Memleket Partisi ikinci tur kararı verdi: Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu desteklenecek?

Memleket Partisi, Genel Başkan Muharrem İnce başkanlığında Parti Meclisi'ni (PM) toplayarak 4 saati aşan bir görüşme yaptı. Toplantıda, ikinci tura kalan seçimde iki adaydan birini desteklememe ve seçmenlerini serbest bırakma kararı alındı.

GİRİŞ 17.05.2023 08:58 GÜNCELLEME 17.05.2023 14:15
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından, 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala hakkında çıkan iddialar üzerine adaylıktan çekilen Muharrem İnce, genel başkanı olduğu Memleket Partisi'nin Parti Meclisi'ni (PM) topladı.

4 saat 15 dakika süren toplantıda, seçimlerin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın mı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu desteklenmesinin daha doğru olduğu tartışıldı.

SEÇMENLERİ YÖNLENDİRMEME KARARI ALINDI

Parti yönetiminin "her iki adayın doğrudan desteklenmesine" sıcak bakmadığı ve toplantının sonunda "Ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu" kararının çıktığı kaydedildi.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre; bu konuda tercihin Memleket Partisi'ne oy veren seçmenlere bırakılması kararlaştırıldı. Bu kararın perde arkasında, "Genel Başkan İnce'nin eski partisine olan kırgınlığının yattığı" aktarıldı.

İnce, adaylıktan çekilmesinden önce hakkında çıkan iddialar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üzüldüğüm taraf şu; FETÖ'cüler sahtekarlığa bayılır, FETÖ'cüler bunu yapıyor ama benim eski arkadaşlarım da paylaşıyor. Buna üzülüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

PARTİ SİYASİ HAYATINA DEVAM EDECEK

Parti Meclisi'nde ayrıca, Memleket Partisi'ni kapatılmamasına ve siyasi hayatına devam etmesine karar verildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 138
  • bitti 2 11 ay önce Şikayet Et
    Önce kaset sonra akpartiye sahip cikmadin teröre birak din meydani sana oy verenin bu saatdan sonra akili varmi diye sorarim
    Cevapla
  • Elazığli 23 11 ay önce Şikayet Et
    Artık emekliye ayrılma zamanı geldi.Muharrem bey Ülkeye stresten başka bir şey vermiyorsun...Git toron sev artık ..
    Cevapla
  • bitti 11 ay önce Şikayet Et
    Önce kaset sonra akpartiye sahip cikma teröre birak sana oy verenin bu saatdan son akili varmi diye sorarim
    Cevapla
  • Celal 11 ay önce Şikayet Et
    Sende aymazsin halen bı şey göremiyorum sana yapilanla açık eski partin nerede ne arıyor yiğitçe kous seçmenine nereye gideceğini soylegidecegi
    Cevapla
  • Trt1 11 ay önce Şikayet Et
    Yani oylarkumpascı chp pkk kandil yüreyiniz yemedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den yeni hamle... İsrail'i zor günler bekliyor!
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!