Erdoğan'ın 28 Mayıs için izleyeceği yol haritası belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'a gidecek süreçte sakin ve kuşatıcı bir kampanya yürütecek. İkinci tura kadar miting düzenlemeyecek olan Erdoğan, deprem bölgesini ziyaret edecek.

GİRİŞ 17.05.2023 11:05 GÜNCELLEME 17.05.2023 13:55
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi'nde her kesimi kuşatan bir kampanya yürütecek. Milletvekili seçilen bakanların ikinci tur seçimlerine kadar görevlerine devam edip etmeyeceğine ilişkin kararı ise YSK’nın vereceği belirtildi.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci tur seçimlerinde sakin ve Türkiye’deki tüm vatandaşları kapsayan kuşatıcı bir kampanya yürütecek. Kampanya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yürüyecek. Bu dönemde milletvekili seçilen bakanların ikinci tur seçimlerine kadar görevlerine devam edip etmeyeceğine ilişkin son kararı ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceği belirtildi.

ERDOĞAN: MİTİNG DÜŞÜNMÜYORUM

Dün akşam CNN Türk/Kanal D ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting yapmayı düşünmediğini belirterek, "Deprem bölgesinin belli bir bölümünü bu hafta sonunda ziyaret edeceğim. Miting düşünmüyorum, deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Seçimin ikinci turu için manidar tarih: 29 Mayıs, İstanbul'un fethinin yıl dönümüSeçimin ikinci turu için manidar tarih: 29 Mayıs, İstanbul'un fethinin yıl dönümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa dokunan kararlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa dokunan kararlar!

Başkan Erdoğan'dan gençlere 28 Mayıs mesajıBaşkan Erdoğan'dan gençlere 28 Mayıs mesajı

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA UYARI: REHAVETE KAPILMAYIN

Öte yandan, TRT Haber'in aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası için MYK üyelerini de görevlendirdi, AK Parti teşkilatlarına, "Asla rehavete kapılmayın" uyarısı yaptı. 

Oy oranı yüksek olan Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde MYK üyeleri şehir buluşmaları gerçekleştirecek. 

İSTİKRAR VE BÜTÜNLÜK VURGUSU

İkinci tura kadar söylemlerde "istikrar" ve "bütünlük" vurgusu yapacak olan Erdoğan, Meclis'te Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu alması halinde yeni dönemde sistemin tıkanmaması gerektiğini anlatacak.

KAYNAK: HABER7, İHA, TRT HABER
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Hakan er 11 ay önce Şikayet Et
    Seni canı gönülden sevdik bı ricam olacak zamları durdurun bizede zam yapmayın vallahi billahi soğan ekmeğe razıyız yeterki ülkem duzelsin
    Cevapla
  • Betül 11 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücrete bir güzellik yapılsın memurla arada uçurum olmasın reis senden bilgine inat müjde bekliyoruz. Gönlü kayaları geri alalım reis
    Cevapla
  • A.A.A 11 ay önce Şikayet Et
    AKP Seçmeni Rehavete kapılma, Asıl Şimdi Oy vermenin Zamanı ve Oy Sandıklarına Sahip olma Zamanı (!)
    Cevapla
  • Sezgine 11 ay önce Şikayet Et
    Bakanlar eğer görevlerine devam edemeyecek şeklinde bir karar çıkarsa hiçbir gündem oluşturmadan uzulmelere, kırılmalara, kizginliklara fırsat vermeden bu süreç BAKAN YARDIMCILARI ile sürdürülsun. Halkın güçlü devlet vurgusuna çok ihtiyacı var. Tek adam yönetiyor algısı çok çirkin zaten. Güçlü bir devletimiz olduğu ve ne olursa olsun yanımızda olduğu için hem mutlu hem gururluyum.
    Cevapla
  • Merve 11 ay önce Şikayet Et
    Tüm ülkenin bayrağa koştu reklam çok güzeldi. Revize edilip ekranlarda ve sosyal medya da dönebilir. Bu arada Devlet beyin meclis başkanı olması mükemmel bir fikir kabul ettiği için teşekkür ederiz. Bu süreçte çok yoruldu biliyoruz ancak ona ihtiyacımız var. Görünür olması çok elzem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti