Saliha Aydeniz: İmralı'nın kapısını parça parça edeceğiz

HDP/Yeşil Sol Parti mitinginde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Biz 14 Mayıs'ta İmralı'nın da kapısını parça parça edeceğiz, tecrite son vereceğiz" dedi.

GİRİŞ 05.05.2023 18:30 GÜNCELLEME 05.05.2023 18:54
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine kilitlendi. Siyaset gündeminde seçimlere ilişkin hareketlilik sürerken, yapılan açıklamalar gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak Yeşil Sol Parti mitinginde sarf edilen sözler gündem yarattı.

"BİZ BU İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ"

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti mitinginde, "Biliyoruz ki bu iktidar, Kürt düşmanlığı üzerinden, Kürt soykırımı üzerinden tüm Türkiye'yi bir zorbalıkla yönetmek istiyor, bu temelde bir politika vermiş, yaşama geçiriyor. Kürt halkının iradesini tanımıyor. Ama 14 Mayıs'ta biz bu iktidarı göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP'li Azad Barış: Özerkliği kuracağız, Afrin'i geri alacağızHDP'li Azad Barış: Özerkliği kuracağız, Afrin'i geri alacağız

"İMRALI'NIN KAPISINI PARÇA PARÇA EDECEĞİZ"

Mitingdeki konuşmasına devam den Aydeniz, "Bu politika, tecrit politikası üzerinden de tüm halkı tecrit altına almak istiyor. Ancak onlar da biliyorlar ki sayın Öcalan konuştuğu zaman barış öne çıkacak, Sayın Öcalan konuştuğunda demokrasi gelişecek, sayın Öcalan konuştuğunda onurlu bir barış konuşacak aynı zamanda. Bu nedenle tecriti ağırlaştırıyorlar. Ama biz 14 Mayıs'ta İmralı'nın da kapısını parça parça edeceğiz, tecrite son vereceğiz" dedi.

POLİSE YUMRUK ATMIŞTI

Saliha Aydeniz, 12 Haziran 2022'de Kadıköy'de gerçekleştirilen ve terör örgütü propagandasına dönüşen gösteride bir polis memuruna yumruk atmasıyla gündeme gelmişti.

HDP, YEŞİL SOL PARTİ LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRECEK

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi'ndeki (AYM) kapatma davası dolayısıyla seçimlere, Yeşil Sol Parti (YSP) listelerinden girecek.

HDP/Yeşil Sol Parti'nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçaroğlu lehine aday çıkarmama kararı almıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 183
  • Kırkdokuzelli 11 ay önce Şikayet Et
    Niye etmeyesiniz koskoca Atatürk ün partisi yanınızda!
    Cevapla
  • Haranlıyam 11 ay önce Şikayet Et
    Seçimden sonra bunların hesabı sorulur.Hepsi not ediliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Bu aslan yüreği yemiş.Başka bişey yeseydi neyin ne olduğunu anlardı
    Cevapla
  • Karaoğlan 11 ay önce Şikayet Et
    Utanmadan Kürt soykırımı yalanını söylüyor ve Kürtlerin çoğuna da bunu inandırıyorlar
    Cevapla
  • Özkan 11 ay önce Şikayet Et
    Hadi bakem sıkıyorsa hodri meydan o apo alçağını çıkarmaya kimsenin gücü yetmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!