Metropoll anket şirketinden seçim sonrası 'pes artık' dedirten paylaşım!

Gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan anket sonuçları yayımlayarak seçim sürecini provoke etmeye çalışan CHP'ye yakınlığı ile bilinen anket şirketi MetroPOLL Araştırma, 4-7 Mayıs tarihlerinde yapılan ilginç çalışmayı paylaştı.

GİRİŞ 15.05.2023 20:16 GÜNCELLEME 16.05.2023 10:21
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde sonuçlar belli oldu. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan 49,51, HDP destekli 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44.89'luk oy oranına sahip olduğu seçimlerde adaylık yarışı ikinci tura kaldı.

Milyonlarca kişi seçim sonuçlarına odaklanırken manipülatif anket firmalarının verilerindeki yeni detaylar göze çarptı.

SEÇİM ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU SEÇİM SONRASI ERDOĞAN!

Seçim öncesi muhalefet yanlısı, gerçeklikten çok uzak rakamlarla dolu anket sonuçları açıklayan MetroPOLL Araştırma anket şirketi, seçim sonuçlarından önce yaptığı son anketinde, Kılıçdaroğlu'nu yüzde 49,1 ile en çok oyu alan Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlemişti.

Metropoll Araştırma firmasının seçim sonuçlarından önce paylaştığı veriler

YSK'nın tarihi seçim sonuçlarını açıklamasının ardından Twitter sayfasından ikginç bir paylaşım yapan MetroPOLL Araştırma, 10 gün önce sonuçlandığını açıkladığı saha çalışmasını paylaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 49,5'lik oy aldığı bir anket yayımladı.


Metropoll Araştırma firmasının seçim sonuçlarından sonra paylaştığı veriler

TEPKİ ÇEKTİ

Yapılan paylaşımından ardından Twitter kullanıcıları, CHP'ye yakınlığı ile bilinen MetroPOLL Araştırma'ya tepki göstererek, neden seçimden önce bu paylaşımı yapmadığını sordu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Engin 11 ay önce Şikayet Et
    Siyasi yakınlığı Chp olunca sorun diğer Parti'ye yakın olan firmaları bi yayinla sende haber firması olarak taraf olma bu ne ya tüm kanallardan bıktım
    Cevapla
  • Kenan 11 ay önce Şikayet Et
    Çakma vatansever seni
    Cevapla
  • Murat Kara 11 ay önce Şikayet Et
    hokkabazlık anket şirketi...
    Cevapla
  • Cengiz 11 ay önce Şikayet Et
    Ah o rüyalar gerçek olsa
    Cevapla
  • Toto 11 ay önce Şikayet Et
    Dogru dürüst arastirma yspsana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…