Kılıçdaroğlu: İlk iş göndereceğim, Babacan: Yapamaz, kimseyi kandırmayın!

7'li masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "İktidara gelir gelmez mültecileri göndereceğini" söyledi. Ancak, ittifak ortağı Babacan aynı düşünmüyor. Babacan, bu tür vaatleri çok net bir dille eleştirmiş, "Milleti kandırmayın" demişti.

GİRİŞ 19.05.2023 15:27 GÜNCELLEME 19.05.2023 16:06
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta aldığı mağlubiyetten sonra, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ikinci turu öncesinde milliyetçi kimliğe bürünen Kemal Kılıçdaroğlu, "iktidara gelir gelmez mültecileri göndereceğinin" sözünü verdi. 

Türkiye'de 10 milyondan fazla mülteci olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "İktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun vaadi, akıllara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarını getirdi. 

Mülteciler hakkında bu yönde vaatler olduğunu hatırlatan Babacan, uluslararası hukuka işaret ederek, "Bir parti çıkıp sadece dese ki 'Ben geleceğim ve ilk gün yapacağım iş Suriyelileri def etmek, hepsini evlerine göndermek, otobüsleri doldurup sınır ötesine bırakmak' dese, bayağı oy alabilir. Yapabilir mi? Yapamaz. Uluslararası hukuk buna izin vermez" demişti.

Geçtiğimiz senenin Mart ayında konu hakkında konuşan Babacan, şunları söylemişti: 

"GÖÇMEN KARŞITLIĞI BÜYÜYOR"

"Vatandaşlarımız arasında göçmen karşıtlığı büyüyor. Bir parti çıkıp sadece dese ki 'Ben geleceğim ve ilk gün yapacağım iş Suriyelileri def etmek, hepsini evlerine göndermek, otobüsleri doldurup sınır ötesine bırakmak', bayağı oy alabilir.

"ULUSLARARASI HUKUK BUNA İZİN VERMEZ"

Yapabilir mi? Yapamaz. Uluslararası hukuk buna izin vermez. Yaptığınız hukuk dışı olur. Kovalım diyenleri düşünüyorum. Hayal edin. Suriyelilerin çok yaşadığı bir semte 40 tane otobüs gönderdiniz.

"KAMERALAR ÖNÜNDE YAPIN"

Toplam bin 500 kişi, evlerinden zorla çıkarın kadın, çoluk çocuk, asker, polis zoruyla. Otobüslere doldurun. Gidin sınır ötesine bırakın. Ama bunu da kameralar, gazeteciler önünde yapın.

"YAPAMAYIZ DİYORSANIZ BOŞA KONUŞMAYIN"

Yapabiliriz diyorsanız yapın ama olmaz yapamayız diyorsanız hiç konuşmayın. Bazıları diyor ya, var Türkiye'de öyle partiler. Hayal edin. Yapamayız diyorsanız boşa konuşmayın. Kimseyi de kandırmayın. Yapılacak bir başka konu da uyum, entegrasyon."

KILIÇDAROĞLU: SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİM

O günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Türkiye'deki mültecileri göndereceğinin sözünü vermişti. Kılıçdaroğlu, "Güle güle diyeceğiz, davulla zurnayla ülkelerine göndereceğiz ve Suriye'de barışı sağlayacağız" demişti. 

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Türkiye yüzyılı 11 ay önce Şikayet Et
    Başka yerden geliyorlar.kovuluyorlar.türkiyede karnı doyuyor, vatandaşlık alıyor,parti açıyor zengin, iş sahibi oluyorlar sonra da sizi buradan süreceğiz diyorlar.siz ne utanmaz, haysiyetsiz,nankör insanlarsınız.siz bu ülkede adam oldunuz,insan oldunuz, değer kazandınız.simdi bu ülkeye hainlik ediyorsunuz.Allah sizi yerin dibine geçirsin.sizin hesabınız kesilmeli..
    Cevapla
  • salih 11 ay önce Şikayet Et
    ikisinin konuşmalarıda soytarılık.boş iş.
    Cevapla
  • Atila 11 ay önce Şikayet Et
    6 li masa vaadi bu idi bunu hepiniz söylediniz millet enayi siz akillisin
    Cevapla
  • Üretivi 11 ay önce Şikayet Et
    Milletin enayi olduğunu söyleyen çocuk, kimse enayi değil. Yabanci misafirlik yıllarca sürmez bu isin sonu ülkenin demokratik yapısını değiştirmek.
    Cevapla
  • unus 11 ay önce Şikayet Et
    Hükümet Bu Suriyeli meselesini bir kanun ile beldiyelere devretsin bakalım CHP belediyeleri gonderebiliyormu gorelim
    Cevapla
  • İzmit li 11 ay önce Şikayet Et
    Yalan da olsa birtane proje sunsalar oda yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina