AK Partili Toprak'tan CHP'ye "liste" tepkisi: Bu ne yaman çelişki

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak yurt dışında vatandaşlarımız oy vermeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toprak, CHP'nin aday listesinde yurt dışı Türkleri temsilen bir ismin olmamasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 05.05.2023 12:55 GÜNCELLEME 05.05.2023 12:56
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimleri için yurt dışında oy verme işlemleri devam ediyor.  AK Parti'nin Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak Haber7 muhabir Yavuz Selvi'ye açıklamalarda bulundu. 

"AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANIMIZA BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR"

Toprak, "27 Nisan tarihiyle birlikte yurt dışında başkonsolosluklar, büyükelçiliklerde vatandaşlarımız oylarını kullanmaya başladılar.  Çok yoğun bir katılım söz konusu. Çok uzak noktalardan vatandaşlarımız sandığa giderek oylarını kullanmaya başladılar.  Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye müthiş bir teveccüh var.  Geçtiğimiz seçimlerde de sayın Cumhurbaşkanımıza ciddi bir oy verilmişti. Şimdi de seçimlere çok ciddi bir katılım görüyoruz.  AK Parti yurt dışı seçim koordinasyon olarak 180 bölgede 750 şube SKM başkanımızla beraber dünyanın çeşitli noktalarında çalışmalar yürütüyoruz. 

Vatandaşlarımıza nasıl oy verecekleri, hangi tarihlerde oy vermeleri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz.  Çok büyük bir organizasyon yürütüyoruz. Yurt dışında başkonsolosluklar önemli bir çalışma yürütüyor.  YSK büyük bir gayret gösteriyor." dedi.

 "BU SEÇİMLERDE YURT DIŞINDA 5 BİN SANDIK KURULUYOR"

"Bundan önceki seçimlerde üç bin sandık kurulmuştu. Bu seçimlerde beş binin üzerinde sandık kuruluyor." diyen Toprak,  "Dünyanın hemen hemen her noktasında Trük vatandaşlarımız oylarını kullanabiliyorlar. 5000 sandıkta asil ve yedek olmak üzere 10 bin görevlimiz, müşahidlerimiz ve itiraza yetkili kişiler var. Dünyanın her noktasında seçimlerle ilgili çalışanlarımız var. Ben onlara da teşekkür ediyorum.  Çok önemli bir çalışma gerçekleştirdiler.  Mart ayı itibariyle yurt dışı seçim koordinasyon merkezimizi kurduk.  Sahada önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 

Yurt dışındaki vatandaşlarımız Türkiye'nin gelişimini çok yakından takip ediyorlar.  Bu da AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza teveccüh de çok önemli bir rol oynuyor.  90'lı yılların Türkiyesi ile şu anki Türkiye arasında çok büyük bir fark var.  Hastaneler. yollar, köprüler ile Türkiye inanılmaz bir çağ atladı.  Bu gelişmeyi vatandaşlarımız çok çok iyi gözlemliyorlar.  Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye büyük bir teveccüh söz konusu." ifadelerini kullandı.   

"KATILIMIN YÜKSEK OLMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Yurt dışında terör örgütü PKK sempatizanlarının oy veren vatandaşlarımıza saldırıları hakkında da konuşan Toprak, "Katılımın yüksek olmasından rahatsız olanlar,  bu katılımı engellemek için birkaç provokasyon  yapmaya çalıştılar. Ama şu an  yurt dışında oy verme işlemlerimiz bayram havasında geçiyor. İnsanlarımız sandığa beraber gidiyorlar, bir festival havasında giderek oylarını kullanıyorlar.  Biliyorsunuz yer yer bekleme süreleri oluyor. O sırada da insanlar kaynaşıyor, çok güzel sahneler de yaşanıyor. Bugün 8. gün daha altı gün var. Son güne bırakmadan insanlarımızın sandığa giderek oy vermelerini rica ediyoruz. 

Almanya'da 'seçim savaşı' kavramını kullandılar.  Tabii bu böyle değil. Bu bir demokrasi şöleni. İlk başta yaptıkları haberler ile şu anda yaptıkları arasında çok büyük bir fark var. Onlarda şuan Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye büyük bir teveccüh olduğunu gözlemliyorlar.  Onu kabullenmiş durumdalar. Ve ilk defa doğru haber yapmaya başladılar.  'Yurt dışında AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müthiş bir sevgi seli var' diye haberler yapmaya başladılar. Bizim beklentimiz Türkiye'deki seçimlere ve vatandaşlarımızın oy verme haklarına saygı duymaları.  Şu anda ciddi bir katılım var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu katılımın artacağını ümit ediyorum." açıklamalarında bulundu. 

 "CHP'NİN SÖYLEDİKLERİ VE YAPTIKLARI ARASINDA FARK VAR"

Son olarak Toprak CHP'nin aday listesinde yurt dışı türklerini temsilen bir aday olmamasına ilişkin, "2014 seçimlerinden bu yana yurt dışında kurulan sandıklarda vatandaşlarımız oylarını kullanabiliyorlar.  Partiler yurt dışında vaatlerini anlatıyorlar.  CHP 'yurt dışını seçim bölgesi yapmak istiyoruz. En az 15 vekil ile yurt dışında vatandaşlarımızın temsil edilmesini sağlayacağız' dediler.  Ama bugün baktığımıza yurt dışından kimsenin listelerde olmadığını görüyoruz.  Bu da CHP'nin söyledikleri ve yaptıkları arasında ne kadar fark olduğunun en büyük göstergesidir.  AK Parti'de budan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de yurt dışından adaylarımız var.  Bundan sonra da devam edecek. Bİzler yurt dışındaki vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk.  Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak kadrolar AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanımızdır. 

Sadece bunlar da değil. Türkiye güçlendi. Yurt dışındaki vatandaşlarımız artık Cumhurbaşkanımız sayesinde artık daha dik yürüyorlar.  Türkiye'nin güçlü durumundan  vatandaşlarımız da güçleniyor. Bu da bize ayrıca gurur veriyor." dedi. 

 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Umurunda mı 11 ay önce Şikayet Et
    Kimleri aday yaptığını herkes biliyor da kimse dile getiremiyor CHP’liler de gösterilen adayları istemiyor sgkya zamanında kimleri doldurduysa onları aday yapıyor Kılıçdaroğlu
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 11 ay önce Şikayet Et
    Yalancılık iftira haset fesat hırsızlık rüşvet yolsuzluk taciz tecavüz lgbt cilik kandilcilik fetöcülük demirtaşcılık sorosculuk say say bitmez hepsi var BUNLARDA
    Cevapla
  • heykeltraş 11 ay önce Şikayet Et
    bay kemalda devlet yönetecek ciddiyet göremiyorum. çocuk oyuncağı değil bu işler. sempatik olayım derken alay konusu oluyorsun.
    Cevapla
  • memati 50 11 ay önce Şikayet Et
    kelin ilaci olsa basina calar seni cok iyi biliyoruz senden bir cacik olmaz, gelmez emi oglu
    Cevapla
  • Yaşlı trakyali 11 ay önce Şikayet Et
    Yaptığı kalpten başka cucuklu soğana benziyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı