Ağıralioğlu 'Utanç verici' diyerek tepki gösterdi! Yeni parti mesajını ilk kez açıkladı

7'li koalisyon masasının PKK destekli adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan ve İYİ Parti'nin sessizliğine isyan eden Yavuz Ağıralioğlu, bu duruma 'Utanç verici' diyerek tepki göstererek yeni parti kurma mesajını da verdi.

GİRİŞ 09.05.2023 17:07 GÜNCELLEME 09.05.2023 17:20
Bu Habere 230 Yorum Yapılmış

HDP'nin Türk siyasetine parmak sallayan, tehdit eden bir yapı haline getirilmesine tepki göstererek İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu uzun bir aranın ardından ilk kez konuştu.

Muharrem İnce'den seçim itirafı: İlk turda kazanır! Kılıçdaroğlu'na tepkiMuharrem İnce'den seçim itirafı: İlk turda kazanır! Kılıçdaroğlu'na tepki

7'li koalisyon masasının PKK destekli adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan ve İYİ Parti'nin sessizliğine isyan eden Ağıralioğlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması Türkiye'yi sıkıştıracağına ve erken seçimin kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

İşte Yavuzağıralioğlu'nun yapmış olduğu açıklamalarından satır başları bu şekilde:

♦ Bakın, Kandil’den açıklama geliyor: Faşizme karşı omuz omuza... İYİ Parti’den bekliyorum ki bir şeyler desinler. ‘Çatışmasızlık’ ilan etmiş PKK. Neymiş? Sürece zeval gelmesinmiş... Süreç dedikleri şey de Kemal Bey’in adaylığı... Bunlar oturdu, konuştu belli ki..

♦ HDP diyelim ki ikinci turda Erdoğan ile görüşme kararı aldı. Erdoğan’dan bakanlık ister, karşılık ister. Ama Kemal Bey’den devlet istiyorlar. Kendi devletlerine teminat istiyorlar.

Bir sol romantizmi var. Bu sol romantizmi diyor ki biz Suriye’de Nusayrilerle komşu olana kadar buradaki Kürtler ve oradaki akrabalarıyla komşu olalım.”

HDP, Türk demokrasisinin şantajcısı haline geldi. Herkese şantaj yapar oldu.

♦ CHP’yi gördüğüm gibi itham ettim. Üç günde bize 50 yıllık küfrettiniz. Türk milliyetçilerini PKK ile aynı düzleme oturttunuz.

♦ İktidar değişikliği yapmak isteyenlerin, çocuklarımızın katillerinden medet ummaları utanç vericidir.

Kemal Bey kazanırsa, bu kazancın siyaset kulvarını sıkıştıracağını düşünüyorum. O yüzden bir sonraki seçim, erkene alınmak zorunda kalacaktır. Kemal Bey kazanırsa hemen parti kurmak zorunda kalabilirim.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 230
  • Bayburtlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Her partiden kovulan ya da ayrılan parti kuruyor memlekette. Böylesine bozuk bir siyaset sistemini hiç bir gelişmiş ülkede bulamazsınız. Parti içi demokrasi, hiçbir partide işlemiyor. Siyasi Partiler Kanunu buna müsaade etmiyor. Reis'in de işine gelmediği için bu kanunu değiştirmek istemiyor. Tabii delege sistemi kaldırılmalı, yargı destekli ön seçimler getirilmeli.
    Cevapla
  • Mustafa E. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne partisi ya, bu parti kurmalara ciddi bir ayar lazım. önüne gelen,parti kuruyor. memlekette 50 tane parti var. yazık ya, bu nedir böyle
    Cevapla
  • Ziya hoja 1 yıl önce Şikayet Et
    Amaç mhp nin oylarını ip ile böldüler yetmedi bu sefer ağır ali ile yeniden bölecekler sonraki chp nin başına imamoglu getirecekler 2028 secimlwrin de bu koşa koşa yine gider İmamoğlu na destek verir hdp zaten dünden razı İmamoğlu na Parti kuracağına mhp ye katıl saydın Chp ile ip itifaka girdiği an karşı çıkıp istifa etseydin üstelik biliyordun hdp destek verdiğini geç bunları
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kur kur, gör sonra ne olur, Davutoğlu gibi ortada kalırsın, bu adamlar kendilerini ne sanıyorlar, iki kişi alkış yapınca kendilerinden geçiyorlar
    Cevapla
  • lazlo 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever Koltuk sevdalısı , SEN TAM BİR CAMBAZSIN , senin niyetin en başta belliydi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan'da Ronaldo'ya beklemediği son!
1. Lig'de play-off hattı ve düşen son takım belli oldu!