AK Parti Sözcüsü Çelik: Açık ara öndeyiz, resmi sonuçları bekliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten seçim sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama geldi.

GİRİŞ 14.05.2023 23:26 GÜNCELLEME 14.06.2023 15:49
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

23.15 itibarıyla AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yeniden açıklama yaptı.

"Demokratik süreçler bakımından kilit bir ülke olarak öne çıkılan bir gece yaşıyoruz. Gerekli tecrübe ve olgunluk milletimizde bütün dünyaya örnek olacak şekilde mevcut.

Hangi parti tabanından olursa olsun her vatandaşımızın tecrübesinin gerekleri yerine getirilirse herhangi şekilde bir tansiyonun üretilmesi mümkün olmayacak.

Sandıklara sahip çıkma konusunda gerekli iradeyi koyan vatandaşımıza, her kesimden bu iradeyi gösteren demokrasiye siyaset kurumuna sahip çıkan vatandaşımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.

Siyaset millet, toplum için yapılır. Hangi partiden olursa olsun Türkiye'nin demokratik tecrübesine sahip çıkılması en büyük hazinemizden bir tanesidir.

Seçim boyunca ufak tefek hadiseler oldu Allah'a şükür hiçbir problem yaşanmadı. Emniyet güçlerine, jandarma güçlerine, bütün güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz.

"SONUÇLAR BELLİ OLMADAN KONUŞTULAR"

Şu anda gazeteci arkadaşlarımız, özellikle objektif aktarmaya çalışan, herhangi siyasi manipülasyon içinde olmaksızın yorumculara, kamuoyu araştırmacılarına teşekkür ediyoruz.

Tarafsız gazetecilik, yorumculuk açısından manipülasyonların çok olduğu dönem oldu. İnşallah seçimden sonra dikkatli şekilde değerlendirilecektir.

Bir önceki toplantıda ifade etmiştim, sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan sayın İmamoğlu ve sayın Yavaş, 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu adına konuşuyoruz dediler. Bu acaba sürçi lisan mıydı, hayır. Daha seçim sonuçları belli olmadan Cumhurbaşkanının kim olduğunu birkaç kez kurdular.

Bunun kasıtlı, bilinçli yapıldığı belliydi. Seçimin sonucunun ne olacağına dair bazı argümanlar ilettiler.

Yapılması gereken siyasi nezaket, adap icabı, henüz milletin iradesi tam olarak tecelli etmemişken, oylar sayılıyor iken, milli iradeye saygı, onların tabanında gayret gösteren vatandaşlarımıza saygı çerçevesinde bu ifadeyi kullandıkları basın toplantısından sonra çıktıkları ikinci toplantıda özür dilemek gerekirdi.

Bu maalesef Türk siyasi hayatına vahim bir yanlış olarak geçmiştir. Cumhurbaşkanımızın açık ara önde olduğu görülüyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'mızın açık ara olduğu net şekilde görülüyor. Buna rağmen seçim sonucu şudur diye açıklama yapmıyoruz . Bu süreci yürüten kurumlara saygılıyız.

Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. CHP tarafından sürece saygı gösterilmediğini, uyarmamıza rağmen herhangi bir özür dilemediklerini görüyoruz. Sandıklar sayılmaya devam ediliyor. Biz 13. Cumhurbaşkanı adına konuşuyoruz emek mili iradeye saygısızlıktır. Bunu en köklü şekilde reddediyoruz.

Onlara göre AA'nın verilerini yanlış. Bunu bir siyasetçi çıkıp söyleyebilir. Bu herkesin takdir hakkıdır. Kurum açıklamayı yapar biz de sürekli siyasi partilerin verilerini AA'nın verilerini yok saymalarını, devlet kurumlarıyla polemiği siyaset biçimi haline getirmelerini altını çiziyoruz.

Arkasından tutup sadece kendilerine ait verilerin esas kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek Bizdeki verilere göre seçim şudur, Cumhurbaşkanı şu kişi seçilmiştir. Peki elinizde kesin veri var mı? Yok.

