İnce operasyonuna flaş sözler: Türkiye bunu göz önüne alacak

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye kaset ve kumpas operasyonlarıyla adaylıktan el çektirilmesini Haber7'ye değerlendiren uzmanlar, 14 Mayıs'ta seçmenlerin sandıkta yapılan operasyonları göz önüne alacağını belirtti.

İnce operasyonuna flaş sözler: Türkiye bunu göz önüne alacak
İnce operasyonuna flaş sözler: Türkiye bunu göz önüne alacak
GİRİŞ 11.05.2023 17:40 GÜNCELLEME 11.05.2023 17:40
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala son günlerde bir takım kaset ve kumpas operasyonların hedefi olan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen İnce, "Bahaneleri kalmasın, seçimi kaybedince suçu bize atacaklar yoksa. O yüzden adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Memleket Partisi'ne her evden 1 oy istiyorum." oy istiyorum açıklamasında bulundu.

Muharrem İnce'nin seçime sayılı  günler kala istifa ettiğini duyurması, siyaset sahnesini de hareketlendirdi. İnce'nin adaylıktan çekilme kararına ilişkin Haber7'nin görüştüğü GENAR Araştıma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ve Gazeteci Nedim Şener çarpıcı açıklamalarda bulundu. İki tecrübeli isim de FETÖ ve CHP tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yapılan operasyonun şimdi Muharrem İnce'ye yapıldığını ve bunun seçimlerdeki yansımasının çok farklı olabileceğine işaret etti. 

"ERDOĞAN NE KADAR GÜÇLÜ BİR ADAMMIŞ"

Konuya ilişkin GENAR Araştıma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, Meral Akşener'i 3 günde dize getirenlerin Muharrem İnce'yi de 1 ayda dize getirdiğini belirterek "Recep Tayyip Erdoğan, ne kadar dayanıklı bir adammış ki 20 yıldır bütün linç kampanyalarına, ötekileştirmelere ve küresel güçlerin bütün taaruzlarına dayanabilmiş. Tayyip Bey'in büyüklüğü de ortaya çıktı bir lider olarak." dedi.



"SEÇMENİN KİME TEPKİ GÖSTERECEĞİNİ MERAK EDİYORUM"

İnce'ye el çektiren ve operasyon çekenlerin CHP ve FETÖ'cüler olduğuna dikkat çeken Aktaş, bu operasyonlarda Cumhur İttifakı'nın bir dahlinin olmadığını belirterek seçmenin sandıkta kime tepki göstereceğini merak ettiğini söyledi. Aktaş, "Bekleyip göreceğiz ben çok İnce çekildi oylar Kılıçdaroğlu'na gidecek diye beklemiyorum. Nerelerden aldıysa oraya gider. Seçmenin bir kısmı mührünü tepki olarak İnce'ye mühür basmaya devam edebilir. Demokrasi vaat edenlerin demokrasi kültürünü de görmüş olduk böylece." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce'ye kurulan kumpasa ilişkin Gazeteci Nedim Şener ise dikkat çeken bir noktaya değindi. 13 yıl önce 10 Mayıs 2010 tarihinde Deniz Baykal'ın kaset kumpasına uğradığını ifade eden Şener, 13 yıl sonra bu operasyonun yıl dönümünde Muharrem İnce'ye kumpas kurulduğunu söyledi. Bu operasyonla birlikte FETÖ'nün, Kılıçdaroğlu'nun önünü açtığını ifade eden Şener, "Bugün İnce'nin yaşadığı olay kaset kumpasını hazırlayan FETÖ ve Muharrem İnce'nin deyimiyle ona genel merkez destekli belediye beslemeleri FETÖ'cüler, PKK'lılar aslında ona geri adım attırdılar. bir anlamda istedikleri sonuca ulaştılar." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BUNU GÖZ ÖNÜNE ALACAKTIR"

Muharrem İnce'ye yapılan operasyonun Meral Akşener'e yapılan operasyonun bir benzeri olduğunu belirten Şener, "Akşener de 3 Mart günü masadan kalktığında küfür edile edile, hakaret edile edile siyasi mefta haline getirildi. Aynısını şimdi İnce'ye yaptılar. İnce'nin partisi seçime gidiyor ama kendisi fazla direnemedi, dayanamadı ve adaylıktan çekildiğini açıkladı. Seçim sonuçları bakalım FETÖ'cülerin mi PKK yandaşlarının mı, genel merkez beslemelerinin kazanacağını gösterecek bunu da Türkiye göz önüne alacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Şener, İnce'nin azımsanmayacak derecede AK PArti'den oy aldığının altını çizerek, "Muhtemelen onlar da bunu değerlendirecektir. İnce seçmeni de oyunu ona göre kullanacaktır. Bu Türkiye'de siyasetin kasetle, şantajla tehditle linçle sosyal medya üzerinden dizayn edilebildiğini gösteriyor. Bu Türkiye demokrasisi açısında çok büyük tehdit. Bundan sonra siyasete girecekler rahatlıkla montajla Türkiye demokrasi belirleyebilecek." sözlerini sarf etti. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 87
  • Kacarova 11 ay önce Şikayet Et
    Doĝru insanları kimse santaj edemez,bir üç kaĝıt ,bir halt,edepsizlik,zina etmiştirki bu kişilere santaj yapabilsinler,dürüst insanlara kimse bir ṣey yapamaz.
    Cevapla
  • Hayri 11 ay önce Şikayet Et
    Demekki yanlış yerin. Yani istenilen yerin oyunu bölememiş.
    Cevapla
  • Memet 11 ay önce Şikayet Et
    Kaseti olan siyaset yapmasın, adam tam hamle yapıyor, ona kasetin ucu gösteriliyor ve geri adım. Rezalet. İnce'nin siyasi hayatı bitti.
    Cevapla
  • Murat76 11 ay önce Şikayet Et
    İnce de ilk rüzgarda savrulmayacaktı, ülke yönetmeye talip, çocuk oyunu değil bu, madem kumpas dik dursaydı halk ona sahip çıkardı. Oy vermesem bile ona saygı duyuyor ve güveniyordum. Artık böyle hissetmiyorum.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 11 ay önce Şikayet Et
    Tufaya geldin ince
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!