İmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalar

İBB Başkanı İmamoğlu, oy sayımı devam ederken Anadolu Ajansı'nı hedef aldı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yeni cumhurbaşkanı seçildiğini iddia etti. İmamoğlu, önde oldukları sandıkların verilerinin engellendiğini öne sürdü.

GİRİŞ 14.05.2023 20:08 GÜNCELLEME 14.05.2023 23:46
Bu Habere 258 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken, altılı masanın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş açıklamalar yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önde oldukları sandıkların verilerinin engellendiğini iddia etti. İmamoğlu, "Engellenen sandık verilerimiz, öne çıkmamızı engelleyen sandıklar. Önde olduğumuz sandıklara yoğun bir itiraz metodu var. Sandıkların veri olarak girilmesi bizim daha sağlıklı veri akışımızı sağlayacak" dedi. 

İBB Başkanı, "Süreç olgunlaşmadan manipüle adına, kazanma üzerine birtakım senaryolar kimse geliştirmesin. Hem İstanbul'da hem Ankara'da, diğer şehirlerimizde de hareketliliği takip ediyoruz. Sandıktan ne çıkıyorsa, en sağlıklı şekilde sonuç nasıl olgunlaşacaksa hepimiz ona razıyız. Demokrasinin kuralı bu" diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ, CHP'NİN ELİNDEKİ RAKAMLARI AÇIKLADI

ABB Başkanı Yavaş, partisinin elindeki oyları şöyle açıkladı: 

"192 bin 169 sandıktan 91 bin 13 sandığın sonucu geldi. Sayın Genel Başkanımız yüzde 47,42 oyla 11 milyon 428 bin 512 oy almış. Sayın Erdoğan yüzde 46,80'le 11 milyon 278 bin 773. Ankara, İstanbul ve İzmir'in sonuçları gelmedi bize. Büyük kentlerden gelen oylarla inşallah süreci zamanında tamamlayacağımızı umuyoruz."

ANADOLU AJANSI'NI HEDEF ALDI

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz saatlerde bir açıklama daha yapmıştı. İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Saygıdeğer 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına, Millet İttifakı adına size sesleniyoruz. Ne yazık ki her seçimde gördüğümüz manzarayı yine yaşıyor durumdayız. Yine bir Anadolu Ajansı vakası gündemde. Halbuki Anadolu Ajansı 2019 31 Mart seçimleri itibariyle bitkisel hayata girmiştir ve o bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidarımızı beklemektedir. Anadolu Ajansı'nın itibarı sıfırın altındadır. Hiçbir muteber tarafı yoktur. Vatandaşlarımızın asla itibar etmemelerini buradan özenle bildiriyoruz. 

2,5 saat veri verdikten sonra İstanbul'daki gerçek sayıları görünce veri akışını kesen bir Anadolu Ajansı verileri ve yöneticileri bizim için yok hükmündedir. 

Anadolu Ajansı dün hem bizim hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında, devlet kurumu olmasına rağmen hiçbir misyonu kendilerine yüklememiş, onlarla ilgili hiçbir beklentimizin olmadığını ima etmiş durumdayız. Anadolu Ajansı'na inancımızın asla olmadığı ortadadır. 

2015 Haziran seçimlerinde Anadolu Ajansı yüzde 65'le Sayın Erdoğan'ı önde başlatıyor ve o seçim yüzde 40'la bitiyor. Yani yüzde 25 puan farkla algı yönetiyor. Kasım ayında yüzde 75'le başlıyor. Yüzde 49'la bitiriyor. Yine 2018'te Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği seçimde yüzde 67'lere varan oranla başlıyor, yüzde 52'yle bitiriyor. 15 puana yakın düşüşle sonuçlanıyor. 2019'da ise gücü yetmiyor. Yine yüksekten başlıyorlar ama iki saat sonra Anadolu Ajansı ekranlarını kapattı.

"KILIÇDAROĞLU SEÇİLECEK" DEDİ AMA ORAN VERMEDİ

Şimdi bu oranlara baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam ülkemizin bu akşam Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir. Veriler üzerinden baktığımızda şu anda bunun ilan edilmesi için erken. Yüzde 57'yle başlayan AA'nın ortalama 15 puan geride bittiği gecelere bakıp toplama çıkarma hesabıyla ortaya koyun. Kesinlikle çok aşağılarda bir orana sahiptir şu anda Sayın Erdoğan. Kendi sistemimizle ilgili de verilerimiz var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayımızın yüksek çıktığı sandıklara düzenli itirazlar yapılarak sözüm ona Anadolu Ajansı henüz onları sisteme dahil etmemektedir."

MANSUR YAVAŞ DA ORAN VEREMEDİ

İmamoğlu, ellerindeki verilerle ilgili bir oran vermedi. Daha sonra konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş da, "Kılıçdaroğlu elimizdeki verilere göre öndedir" dedi ancak o da herhangi bir oran açıklamadı.

Yavaş, AA'nın "kendi işine gelen sandıklardan daha önce sonuç paylaştığını" iddia etti.

Son dakika: Sandıklar açıldı! İşte ilk verilere göre partilerin oy oranları!Son dakika: Sandıklar açıldı! İşte ilk verilere göre partilerin oy oranları!

İlk sonuçlar dünya basınında: Erdoğan liderliği elinde tutuyorİlk sonuçlar dünya basınında: Erdoğan liderliği elinde tutuyor

Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklar açılmaya başladı: İşte ilk sonuçlar...Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklar açılmaya başladı: İşte ilk sonuçlar...

ANKA ÇÖKTÜ

Her seçimde, 'Anadolu Ajansı veri akışını durdurdu' diye algı operasyonuna kalkışan ve 14 Mayıs seçim sonuçlarını CHP ajansı gibi hareket eden Anka'dan takip eden muhalif medya, sonuçlarda çok geride kaldı. Anadolu Ajansı'nın Türkiye genelinde yüzde 21,3'ün üzerinde sonuç açıkladığı dakikalarda Anka sadece yüzde 4,8 oranında sandıktan sonuç açıklayabildi.


Öte yandan CHP ajansı Anka'nın internet sitesinin ise çöktüğü bilgisine ulaşıldı. Anka'nın sitesine girmek isteyen vatandaşlar 'The service unavailable' notuyla karşılaştı.


CHP'NİN SİSTEMİ DE ÇÖKTÜ

Anka’dan sonra CHP'nin seçim sonuçlarını yayınladığı site olan sts.chp.org.tr'nin de çöktüğü görüldü. Sitede veri akışının olmadığı, "Bu servis ilerleyen saatlerde devreye girecektir" notunun yazıldığı tespit edildi. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 258
  • H. Yılmaz 10 ay önce Şikayet Et
    AA. Sı mı yalancı çıktı yoksa iki tana belediye başkanı mı yalancı çıktı? Hangi tarafın yüzü kızardı?
    Cevapla
  • Kantar 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Mansur, o TCG gemi ve Sihalarımızın adını artık bundan böyle ömrünüz boyu duyacaksınız.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    İki naylon herif!
    Cevapla
  • Deli dumrul 11 ay önce Şikayet Et
    siz ikiniz rezil şekilde bittiniz olm bittiniz....bekleyin...
    Cevapla
  • Tunga 11 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar sevimsiz, mide bulandırıcı tipler..Çukurun da çukuru adamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş