Yine kumpas yine o karanlık isim! Baykal'dan İnce'ye FETÖ'nün kaset 'Cevheri'

FETÖ’nün Muharrem İnce’ye yönelik seçim ayarlı kaset komplosunda ismi geçen firari Cevheri Güven’in, Kılıçdaroğlu'nun önünü açan Deniz Baykal kasetindeki rolü yeniden gündeme geldi.

Yine kumpas yine o karanlık isim! Baykal'dan İnce'ye FETÖ'nün kaset 'Cevheri'
Yine kumpas yine o karanlık isim! Baykal'dan İnce'ye FETÖ'nün kaset 'Cevheri'
GİRİŞ 12.05.2023 17:57 GÜNCELLEME 12.05.2023 18:24
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi istifaya sürükleyen montajlı kaset sürecinde her yol Fetullahçı Terör Örgütü’ne çıkıyor.

Muhalefeti dizayn için daha önce CHP lideri Deniz Baykal’ın zina kasetini yayınlayan, MHP’nin üst düzey isimlerinin özel görüntülerini internete sızdıran FETÖ, 17-25 Aralık sürecinde ise aynı yöntemle hazırladığı montajlı ses kasetleriyle iktidarı ele geçirme girişiminde bulunmuştu. ‘17-25’ sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla püskürtülen FETÖ’nün ahlaksız operasyonları, CHP’de ise “iç desteklerle” tam hedefe varıyor.

İsrail menşeili pornografik bir siteden alınan görüntüyle Muharrem İnce’nin yüzünün montajlandığı fotoğrafı sosyal medyada dolaşıma sokanın, gazeteci Cevheri Güven’le yakın temastaki FETÖ firarisi Metin Güler olduğu gündeme geldi. CHP fanatiklerinin “adaylıktan çekil” baskısı uyguladığı İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından feragat etmesine sebep olan kaset operasyonunda ismi geçen FETÖ’cü Cevheri Güven, Kılıçdaroğlu’na genel başkanlık kapısını aralayan ‘Baykal kaseti’ skandalında da başroldeydi.

  • Muharrem İnce’ye kaset komplosunu kuran FETÖ’cünün ismi verildi! Almanya’da firari çıktı

FETÖ’nün iki kaset operasyonuna da adı karışan Cevheri Güven’in yargılandığı kaset kumpası davası yeniden gündeme geldi.

Deniz Baykal ve bazı eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internetten yayınlanmasıyla ilgili Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen davada yargılanan Cevheri Güven’in karanlık bağlarına vurgu yapılmıştı.

Yaklaşık 4 yıl süren yargılamada Cevheri Güven’in, Deniz Baykal’ın uygunsuz görüntülerinin internet ortamında yayılması için girişimde bulunduğu saptamasına yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede FETÖ firarisi Güven hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Şüpheli Cevheri GÜVEN’in Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının birbirleri ile haberleşmekte kullandıkları kriptolu haberleşme programı olan Bylock ve Tango programlarını kullanması, şüphelinin Bylock haberleşme programı üzerinden bir kısmı soruşturma dosyasının şüphelisi olan Emniyet İstihbarat Birimlerinde görevli kişilerle olan iletişim ve irtibatları, şüphelinin Bylock haberleşme programı içeriğindeki örgütsel mesajlaşmaları, şüphelinin Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması içerisinde ‘Bahadır’ kod ismini kullandığına ilişkin değerlendirme, şüphelinin Fetullahçı Terör Örgütü faaliyeti kapsamında müşteki Deniz BAYKAL’a ait görüntülerin internet ortamında yayılması için bir kısım basın yayın organlarına vererek yayması birlikte değerlendirildiğinde şüpheli Cevheri GÜVEN’in Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu, şüphelinin soruşturmaya konu eylemlerinin silahlı Terör Örgütüne üye olmak, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçlarını oluşturduğu anlaşılmıştır.”

FETÖ’nün siyasilere yönelik kaset kumpası davasında 43 sanık 1 yıl 9 ay ile 92 yıl 10 ay arasında değişen sürelerde hapse mahkum edildi. Cevheri Güven, FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in firarda olması sebebiyle haklarında hüküm kurulamayarak dosyaları ayrıldı.

ALMANYA’DA FİRARDA

FETÖ’nün Türkiye siyasetini montajlı kasetlerle dizayn projesinin aparatlarından Cevheri Güven, firari olarak Almanya’ya sığınmış durumda. FETÖ’cü Güven'in, Hessen Babenhausen bölgesinde dubleks dairede ailesiyle lüks içinde yaşadığı tespit edilmişti. Edinilen bilgilere göre Güven, 2019 yılında oturmaya başladığı dairede çektiği ilk kara propaganda videosunu 23 Ekim 2019'da yayınladı. Güven'in Youtube üzerindne yayınladığı kara propagandaları, firari FETÖ'cüler ve örgütün haber siteleri tarafından algı operasyonunda kullanılıyor.

FETÖ'cü Cevheri Güven'in saklandığı yer bulundu: Görüntüleri yayınladı

15 BİN DOLARA KAÇTI, FETÖ’CÜLERLE BİLE KONUŞMAKTAN KORKTU

Kaset kumpası davasında yargılandığı süreçte yurt dışına kaçan Cevheri Güven, Meriç Nehri üzerinden kendisi ve ailesini Yunanistan’a kaçırması için kaçakçılara 15 bin Euro ödediğini itiraf etmişti. AFP’ye konuşan Güven, “Kaçakçılar bize indirim yaptı, sekiz yaşındaki kızım ve beş yaşındaki oğlum için indirim yaptılar” demişti.

250 bin Euro’yu aşkın bedelle ev satın alanlara 5 yıl vize verilen Yunanistan’da sığınmacı olarak uzun süre barınan Güven, diğer FETÖ’cü firarilerle temas kurmaktan korktuğunu söylemişti. Yanında FETÖ firarisi 40 aile olmasına rağmen onlarla temas sürdürmekten çekinen Güven, “Asla emin olamazsınız. Erdoğan’ın bizden biri gibi görünen birini, bizi bulması için göndermesinden korkuyoruz. Bu yüzden birbirimize güvenmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 57
  • Berk 11 ay önce Şikayet Et
    Yok mu bu ülkede Çakıcı gibi 5-6 tane babayiğit? Devletimiz maalesef düşmanın kirli savaşına aynı şekilde mukabelede bulunma hususunda çekingen, ürkek davranıyor. Oysa ABD ve genelde Batı'nın anlayacağı tek dil budur.
    Cevapla
  • Turgay 11 ay önce Şikayet Et
    Şamda kayısı, Chp'de kaset bitmez.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Bence MİT bir gün bu adamı da yaka paça edip Türkiye'ye getirecek. Belki yarın belki yarından da yakın.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Eğerki seçimi cumhur ittifakı alırsa bu hem chp nin hem iyi partinin HD’m hdp nin hem pkk nın hemde fetönün son çırpınışları olacak Allah’ın izniyle Rabbim cumhur ittifakının yar ve yardımcısı olsun inşaAllah
    Cevapla
  • Türk 11 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse fetönün siyasi ayağı çıkarılmadı gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil