Kılıçdaroğlu destekleyen HDP'li Buldan: 14 Mayıs'tan sonra Selo serbest kalacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Özgürlük, elbette ki Selo'ya, Figen'e, Gülten'e, Ayla'ya da özgürlük ve bu ülkede düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde olan arkadaşlarımıza özgürlük talebi, 14 Mayıs'tan sonra gerçekleşecek" dedi.

GİRİŞ 08.05.2023 17:24 GÜNCELLEME 08.05.2023 17:24
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Buldan, Yeşil Sol Parti'nin Kars'taki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye halklarıyla barış, refah ve huzur içerisinde yaşayacaklarını söyledi.

Bunun için mücadele ettiklerini belirten Buldan, "Kars bunlara en güzel örnektir, en iyi cevaptır. Kars halkı yüzyıllardır bir arada bilmiş, kardeşçe yaşamış, barış içerisinde yaşamış ve bundan sonra da böyle yaşamaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Buldan, Türkiye'nin her yerinden destek aldıklarını söyleyerek, "Türkiye'nin her yerinde aynı hava var ve Türkiye'nin her yerinde aynı atmosfer var. Özgürlük, elbette ki Selo'ya, Figen'e, Gülten'e, Ayla'ya da özgürlük ve bu ülkede düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde olan arkadaşlarımıza özgürlük talebi, 14 Mayıs'tan sonra gerçekleşecek." diye konuştu.

Kars'tan 3 milletvekili çıkartmayı amaçladıklarını dile getiren Buldan, şunları kaydetti:

"Şimdi Yeşil Sol'u parlamentoya en güçlü göndermenin zamanı. Biz 100 vekil hedefledik, bu 100 vekilin üçü zaten Kars'tan gelecek. Gülistan (Gülistan Kılıç Koçyiğit) vekilimiz, iki arkadaşımızı da birlikte getirerek parlamentoya gidecek ve Kars halkının üç temsilcisi olacak. Bu 3 temsilci sizin sesiniz, sözünüz olacak, sizin iradeniz olacak. Sizin kararlarınızı her yerde ifade edecek ama şimdi esas söz sizde. Milletvekillerimizle Kars'ın, parlamentoda büyük bir güçle temsiliyetini sağlayacağız. O yüzden 'bir oy Yeşil Sol'a, bir oy faşizmi göndermeye' diyoruz. Yani diğer oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu'na. Şimdi kazanma, başarma zamanı ve bu kazanmanın, bu başarmanın elbette ki sizlerin elinde olduğunu biliyoruz. Gece gündüz çalışın, 4-5 gün uyumasak da hiçbir şey olmaz. Gitmedik ev, dokunmadık el, tutmadık yürek ve el kesinlikle bırakmayın. Herkesin kapısını çalın, herkesten oy isteyin."

Konuşmaların ardından, partililer düzenlenen konserde halay çekti.

Madde madde açıkladılar: Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP neler elde edecek?Madde madde açıkladılar: Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP neler elde edecek?

Kılıçdaroğlu HDP görüşmesinin perdesi aralandı! Kirli pazarlıklar böyle ifşa oluyorKılıçdaroğlu HDP görüşmesinin perdesi aralandı! Kirli pazarlıklar böyle ifşa oluyor

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Ertuğrul 11 ay önce Şikayet Et
    Ha... di beeee
    Cevapla
  • Selahattin ADANA 11 ay önce Şikayet Et
    buldan ; sana ne içirdiler ne zerkettilerde böyle hayaller görüyorsun 15 mayıs ta kandil" e kaçarsan bir müddet kurtulabilirsin; Ancak sonra ?
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 11 ay önce Şikayet Et
    En özgür oldukları yerdeler zaten. Kimse tehdit edemiyor,barınma , yemek ve güvenlik endişeleri yok. Sen canını sıkma seçimden sonra senide özgürleştiricegiz inşallah.
    Cevapla
  • patriot 11 ay önce Şikayet Et
    konusanlarin rahatligi ve soylefiklerine bakinca reise diktator demelerine bu ulkede demokrasi yok diyenlere bir tarafimla gulup geciyorum...
    Cevapla
  • Gül 11 ay önce Şikayet Et
    Doğrudur kafes kapağı i açıyorsunuz kuşlar uçup gidecek çok beklersiniz çok 15 mayıs felaketinin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim