Risale-i Nur Meşveret Cemaati'nden 14 Mayıs açıklaması

Risale-i Nur Meşveret Cemaati, "Risale-i Nur talebeleri 14 Mayıs seçimlerinde kararlarını verdi" şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye desteklerini yinelediler.

GİRİŞ 09.05.2023 12:40 GÜNCELLEME 09.05.2023 15:29
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Türkiye, 14 Mayıs'ta tarihi bir seçime gidecek. Partiler ve adaylar seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

"YANLIŞ VE EKSİK BİLGİLER SERVİS EDİLDİ"

Risale-i Nur Meşveret Cemaati bazı haber sitelerinde ve sosyal  mecralarda dün servis edilen haberlerde "eksik ve yanlış beyanların yer alması" üzerine açıklama yaptı.

"ERDOĞAN'I VE AK PARTİ'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Açıklamada 19 Mart 2023 tarihinde cemaatin 14 Mayıs'la ilgili kararını duyurduğu ifade edildi.

19 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada  "Memleketimizin maddeten ve manen terakki ve tealisi için azim ve gayretle çalıştığına şahit olduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vatan, millet ve İslamiyet lehindeki hizmet ve gayretlerinden dolayı dua ediyor ve var gücümüzle destekliyoruz." ifadeleri yer almıştı.

Risale-i Nur Meşveret Cemaati'nin açıklaması şu şekilde;

TÜRKİYE KAMUOYUNA

Bugün  (08.05.2023)  bazı  haber  sitelerinde  ve  sosyal  mecralarda  Risale-i  Nur  talebelerinin 14 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle 
ilgili olarak kararlarını verdiklerine dair bazı haberler çıkmıştır.  
 
Maalesef sözkonusu haber metni ve görüntülerde Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihinde Türkiye Kamuoyuna duyurduğu cemaatimizin 14 Mayıs seçimlerine dair tercihleri ile örtüşmeyen ve kamuoyunu yanıltıcı eksik ve yanlış beyanların yer aldığı görülmektedir. 
 
Ülke gündeminin yanlış ve eksik bilgilerle lüzumsuz biçimde meşgul edildiği bugünlerde Risale-i Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihli duyurusunu tekraren Türkiye Kamuoyunun nazar-ı dikkatine arz etmek ihtiyacı hasıl olmuştur. 
 
Saygılarımızla… 
 
Risale-i Nur Meşveret Cemaati Divan Heyeti 

Risale-i  Nur Meşveret Cemaati’nin 19 Mart 2023 tarihli seçim açıklamasında şu ifadeler yer almıştı;

Malum olduğu üzere; ülkemiz seçim sath-ı mailine girmiş bulunmaktadır. Dahili ve harici şer kuvvetler ve müfsit komiteler ihanet ve yıkımlarını, fesat ve iftiralarını, yalan ve dessas fikirlerini çok yoğun bir propaganda ile apaçık bir şekilde sürdürmekte; kalb-i külli ve vicdan-ı umumide derin yaralar açmaktadırlar.

2023 Seçimleri sadece siyasi bir tercih meselesi değil devletimizin bekası, milletimiz ve Ålem-i İslam’ın selametiyle doğrudan ilgilidir. Bu itibarla 2023 seçimlerine dair tarz-ı hareketimiz ile alakalı olarak aşağıdaki hususları, ehemmiyetine binaen, kamuoyunun nazar-ı dikkatine arz ediyoruz:

Kahraman bir milletin ebedi bir medar-ıi şerefi ve Kur’an ve cihad hizmetinde dünyada bir pırlanta gibi pek büyük bir nişanı ve kılıçlarının pek büyük ve antika bir yadigarı olan Ayasofya Câmiini müzahrefattan temizleyip beş yüz sene devam eden asli hüviyetine çeviren,

Mazide dinden tecerrüd ettirilen maarifte Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebevi ve hatt-ı Kur’an olan Osmanlıca’nın müfredata konulmasına ve tesettür şiarının serbestiyetine vesile olan,

İttihad-ı İslam için samimi gayretlerde bulunan, dünya mazlumlarının yanında durup, ülkemize iltica eden her milletten mazluma ev sahipliği yapan,

Kur’an-ı Azimüşşan’ın yüksek ve parlak bir tefsiri olan Risale-i Nur eserlerini, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vasiyetine istinaden Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle tab’ ettirip neşrine vasıta olan,

Memleketimizin maddeten ve manen terakki ve tealisi için azim ve gayretle çalıştığına şahit olduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vatan, millet ve İslamiyet lehindeki hizmet ve gayretlerinden dolayı dua ediyor ve var gücümüzle destekliyoruz.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Cabbar tozlu 11 ay önce Şikayet Et
    Bir kısa suren delikanlılık ses videosu yayıldı sosyal medyaya daha sorna demokrasi gereği o kişi yanlış anlaşıldığını ve sacmaladigini ifade etti yani yemedi ...
    Cevapla
  • isa okur 11 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.Nurcuların içinde maalesef sarhoş olmuş,yolunu şaşırmış mikroskopik bir grup da pkk'lı chp'yi destekliyor.Herhalde Ayasofya'yı tekrar cami yaptı,başörtüsünü serbest bıraktı,Türkiyeye çağ atlattı diye (Özal'a olduğu gibi)Kaanımız Recep Tayylp Erdoğan'a aşırı düşmanlar.(Yunanlılar,Fetöcüler,pkk'lılar chp'liler gibi.
    Cevapla
  • meko 11 ay önce Şikayet Et
    yakışır kimdir yılmaz bayramoğlu adam kendi görüşünü açıklamış genel görüş değildi, bu açıklama isabet oldu.
    Cevapla
  • Fakir 11 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Bayramoğlu, Hüsnü abinin kardeşidir lakin onun kadar bilinmemektedir. Ayrıca oğlu Y.R.P den m.v. adayıdır.
    Cevapla
  • Efe Can 11 ay önce Şikayet Et
    Çok isabetli. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Xyz 11 ay önce Şikayet Et
    Chp bediüzzaman ve diğer alimlere her türlü şeyi yapacak.( idam,sürgün, işkence ) Beşyüzbin müslümanı şapka giymiyor, Kur'an öğretiyor, şeriat istiyor gibi bahanelerle idam edecen. Sonra oy bekliyecen. Her şey değişir. Chp nin islam düşmanlığı değişmez. Ama Chp işini yapıyor. Asıl sıkıntı onlara taraftar olan müslümanlarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki