Son dakika: AK Parti başvurdu! YSK'dan yeni seçim kararı...

Son dakika haberi... AK Parti'nin başvurusu sonrası, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı 2. Tur seçimleri için tüm seçmenlere seçmen bilgi kağıdı yeniden dağıtılacak.

GİRİŞ 18.05.2023 17:30 GÜNCELLEME 14.06.2023 10:16
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AK Parti, 2'nci tur için seçmenlere tekrar bilgi kağıdı gönderilmesi için başvuruda bulundu.

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'in verdiği dilekçede, "Ülkemizde ilk defa ikinci tur seçim yapılmaktadır. Seçmenler ilk defa yeni bir uygulama ile karşılaşmaktadırlar. İlk turda bile bazı art niyetli görevli görevsiz kişilerin 'eğer seçmen bilgi kağıdınız yoksa oy kullanamazsınız' gibi durumlarla karşılaşılmış, hatta okul bahçelerine seçmen bilgi kağıdı olmayanların alınmaması gibi durumlar da olmuştur. Seçmene kolaylık olması ve katılımı en üst seviyede tutmak için 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı 2'nci tur seçimi için seçmenlere seçmen bilgi kağıtlarının basılarak dağıtılması için gerekli kurul kararının alınmasını saygılarımla arz ve talep ederim" denildi.

Başvuruyu değerlendiren YSK, 28 Mayıs'ta yapılacak 2'nci tur için seçmen bilgi kağıdının tekrar gönderilmesine karar verdi. AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "YSK müracaatımız üzerine 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı 2’inci tur seçimleri için tüm seçmenlere seçmen bilgi kağıdının tekrar dağıtılmasına karar vermiştir" ifadelerini kullandı. (DHA)

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    vallah bir abi var aşırı CHP li bu sever Erdoğan'a atacam oyu diyor atacana yemin etmiş birde
    Cevapla
  • Erkan 11 ay önce Şikayet Et
    Bazilari yorumlarda ne garip seyler derlerse desinler, siz oy kullanmaya gidin.
    Cevapla
  • Edepli 11 ay önce Şikayet Et
    Hollandada oy kullanamayan cok , adresler türkiyede görünüyor. Hollanda Başkonsoloslukdan degiştirsek atmayı kabul etmiyorlar(daha önce yapılması gerekiyordu) durum kritik dedim ama yapmadılar (gec kalmışız)
    Cevapla
  • Ertugrul 11 ay önce Şikayet Et
    Arkadaslar mavi kartimiz var ama alman vatantasi oldugumuz icin malesef oy kullanamiyoruz.....ama elimizde gelenide yapiyoruz buna inanabilirsiniz..
    Cevapla
  • Ertugrul 11 ay önce Şikayet Et
    Yeminler olsunki bugün istanbulda birileriyle konustum oylarini chp ye vermisler..ve bana hata yaptiklarini söylediler... erdogan giderse herseyin berbat oldugunun farkindayiz dediler....bu turda ise oylar erdoganin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!