KONDA'dan anket operasyonu: Kılıçdaroğlu ve Akşener'e kıyak!

Konda "son seçim anketi" diye yayınladığı grafiklerde bir skandala imza attı. Konda'nın ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eksilttiği puanları Kılıçdaroğlu'na, AK Parti'den düşürdüğü 5 puanı da İYİ Parti'ye eklediği ortaya çıktı.

KONDA'dan anket operasyonu: Kılıçdaroğlu ve Akşener'e kıyak!
KONDA'dan anket operasyonu: Kılıçdaroğlu ve Akşener'e kıyak!
GİRİŞ 11.05.2023 20:12 GÜNCELLEME 12.05.2023 11:36
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye'de bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilen hiçbir ankette Kemal Kılıçdaroğlu önde değilken seçime 3 gün kala KONDA isimli şirket son seçim anketi olarak yayınladığı grafikte adeta seçmenin aklıyla alay etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradaki farkı kapatmış gibi gösteren KONDA bununla da yetinmeyip hem Başkan Erdoğan'ın, hem Muharrem İnce'nin oylarını alıp neredeyse olduğu gibi Kılıçdaroğlu'na vererek 7'li masayı Erdoğan'ın önünde göstermeye çalıştı.

İYİ PARTİ OYUNU DEŞİFRE OLDU

KONDA'nın ankette AK Parti'nin oy oranından 5 puan düşürerek İYİ Parti'ye eklediği de ortaya çıktı. 

Sosyal medyada, "Almanya tarafından fonlanan, İYİ Parti'ye hizmet veren KONDA’nın 5 milyon dolar karşılığında anket sonucunu değiştirdiği ortaya çıktı" iddiaları ortaya atılarak art arda tepkiler geldi. 

KONDA 2015 SEÇİMLERİNDE DE MANİPÜLASYON YAPMIŞTI

Konda aynı manipülasyon çalışmasını 2015'te de devreye sokmuş ve 1 Kasım seçimleri için açıklamış olduğu anket sonuçları 8 puan farkla yanlış çıkmıştı. KONDA'nın 1 Kasım seçimleri için 24-25 Ekim 2015 tarihinde paylaştığı anket sonuçlarında, AK Parti yüzde 41,7, CHP ise yüzde 27,9 olarak gösterilmişti. 1 Kasım seçimlerinde ise AK Parti yüzde 49,5 oy alarak, KONDA'nın açıkladığı sonuçtan 7,8 puan yüksek almış, CHP ise yüzde 25,3 alarak, anket sonucundan 2,3 puan eksik almıştı.

KONDA'NIN YOLLARI KİMLERLE NEREDE KESİŞİYOR?

KURUCUSU ALMAN DERNEĞİNİN TEMSİLCİSİ!

KONDA kurucularından Bekir Ağırdır'ın Türkiye'de bölücü yapıları desteklemesiyle tanınan Alman Heinrich Böll Stiftung Derneği'nin Türkiye temsilciliğinde görev aldığı belirtiliyor.

KIZI HDP'DE EŞBAŞKANLIK YAPTI

KONDA'nın kurucusu Tarhan Erdem'in kızı Ayşe Erdem, HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığı yapmıştı Ayşe Erdem hala HDP ile çalışıyor. Erdem'in "Kararsızları HDP'li yapacağız" gibi demeçleri biliniyor. O dönem Ayşe Erdem ailesinin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, "Babam bana çok doğru bir iş yaptığımı hissettiriyor" demişti.

OĞLU DA ERDOĞAN GİTSİN VİDEOSU ÇEKMİŞ!

7'li masa adına operasyon çeken Konda'nın kurucusu Tarhan Erdem'in oğlu Aydın Erdem "Erdoğan'ın gitmesini" istediğini açıkladığı video ile de biliniyor...

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 61
  • Merve 11 ay önce Şikayet Et
    50.4 sıkıntılı. Bunlar seçim sonucunu kabul etmek istemeyeceklerdir. En azından bu tür sikintilara seçim sonrası operasyonlara karşı %53 şart. En azından 52
    Cevapla
  • Kemal 11 ay önce Şikayet Et
    İsterse kabul etmesinler burası muz cumhuriyetimi devletin gücünü gören kuyruğunu toplar
    Cevapla
  • Rahmi 11 ay önce Şikayet Et
    Anlaşılıyor şimdi gayet açık caddelerde 25 milyonluk lüks araçlara binenlerin kimler oldugu BABA OGUL VE KIZ FONLANIYORLAR 5 milyon dolar mesala
    Cevapla
  • Mustafa Göde 11 ay önce Şikayet Et
    Pazar günü ekleme neymiş görür hainler
    Cevapla
  • Misafirﷻ 11 ay önce Şikayet Et
    Mayis dan sonra bunlari Vatandan kovmak veya yerinde temizlemek hak oldu. 3/5 Anketciler yüzünden 82 million insan felakete sürüklenmesin kabul edilemez. Bunlar kacacak. Ilk basta Kemal, Meral, imamoglu, kaftancioglu.. hepsi Kacacak. Demedi demeyin.
    Cevapla
  • Fth bkr 11 ay önce Şikayet Et
    Bu seçimden sonra reis daha bi sert olmalı olacakta. Korkuları birazdan ondan. Hepsi fetöden PKK yandaşlıpından alınacak alınmalı
    Cevapla
  • Zafer 11 ay önce Şikayet Et
    Allah Türkü korusun. Nemutlü Türküm deyene. Demeyenlerdende Türkü korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat