Sözleri çarpıtılan Soylu'dan yeşil pasaport açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, yeşil pasaportla alakalı yaptığı ilk açıklamanın çarpıtıldığını ima ederek yaptığı yeni açıklamada, "Kimlerin bu pasaportu alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi söz konusu değildir" dedi.

Sözleri çarpıtılan Soylu'dan yeşil pasaport açıklaması
Sözleri çarpıtılan Soylu'dan yeşil pasaport açıklaması
GİRİŞ 06.05.2023 17:40 GÜNCELLEME 06.05.2023 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Bakırköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda konuşan İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge 1. Sıra  Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, yeşil pasaportla ilgili tahsis edilen bir kota olduğunu belirtti:

"Yeşil pasaport Türkiye'nin dış dünyayla münasebetlerinde, özellikle ihracat alanında, diplomatik ziyaretlerde, kurumların ziyaretlerinde elimizi çok güçlendiren bir süreçtir ve bu yeşil pasaportun da belli bir miktarı var.

Yani dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz, yani aştık da diyebiliriz aslında.

Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak bu konuda tenkit edilmektedir, 'Bunu aşıyorsunuz' diye. Allah muhafaza şöyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz, bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir."

Soylu'nun bu açıklamasından sonra, yeşil pasaportların iptal edileceği iddia edilerek, kimlerin bu haktan yararlandığının açıklanması istendi.

SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeşil pasaport ile ilgili sözleri ile ilgili sosyal medya hesabından yeni açıklama yaptı.

Pasaportların iptal ya da geri alınmasının mümkün olmadığını, belirlenen şartların aşılması halinde yaşanabilecek durumu anlattığını kaydeden Soylu şunları söyledi:

"Sosyal medyanın yalan makinaları yine devrede. Yeşil pasaport, vatandaşımızın uluslararası dolaşımı için tanınan bir haktır. Kimlerin bu pasaportu alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi söz konusu değildir. Belirlenen şartlar, sınırlamalar ve sayıların aşılması halinde yaşanabilecek durumu anlattım. Ancak bay bay Kemal'in yalancı medyası, her zaman olduğu gibi..."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Remzi Arık 11 ay önce Şikayet Et
    Chp demek yokluk yalan dolan partisidir
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 11 ay önce Şikayet Et
    bold denen medya bozuntusunun ne mal olduğunu herkes biliyor
    Cevapla
  • Bi bakıp çıkıcam 11 ay önce Şikayet Et
    Yalancı CHP'li troller yine sahnede itibar etmeyiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk