Türkiye, ABD'nin 'S-400' teklifini reddetti!

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'den S-400'leri Ukrayna'ya göndermesini istediğini ancak bunu reddettiklerini açıkladı.

GİRİŞ 08.05.2023 06:36 GÜNCELLEME 08.05.2023 11:09
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında F-35 ve S-400'lere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin F-35 projesine geri dönüşüyle ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Biz şu anda F-35'e geri dönelim demiyoruz, paramızı verin diyoruz. Çünkü biz kendi milli muharip uçağımızı üretiyoruz. ABD ile ilişkileri biz de düzeltmek isteriz, bunun için gerekli mekanizmaları da kurduk. Ancak ABD'yle biz durduk yere kötü olmuyoruz, FETÖ Amerika'da, Amerika PKK'YPG'yi destekliyor" ifadelerini kullandı.

"NEREDE KALDI BİZİM BAĞIMSIZLIĞIMIZ, EGEMENLİĞİMİZ?"

S-400'lerle ilgili ABD'nin çeşitli teklifler sunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Bunun kontrolünü bize verin, başka yere verin gibi, doğrudan bizim egemenliğimizi ilgilendiren tekliflerde bulundu. Nerede kaldı bizim bağımsızlığımız, egemenliğimiz?" dedi.

ABD'nin Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'leri Ukrayna'ya göndermesini teklif ettiğini aktaran Çavuşoğlu ayrıca, "ABD, S-400'leri Ukrayna'ya gönderir misiniz dedi, biz olmaz dedik" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN DA AK PARİ'NİN DE OYU ARTIYOR"

Seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Bu seçim bir beka meselesidir” dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, "Antalya'da tepkiler çok iyi, gerçekten beklediğimin de ötesinde. Çünkü bu seçimin kritik bir seçim olduğunu biliyorlar. Toplumun her kesimiyle diyaloğumuz çok iyi. İlk turda İnşallah bitecek. Cumhurbaşkanımızın da AK Parti'nin de oyu artıyor" değerlendirmesini yaptı.

"BİRBİRİMİZE SEVGİ SAYGI DUYUYORUZ"

Çavuşoğlu, "Muhalefet seçmeniyle konuşuyoruz, selamlaşıyoruz. Seçime gidiyoruz düşman değiliz. Her zaman birbirimize sevgi saygı duyuyoruz. Herkes Antalya'yı örnek gösteriyor.

"MUHALEFETİN ÜSLUBU ÇOK SERT"

AK Parti'nin oy oranı şu anda yüzde 40'ın üstünde. Bence muhalefetin üslubu çok sert. Mitinglerde küfürlü konuşuyorlar.

"14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BİR BEKA MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUM"

14 Mayıs seçimlerini bir beka meselesi olarak görüyorum. Şu anda karşımızdaki aday ve ittifak Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağız diyor, FETÖ ve PKK iltisaklı KHK'lıları görevlerine iade edeceğiz diyor Kılıçdaroğlu. Mahkemeye gidenler mahkemeyi kazanıyorsa zaten mecburen iade ediliyor. Kılıçdaroğlu mahkemeyle iade edilmeyenleri söylüyor. Bu kişilerin bakanlığa dönmesi bir beka meselesi değil mi?" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Şu ABD vampiri‘nin Ne insani ne ahlaki ne de uluslararası hukuku atsan hiçbir sınırı yok hiçbir standardı yok tamamen tepeden bakmacı kendi emperyalist maksadının gerçekleştirmek için karşısındaki ülkelere aşağılayan ulusal onur ve gururunu düşünmeyen bir yaklaşım tarzı tam da CHP pekakanın kabul edeceği şartlar
    Cevapla
  • Vanli 11 ay önce Şikayet Et
    İktidarda CHP var sanıyor bunlar.
    Cevapla
  • hayri 11 ay önce Şikayet Et
    abdpkk nın elinde sürüyle patriot var onlardan gönder biz s5oo yapıcaz onlarla sizler ülkemizden incirlikten ivedi olarak çıkın
    Cevapla
  • Dolbazlar07 11 ay önce Şikayet Et
    Yuh yani hala bu ülkede chppk oy vermeyi düşünen vatandaşlarımız var, Bu seçim abd ve ab nin planlarını dogrultusunda ülkemizi parçalamak isteyen kafirlerin projesidir, bunların oyununu bozmak her bir Türk vatandaşının görevşdir sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hiç olmadıgı kadar sahip çıkalım, ölümüne Sayın Recep Tayyip Erdoğan bey.
    Cevapla
  • Cengiz 11 ay önce Şikayet Et
    ABD de borcuna karşılık birkaç filo F-22 göndersin . Bak o zaman olur . . .
    Cevapla
  • Kılıçaslan 11 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin toplamda zaten 44 adet F22'si kaldı. 56 adet üretilmişti. F22'yi dünyaya satmama sebebi temelde anlatıldığı gibi değil ve rezil olmak var günün sonunda. F35 ise Trump başkan kalsaydı üretimi çoktan durdurulmuştu. ABD reklamı iyi yapıyor. 2 filmde konusu oldu mu bitti, dünyanın en iyi uçağı! algı hazır. Bu işler hep böyle..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı