Tanju Özcan'dan SP'li Çebi'ye tepki: CHP'nin oylarını sömürdünüz

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, "Yüzde 1'le 10 vekil aldık" diyen SP'li Ümit Çebi'ye tepki gösterdi. Özcan, "CHP'nin oylarını sömürdünüz, bir de utanmadan dalga geçiyorsunuz. Oyumu helal etmiyorum" dedi.

GİRİŞ 18.05.2023 10:17 GÜNCELLEME 18.05.2023 10:17
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı bileşenleri DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, CHP listelerinden toplam 38 milletvekili çıkardı. Listelerinden giren partiler ayrılınca CHP'nin milletvekili sayısı 131'e düşecek. Böylece CHP 27. dönemdeki milletvekili sayısının altında vekille 28. dönemde temsil edilecek. Bu durum nedeniyle genel merkez yönetimine tepkiler dile getirilirken, eski ve yeni CHP'li isimler bu durumu eleştirirken, sosyal dikkat çeken açıklamalar yer aldı.

"10 VEKİL ÇIKARDIK"

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi'den bir paylaşım geldi. Ümit Çebi, "Eksi yüzde bir" oy ile 10 vekil çıkardıklarını söyledi. Çebi paylaşımında, "Temel Karamollaoğlu'na gönülden teşekkür ediyorum. Milli görüş tarihinin en zor zamanında aldığı bu stratejik karar ile yüzde -1 oyu görünmesine rağmen Saadet Partimizin Meclis'te 10 vekille temsiline vesile olmuştur" dedi.

"OYUMU HELAL ETMİYORUM"

Çebi'nin paylaşımına CHP'den geçici ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medyadan tepki gösterdi. Özcan paylaşımında, "Sığınmacılar yıllardır Türk milletinin iliğini kemiğini sömürdü. Siz de CHP'nin oylarını sömürdünüz. Bir de utanmadan dalga geçiyorsunuz. Ben bir CHP'li olarak oyumu helal etmiyorum. Milyonlarca namuslu, dürüst CHP'linin kul hakkıyla ahirete göçeceksiniz. Yazıklar olsun!!!" ifadelerini kullandı.

"CHP'YE SIĞINDI GRUP KURMUŞ"

Özcan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu da eleştirdi. Özcan, eleştirisini Davutoğlu'nun grup toplantısı fotoğrafı üzerinden dile getirdi. Özcan, "Hiç oy almadan 10 vekil kazandı. Helal olsun. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdı. Geri Kabul Anlaşmasıyla sığınmacıları Türkiye'ye sığdırdı. Erdoğan, kapının önüne koyunca CHP'ye sığındı. Grup yapmış fotoğraf veriyor. Bu fotoğraf bizim eserimiz. Sende ne 'Stratejik Derinlik' varmış" dedi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    sen dua et onlar ve pkk meral gibilerin de oy gelse idi sizin oy bekli de yuz de 16 idi o da belki biraz akilli olsa idi bunlar daha vekil alir idi meral saf oldugu icin istemis galiba yuz bende isterim dese chp ona verecek idi hesap uzmani bu ise gørev iken ulke ne kadar zarar etti siz hesap yapin adam cikar icin her seyi veriyor satacak
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Vermeseydin , belliydi böyle olacağı , haram etmişmilş çok da umurlarında sanki . Hele saadet on m mebusun keyfini sürsün . İkşnci turda chp de cümbüş , tiyatro , komedi var bekleyin azzzz sonra .
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanju yavrum senin jeton köşelimi kemal bir yıldır bu konu üzerinde kendi yalvardı beni RECEP yiyecek arka çıkın bana diye şimdi niye hopluyorsun şu konuştuklarını ozaman niye halka anlatmadın paşan çok zırlama atı alan boluyu geçti sana günaydın
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle olacağı başından beri belli idi, oy verirken düşünecektin, şimdi gururla verdiğin oyu nasıl haram edebilirsin, VERMESEYDİN oyu verirken aklın neredeydi ?
    Cevapla
  • Arkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu CHP de helalleşeceğiz deyip duruyordu vazgeçtiler sanırım herkese haklarını haram ediyorlar, depremzedelere ortak partilerine vs vs..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Lübnan'da SİHA ile suikast: Komutan Şerahbil Ali es-Seyyid şehit oldu
Bahçeli: FETÖ benzeri yapıya müsaade etmeyiz, cüret edenin başı ezilmeli