Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni Anayasa mesajı: Seçimden sonra gündeme getireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın 155. Kuruluş Yıldönümünde konuştu. Cumhurbaşkanı, seçimlerden sonra sivil ve özgürlükçü bir Anayasa hazırlanmasını Meclis'in gündemine getireceklerini açıkladı.

GİRİŞ 10.05.2023 12:25 GÜNCELLEME 10.05.2023 13:53
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 155. Kuruluş Yıldönümünde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Yargı kurumlarımıza saldıranlar hala varsa da artık bu taktik söylemlere kimse itibar etmiyor. Milletimiz, yargı kurumlarına giderek daha çok güvenmektedir.

"TÜRKİYE'Yİ SİVİL VE ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA'YA KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'yi milli iradenin eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılımızın en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclis'imizin gündemine tekrar taşıyacağız.

Demokrasi tarihimizin en yüz kızartıcı dönemi 28 Şubat'ta kimin nerede durduğu hafızalarımızda hala tüm ayrıntılarıyla canlıdır. Ülkemizde bu utancı yaşatanların hiçbirini asla unutmayacağız. Biz böyle bir iklimde siyasete yeni bir ses getirerek milletimizden yetki istedik. Son 21 yılda bu ülkede her ne yapılmışsa gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini telafi etme çabası vardır. Türkiye'ye o kadar çok vakit kaybettirdiler ki kaybedecek tek bir anımız yoktu. Güven ve istikrar iklimini zehirleyerek siyaseti ve yönetimi rayından çıkarma çabaları bizim dönemimizde de hiç eksik olmadı. Ama önceki dönemlerden farklı olarak biz dirayetli ve kararlı duruşumuzla milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık.

"GENÇLERİMİZE, BULUNDUĞUMUZ YERİN KIYMETİNİ ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ"

Ülkemizde bizlerin yaşamadığı sıkıntıların hiçbirini yaşamamış bir nesil var. Bu yeni nesle, demokraside, özgürlüklerde, hukuk devletlerinde bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlatmakta zorlanıyoruz. Çünkü gençlerimiz mukayesesini eski Türkiye'yle değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yapıyorlar. Halbuki biz her ülkenin kendi hikayesinin olduğunu, ülkemizin hikayesinin de hiç kolay yazılmadığını çok iyi biliyoruz. Bunun için gençlere hem sahip olduğumuz imkanları hem de hedeflerimizi anlatmayı sürdüreceğiz."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Reis reis gözümüzün nuru Reis, bu seçimden inşallah büyük zaferle Cumhur kazanacak ❗❗Lakin seçimden sonra İdamı getirmezsen, bu işler bundan sonra kat kat dahada zorlaşacak ve sıkıntıya sokacak ondan dolayı ❗İdam şart şart şart,, Gaziantep ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Yarkan 11 ay önce Şikayet Et
    Insallah yepyeni sivil bir anayasa yapilip darbeci anayasadan kurtulur turkiye
    Cevapla
  • Cenk 11 ay önce Şikayet Et
    Fazla özgürlükten maraz doğuyor Reisssss, milletin özgürlük derdi yok tam tersine aşırı özgürlükten kuduranlar var....
    Cevapla
  • Bozkurt 11 ay önce Şikayet Et
    İdamı ve Vatandaşlıktan çıkartmak gibi maddelerde olsun lütfen
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın başkanım idamıda getirelim bu ülkeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek