Özgür Özel: Öcalan'ı serbest bırakan şerefsizdir

HDP'nin, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacağını defaatle vadettiği söylemlerine ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçiren namussuzdur, şerefsizdir" dedi.

GİRİŞ 20.05.2023 06:28 GÜNCELLEME 20.05.2023 14:59
Bu Habere 657 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'taki seçim yenilgisi sonrası söylem değişikliğine giden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turda 5,17'lik oy oranına sahip ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın oylarını almak istiyor.

Kılıçdaroğlu, seçim döneminde HDP'yi ziyaret etmiş, HDP de CHP liderinin lehine seçimde aday çıkarmamıştı. Hatta Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakmayı vaadetmişti.

Bu tablodan dolayı "terör" eleştirisi alan ve oyu çok aşağıda kalan Kılıçdaroğlu'nun, daha milliyetçi bir söylem takındığı görülüyor.

Millet İttifakı'nın kurmayları da benzer bir söylemle ikinci tur çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Afyonkarahisar'da parti otobüsünün üzerinde vatandaşlara seslendi.

HDP'nin, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacağını defaatle vadettiği söylemlerine ilişkin konuşan Özel, "Yalan yanlış videolar montajlayarak CHP'yi, Millet İttifakı'nı haksızca, yalanla, iftirayla itham ettiler. Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçiren namussuzdur, şerefsizdir" dedi.

İHA, SİHA ve TCG Anadolu projeleriyle gurur duyduklarını ifade eden Özel, "İnanın, baharı getireceğiz. 28 Mayıs'tan sonra her şey çok güzel olacak" diyerek sözlerini bitirdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 657
  • Ahmad musafir 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu bunllar namusdan şerefden konuşurlar ama bir konuşdukları anda önlerine bir ayna koyulsa genidilerini bir görleselerde o aynada
    Cevapla
  • TÜRKALP 10 ay önce Şikayet Et
    Yakında ülkücü bıyığı bırakmazlarsa şaşmam
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sabah başka akşam başka konuşuyorlar vallah yalanlarınıza yetişemiyoruz bukadar da olmazki....
    Cevapla
  • fuzul 10 ay önce Şikayet Et
    o sözler o karakterdekiler için ne ki?
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bu sözü söyleyebilmek için hdp'den ve kandilden izin aldığına yemin edebilirim ama ispatlayamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."