Yurt dışı oylarında son durum! Dikkat çeken karar...

14 Mayıs seçimleri için yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanma işlemi devam ediyor. YSK'nın paylaştığı verilere göre oy kullananların sayısı 1 milyon 165 bini geçti...

Yurt dışı oylarında son durum! Dikkat çeken karar...
Yurt dışı oylarında son durum! Dikkat çeken karar...
GİRİŞ 05.05.2023 09:54 GÜNCELLEME 05.05.2023 09:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 165 bin 969 oldu.

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) edinilen bilgiye göre, 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında yurt dışındaki temsilciliklerde 1 milyon 83 bin 684, gümrük kapılarında ise 82 bin 285 seçmen oy kullandı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 9 Mayıs'a, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

3 MİLYONU AŞKIN SEÇMEN VAR

YSK, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen olduğunu açıklamıştı. 

Diğer yandan ilk 5 günde yurt dışındaki seçmenlerden 697 bin 577'si oy vermiş, 2018 seçimlerinde ise ilk 5 günde yurt dışında 328 bin 575 seçmen oy kullanmıştı. 

YSK'DAN AVRUPA'DA SANDIKLARI ARTIRMA KARARI 

YSK, dün yaptığı açıklamada yurt dışında daha önce sandık kurulması kararı verilen Almanya'daki 9 yerde sandık kurulması kararının iptaline, katılımın fazla olduğu Avrupa'daki 19 yerde ise sandık sayılarının artırılmasına hükmetti.

Kurul, Almanya'da Düsseldorf Başkonsolosluğu, Essen Başkonsolosluğu, Frankfurt Başkonsolosluğu, Hannover Başkonsolosluğu, Kassel Başkonsolosluğu, Karlsruhe Başkonsolosluğu, Münster Başkonsolosluğu, Nürnberg Başkonsolosluğu, Stuttgart Başkonsolosluğu, Avusturya'da Viyana Başkonsolosluğu, Fransa'da Paris Başkonsolosluğu, Bordo Başkonsolosluğu, Liyon Başkonsolosluğu, Nant Başkonsolosluğu, Strazburg Başkonsolosluğu, Marsilya Başkonsolosluğu, Hollanda'da Deventer Başkonsolosluğu, Amsterdam Başkonsolosluğu ve Lüksemburg'ta Lüksemburg Başkonsolosluğu'ndaki sandık sayılarının artırılması talebinin ise kabulüne karar verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Gurbet 52 11 ay önce Şikayet Et
    Tam üç Gün gittim sonunda. Wati yükseltip geldim
    Cevapla
  • Tek 11 ay önce Şikayet Et
    Terör bağı olsun turkiyeden kaçanlar olsun oy hakkı ömür boyu yasak olacak ve siyaset de
    Cevapla
  • Tokatli 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Daha çok sandık kurulmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi