İşte beklenen anket sonucu: Cumhurbaşkanı Erdoğan fark attı!

14 Mayıs seçimlerine ilişkin yaptığı anketlerde ilk turun sonucunu en yakın bilen araştırma şirketlerinden olan Areda Survey, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin yaptığı anketi kamuoyuna duyurdu. İşte anket sonuçları...

GİRİŞ 22.05.2023 02:41 GÜNCELLEME 22.05.2023 13:42
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu en yakın bilen şirketlerden biri olan AREDA Survey’in ikinci tur anketi açıklandı.

Buna göre;

Recep Tayyip Erdoğan: %52,4

Kemal Kılıçdaroğlu: %47,6

Fark: 4,8 puan

Birinci turdaki fark: 4,6 puan

AREDA bu çalışmayı, ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ üzerinden 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde 10.491 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiğini duyurdu.

AREDA Survey, 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur seçimlerinden hemen önce yayınladığı ankette şu sonuçları elde ettiğini duyurmuştu: Recep Tayyip Erdoğan: %51,3 Kemal Kılıçdaroğlu: %44,2 Sinan Oğan: %3,9 Muharrem İnce: %0,6

YURT DIŞI OYLARI EKLENMEDİ

Areda Survey'den yapılan açıklamada, söz konusu sonuçlara yurt dışı oylarının etkisinin dahil edilmediği ifade edildi. 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan, yurt dışı oylarında da Kılıçdaroğlu'ndan yaklaşık 320 bin oy fazla almıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 186
  • Aksoy 11 ay önce Şikayet Et
    Canınız öyle istiyor
    Cevapla
  • Zorkunlu 11 ay önce Şikayet Et
    Ne %52 si imiş. En az %57 olur..gitmeyecekleri hiç hesaba katmamış
    Cevapla
  • Halil 11 ay önce Şikayet Et
    28 Mayıs tan sonra reis ALLAH CC izniyle başkan. CHP de ne olur hicbirsey olmaz diyemeyecek. Kılıçdaroğlu gider. Yalakalari ne yapar bilemem.
    Cevapla
  • Togo 11 ay önce Şikayet Et
    Sonra Allahin izniyle sürünmeye devam dimi
    Cevapla
  • Han 11 ay önce Şikayet Et
    İnsanlıkları dibe vuran bu muhalefete 100'de bir bile fazladır
    Cevapla
  • Bekir 11 ay önce Şikayet Et
    Chp yi kılıçdaroğlu diktatorlugunden kurtarmak için kılıçdaroğlu yüzde 30 un altına düşmeli Turkiyeyi bu muhalefetten kurtarmak için iyi partili milliyetçilere ve gerçek Atatürkçülere büyük görev düşüyor Kurtarın chp yi
    Cevapla
  • Veli 11 ay önce Şikayet Et
    Hadilan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'