Erdoğan balkon konuşması yaptı: Birinci turda biteceğine inanıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde balkon konuşması yaptı. Erdoğan, "Biz, yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla bu turu bitireceğimize inanıyoruz" dedi.

GİRİŞ 15.05.2023 02:04 GÜNCELLEME 15.05.2023 03:02
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde balkon konuşması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Birileri mutfakta, biz balkondayız. Ülkemiz 14 Mayıs'la birlikte bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz.

Hem yurt içi oyların gayriresmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oylarının sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Biz, fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildikleri bir tabloyu öndeyiz diye anlatarak milleti muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Biz, milletimize karış hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak, sonucun tam anlamıyla ne şekilde tecelli ettiği henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz.

Sonucu beklerken, sizlerin burada bekleyişinize mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik.

Sözlerime sevgileriyle, coşkularıyla, vefalarıyla bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sandık kurullarında görev alan veya bireysel gayretleriyle gönüllü şekilde sandıklara sahip çıkan, yurt dışı çalışmalarında vazife üstlenen her bir kardeşime teşekkür ediyorum.

Şüphesiz, en büyük teşekkürü rekor bir katılımla sandık başına giderek ülkesinin ve kendisinin geleceği için tercihini sandığa yansıtan vatandaşlarımın her birine ediyorum. Seçimde tercihini bizden, AK Parti'den, Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan kardeşlerime hassaten şükranlarımı sunuyorum. Kazanan, seçim tablolarının göstereceği rakamların ve oranların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz olmuştur, milletimiz olmuştur. Türkiye, milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığıyla, vatandaşlarının, siyasi tercihindeki özgürlüğüyle, dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır. Bu gerçeği, seçimlere katılım oranıyla gösterdik. Dünyada benzeri yok.

CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor. Ülkemiz hem siyasi hak ve özgürlüklerin kullanımı hem seçim sisteminin güvenilirliği bakımından dünyaya örnek olacak bir işleyişe sahiptir. Kimsenin, bu güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur. Biz, siyasi hayatımız boyunca istisnasız her zaman milli iradenin kararına, yani sizin kararınıza saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de saygı duyacağız.

"TARTIŞMALAR GERİDE KALDI"

Cumhur İttifakı işi biliyor. Gereğini yaptınız. Herkesten de biz aynı demokratik olgunluğu bekliyoruz. Seçim kampanyasındaki tartışmalar artık geride kalmıştır. Herkes sözünü söylemiş, milletimiz de bugün kararını vermiştir. Artık, buna yeni yeni kılıflar uydurmanın anlamı yok. Milletimizin kararının ne olduğunu gayriresmi kesin sonuçları açıklandığı hep birlikte göreceğiz.

"BİRİNCİ TURDA BİTECEĞİNE İNANIYORUZ"

Sonuç ne olursa olsun, bugünkü seçimlerde cumhurbaşkanlığında tercihini bizden yana yaptığını görülen 27 milyona yakın vatandaşımın her birine şükranlarımı sunuyorum. Tercihini kimden yana yaparsa yapsın, bu demokrasi şölenine katılan yaklaşık 56 milyon vatandaşımızın her birine tekrar teşekkür ediyorum. Seçimlerde, en yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Seçim sistemimizin yüzde 50+1 oy sınırı sebebiyle seçimin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Eğer milletimizin kararı seçimin tamamlandığını gösteriyorsa zaten mesele yok. Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var. Biz, yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla bu turu bitireceğimize inanıyoruz. Zira yurt dışı oylar tamamıyla ülkemize intikal etmiş değil. Sayımları devam ediyor. Bunun için teşkilat mensuplarımızdan ve bize gönül veren tüm kardeşlerimden sandıklardaki ilçe ve il seçim kurullarındaki işlemler bitene kadar teyakkuz halinde olmalarını istiyorum. Seçim zaferimizin gölgelenmesine yol açacak en küçük bir zafiyete izin vermeden süreci takip edeceğiz. Şu anda Parlamento'da çoğunluk Cumhur İttifakı'ndadır. Komisyonlar genelinde Cumhur İttifakı hakimdir. Dolayısıyla Meclis'te çoğunluğu Cumhur İttifakı'na veren milletimizin tercihinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde de güven ve istikrardan yana olmasından şüphe duymuyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı devam ediyor: İşte son oranlar!Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı devam ediyor: İşte son oranlar!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Emeklilikte adalet istiyoruz
    Cevapla
  • Müjdeci* 11 ay önce Şikayet Et
    Reisimiz milletinin hiçbir ferdine ayrım yapmaksızın hizmet vermekte içimizdeki nankör insanlar Sn Erdoğanın 20 senelik hizmetini görmezden gelip içi boş ideoloji söylem ve saplantılarla insanları aldatma ve algı oluşturma peşinde olduğunu ve bu inkârcı tavrı ve söylemeleri ile kendisinin adaletsizce davrandığının farkında değil.Bu insanlarımız önce kendi önyargılarına bakmalılar
    Cevapla
  • Ülkem 11 ay önce Şikayet Et
    maşallah sayın reisi cumhurumuza ben ilk turda biter dedim ama olmadı burdan sesleniyorum üniversite gençliğine telofon ve bilgisayar dahada ilerisi birkereye mahsuz ötv ve KDV muafiyeti getirin bunu seçim sonunu beklemeyin gençlerin çogu sinan ogana attı oylarını haberiniz olsun .
    Cevapla
  • Okuyucu 11 ay önce Şikayet Et
    Her zaman diyorum Reis sen bu ülkeye fazla geliyorsun Allah Teâlâ vatandaşlarımıza hidayet nasip etsin
    Cevapla
  • Bozkurt 11 ay önce Şikayet Et
    Bitiremedik be Reis Hakkını helal et ama bu kez Sel olduk geliyoruz ,Alperenler, Akıncılar Bozkurtlar,geliyoruz.Akıncılar,koptuk geldik Oğuzdan Reis,Dünyaca söylenir Türkümüz bizim,Dağlar bile önümüzde diz çökecek Reis
    Cevapla
  • Vatandaşın biri 11 ay önce Şikayet Et
    Reis ,20 yılda büyük isler başardın. Sadece savunma sanayiide yaptıkların bile harika. 21 yıl tüm engellemelere rağmen dolu dolu geçti. Bunun kıymetinı bugün anlamayanlar elbette gelecekte anlayacaklar.Hatta iddia ediyorum mumla arayacaklar seni. Gelişmeler ,büyümeler de halka yansımalı . Yansımayınca ,gecim derdine düsen insanlar bunları görmez,göremez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair