İşte AK Parti'nin ikinci tur yol haritası

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. AK Parti ise, ara vermeden hazırlıklara başladı. Öncelik sandığa gitmeyen ve Oğan'a oy veren seçmen kitlesi olacak, STK'lar üzerinden seçmene ulaşılacak.

GİRİŞ 18.05.2023 09:08 GÜNCELLEME 18.05.2023 09:24
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için hazırlıklara başlayan AK Parti'de, yaklaşık 12,4 milyon seçmene yönelik ince hesaplar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kucaklaşma siyasetine devam edileceğini açıklamasının ardından, çalışmalar sandığa gitmeyen 8,3 milyon seçmen ile Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'a oy veren 2,8 milyon seçmen ve geçersiz oy kullanan 1,2 milyon seçmen üzerine yoğunlaşacak. Ayrıca oy veren-vermeyen ayrımı yapılmayacak, propaganda dili yumuşatılacak.

TÜM TEŞKİLAT SAHADA OLACAK

AK Parti'ye oy vermeyen seçmene, hemşeri dernekleri, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları üzerinden ulaşılarak gönül kazanılmaya çalışılacak. 28 Mayıs'a kadar AK Parti Genel Merkez Yönetimi, eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları, 81 il teşkilat başkanları ve yönetimleri 7/24 esasına dayalı çalışarak sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, seçmenle buluşacak.

Buluşmalarda seçimlerin tarihi önemi ile savunma sanayii projeleri, dış politika, ekonomide atılacak adımlar, yerli ve milli teknoloji hamleleri ile Türkiye Yüzyılı'nda yapılacak yeni projeler anlatılacak. Cumhur İttifakı'nın parlamentoda sağladığı çoğunluk ön planda tutulacak.

ÇALIŞMALARIN BÜYÜK KISMI GENÇLERE AYRILACAK

28 Mayıs'a kadar 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin genç yeni seçmen için de özel çalışmalar yapılacak. 14 Mayıs'ta ilk defa oy kullanan gençlerde bu çalışmaların içinde tutulacak. Gençlere eğitim, istihdam ve gelecek güvencesi veren projeler açıklanacak. Gençlerle sık sık bir araya gelinecek ve duygu temalı bir üslup kullanılacak. Muhalefetin oluşturmaya çalıştığı ‘karamsar tablo’ ortadan kaldırılmaya çalışılacak.

GEÇERSİZ OYLAR ÜZERİNDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK

Geçersiz oy kullanan seçmen için ise ayrı bir çalışma yürütülecek. Seçmenin bilinçli mi bilinçsiz mi geçersiz oy kullandığı araştırılacak. 81 il teşkilatı muhtemel oy kayıplarını en aza indirmek için kapı kapı gezerek hem parti politikasını anlatacak hem de nasıl oy kullanılacağına yönelik vatandaşa bilgilendirme yapacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EMRAH ÖZCAN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 76
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj ve ciraklik olsun 500 bin oy cepte
    Cevapla
  • Tatar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu kadar seçmenle uğraşmayın sorun ne 1- ekonomi 2 - Suriyeliler Afganlılar buna çözüm bul sen zaten seçmen kendiliğinden sana oy verir bankalar kredi vermiyor şuan onu çöz ve göçmenlerle ilğili bir çözüm bul o kadar ya Sinan olan gibi adama ne eyvallah ediyorsun seçmen gelir sana zaten eyt yi verdin daha emekli olamayan 2 milyon insan var bunu çöz sen millet bundan dolayı kızgın sa
    Cevapla
  • Reis'e: 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis: En düşük maaş (asgari ücretli ve emekliye) 15.000 Tl de, mesai saatlerini günlük 7 saate düşür, herkesin emekliliğini 2 sene öne al, bir de çevrene ve İzmir teşkilatına sızan paralelcilerin farkına var. Tek kelime etmeden % 60 oy senin.
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sandıklarda akp adına görevli olan kişiler fetöcü mü buna dikkat edilsin,sandıklar iyi korunsun
    Cevapla
  • Alp Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrası için kademeli emeklilik gerekli. 2000 öncesi SSK sız çalışanlar eski çalıştıkları firmalara dava açabilmeli; dava açma süresini 2000 öncesi için 5 yıl sınır şartı kaldırılmalı. Staj ve çıraklık sigortabaşlangıcı sayılmalı ayrıca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev derbi Avrupa'da manşetleri süsledi!
Yeni haftada hava durumu raporu: Yağmur, sıcak ve toz taşınımı