"BU SİYASETE SABOTAJ GİRİŞİMİ"

Bu işler bütün demokratik kurumlara, çalışmalara saygısızlıktır ve siyasetin korunması ve geliştirilmesine dönük sabotaj girişimidir.

Bunu niye ısrarla yapıyorlar? Önce bu şeyle başladı. Bir kısmı yeni, duyulmuş duyulmamış anketler yayınlamaya başladılar. Seçime girmeden zafer ilan etmeye başladılar. Şimdi de bugün iki belediye başkanı çıkıyor, anayasal kurumların içinde olan kişiler bütün bu süreçleri görmezden gelerek 13. Cumhurbaşkanı diye Kılıçdaroğlu diye ilan ediyor.

Veriler ne gösteriyor? Cumhurbaşkanımız ezici bir biçimde önde. Rakamlar bu durumda iken çıkıp da seçim sonucu şudur demiyoruz. Çünkü sandıklar açılmamış tamamen. Sandığa oy atmış vatandaşlarımızın iradesini yok sayacak bir yaklaşım içerisine girmeyi demokratik terbiye ve adap açısından en sakıncalı iş buluruz.

"YENİLGİYE GEREKÇE HAZIRLIYORLAR"

Demokratik zihniyete ve adaba uygun olmayan strateji izleniyor. Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar. Kendi verilerini galip ilan ediyorlar. Gerçek veriler YSK tarafından açıklandığında ortaya çıkacak tablo karşısında mahcup olacaklar. Bu sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesinde sokaklara çıkmayın demesiyle başladı.

Bütün vatandaşlarımız okullarda, sokaklarda. Herhangi gerginlik var mı? Yok. İşin doğası gereği birtakım tartışmalar olabiliyor. Türkiye demokratik kültüre sahip ülke. Vatandaşlarımızın zaten ortaya koyduğu iradeye saygı göstermek herkesin boynunun borcudur.

Bütün bu süre boyunca bunu yaptık, talepleri, görüşleri siyasi temsile çevireceğimizi anlattık. Bugün son sözü vatandaşımız söylüyor. Bunu saygıyla beklemek varken, saatler öncesinden sonuç ilan etmeye çalışmak, kendi partilerin bir kısmı ellerinde olduklarını söyledikleri, bir kısmıda şuradan buradan gelecek diyerek, diğer siyasi partilerin verilerini yok sayarak dayatma içerisindeki gerginlik siyasetini görüyoruz.

Bu ülkenin en büyük zenginliği iktidarın nasıl oluşacağına vatandaşın karar vermesidir. Milli irade tam olarak tecelli etmeden birisine çıkıp da 13. Cumhurbaşkanı şudur diyerek kendilerine yetki atfetmek bir vesayet biçimidir. Biz bu gerginlik stratejiyle mücadele etmekle deneyimli bir kadroyuz. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsun.

Sandık siyasetin namusudur. Sonuç tecelli edecektir. Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı ve AK Parti çok önde olmasına rağmen milli iradeye saygımız gereği sonuç şudur demiyoruz.

Her şey yolunda gidiyor. YSK işin başındadır. Bütün siyasi partilerin temsilcileri sandık başında nöbet tutmaktadır. Bununla gurur, onur duymalıyız."

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Demokratik mücadelenin nasıl verileceğini dünyaya bir kez daha göstermiş olduk. Türkiye'nin sandık yoluyla irade belirlemesi bütün dünyada önemli bir yere sahip olduğunu gösterdi. Milletimizin sabah erken saatlerden itibaren sandıklara gitmesi ve hayırlı olsun diyerek oy kullanması hepimiz için kıvançtır.

Oy verme işleminin sona ermesiyle sayımlar devam ediyor. Bütün görevliler ve vatandaşlarımız süreci takip ediyor. Oy sayma süreci şeffaf bir şekilde devam ediyor. TV'lerde yayın başlamışken birçok yorumcu verileri yorumlamaya çalıştı. Bir kısmı da açılan sandık sayısının yeterli düzeye ulaşmadığını söyleyerek daha sonra açıklayacaklarını belirttiler.

"BU TELAŞ NEDİR?"

Sonuçları beklerken siyasi partiler kendi kanallarından bilgilendirmeler yapıyorlar. Anı şekilde AA da bu bilgilendirme de ANKA da bilgilendirme yapıyor. Fakat daha sonuçlar kesinleşmeden hatta, sonuçların üzerinde kati yorumlar yapılması konusunda bir sonuç ortaya çıkmamışken karşı ittifakın sözcüsü, belediye başkanları TV'lere çıkarak AA'nın verileri çarpıttığını söylediler. AA bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Verilerini bir siyasi partinin beğenip beğenmemesi önemli değil. CHP'de bu telaş nedir?

"BU DİKTATÖRCE BİR YAKLAŞIMDIR"

Haftalardır "sokağa çıkmayın" gibi devletin baş edemeyeceği bir provokasyon yayıyorlar. Seçim sonucu ne olursa olsun biz de saygı geleneği var. Ama bu sonuçları darbelerle engelleme geleneği sizde var. Bugün bu sonucun doğru olduğu tablo ortaya çıktı. İki belediye başkanı Türk demokrasisi adına utanç verici bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı'dır diye bir açıklama yaptılar. Çıkıp AA'ya saldırıp seçim sonucunu ilan ediyorlar. Bu diktatörce bir yaklaşımdır. 

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIK ARA ÖNDE GİDİYOR"

Ortaya çıkan sonuçlarda Sayın Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Buna rağmen çıkıp biz bir açıklama yapmıyoruz. Henüz bunlar ortada çokken açıklama yapıp, ondan sonra da AA ve bizleri verileri manipüle etmekle suçluyor. Herkesin önünde gerçekleşmiş ve çok utanç verici bir açıklamadır. Rahat olun. Sonuçta millet oyunu verdi. Birkaç saat sonra veriler açıklanacak. Şimdiden Cumhurbaşkanı şu seçilmiş demek çok sorumsuz bir davranıştır.

"BİZ BU NUMARALARI GEÇMİŞTE DE GÖRDÜK"

Biz ancak milletin iradesine bağlıyız. Ne dış siyasette ne iç siyasette kurulan tuzaklarla yönümüzü değiştirmeyiz. Resmi sonuçlar açıklanmadan bir tansiyon yaratılmasına müsaade etmeyiz. Biz bu numaraları geçmişte de gördük. Yakışıksız şeylerdir. Sandığın sonucuna karşı da şimdiden lekeleme çalışmasıdır. Sürece saygı duyan sonuca da saygı duyar. Bunlar sonuca saygı duymadığı için şimdiden altlık hazırlıyorlar. Siyasetçinin not vereni millettir. Bugün çok konuşacak bir şeyleri yok. Yaptıkları açıklama zihniyeti ele vermiştir. Kaybeden siyasi partiler oldu ama kaybeden tek bir vatandaşımız olmamıştır. Sayım devam etmektedir.

 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 49
  • ali şahin 11 ay önce Şikayet Et
    şakamı yapıyon.
    Cevapla
  • Kompataro 11 ay önce Şikayet Et
    %4 açık ara mı oluyor?
    Cevapla
  • Neslihan 11 ay önce Şikayet Et
    CHP 100/80 oy aldı en az 100/34 CHP oylarını çalmasına Rağmen gene CHP kazandı zaferle çıktı akp nin 20 yılık zorbalığı son buldu ülkenin yeni cumurbaşkanı bay Kemal HAYIRLI UĞURLU OLSUN
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Cehape mi cehapkk mı
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    İyiki de ikinci tur var mecliste açık ara öndeyiz Allah'ın izniyle durmak yok Erdoğan'a liderlik verene kadar durmak yok
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    merak etmeyin 1,inci turda Cumhur İttifâkı kazanacak İnşâALLAH. % 55 ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar: Türkiye'ye yakışmıyor!