaklar in politikasi olmaz. İki kelimelik hayatlari vardir, "emredin efendim".
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Papazı bıraktığınız gibi
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu seçimin terörist abd ile Türkiye'nin arasında geçtiğini kamufle etmek için çaba sarf ediyorlar bu 7li masada Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetecek bir tane sağlam kafa olmadığını bildikleri hâlde demokrasiyi getireceğiz derken aynı Irak gibi orda işgal ile burda seçim işgali ile dostları abd ye teslim edecekler bu vatanı şayet bu seçimi abd kazanırsa çok yazık olacak Türkiyeye
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz zaten anlasaniz 35 yıldır ayni projeleri sunuyoruz ve hiçbirini yapmiyoruz diyen bir zihniyetin peşinden gitmezsiniz sonrada Akparti seçmenine koyun dersiniz sizi gidi yobazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor