7'li koalisyon masasında Kılıçdaroğlu'na soğuk duş! Masa var ortaklar yok...

Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerini ezici bir üstünlükle önde tamamlamasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanılırken 7'li koalisyon masası ortakları hala toparlanabilmiş değil...

GİRİŞ 22.05.2023 07:47 GÜNCELLEME 22.05.2023 09:05
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'ndan dağılma emareleri gelmeye başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan 5 puan fark yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tedirginlikle süreci izlerken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 16 Mayıs'ta nispet yaparcasına vekilleriyle fotoğraf paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6 gün sessizliğe gömülürken, CHP'den 3 vekil koparan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise şırdancıda ortaya çıktı. Son olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı ile çalışabiliriz" çıkışı şok etkisine neden oldu.

Seçim hezimeti sonrası liderlerden gelen paylaşımlar ve açıklamalar, ittifak içindeki kopukluğu bir kez daha gündeme getirdi.

14 Mayıs yenilgisinden yalnızca 2 gün sonra Twitter hesabı üzerinden vekilleriyle fotoğraf paylaşan Davutoğlu, "İlk grup toplantımız" ifadelerini kullandı.

CHP seçmeninin büyük tepkisi üzerine Davutoğlu paylaşımını silmek zorunda kaldı.

MOTİVASYONU KAYBETTİLER

Kılıçdaroğlu sayesinde Meclis'te 3 koltuk kapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ise önceki gün bir şırdancıda fotoğrafı ortaya çıktı.

Uysal'ın burada 3 vekiliyle kutlama yaptığı öne sürüldü. Hezimetin ardından 6 gün boyunca sessizliğe gömülen Akşener de dikkatleri üzerine çekti.

Tepkiler üzerine önceki gün zoraki olarak bir basın açıklaması yapan ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajı veren Akşener'in 6 günlük sessizliği, 2-6 Mart krizine ilişkin örtülü bir mesaj olarak değerlendirildi.

BABACAN'DAN "CUMHUR İTTİFAKI" ÇIKIŞI

7'li koalisyondaki son sürpriz hamle ise Babacan'dan geldi.

Önceki gün katıldığı bir canlı yayında anayasa değişikliğine ilişkin Millet İttifakı adına çarpıcı sözler sarf eden Babacan, "Cumhur İttifakı herhangi bir noktada anayasa değişikliğiyle alakalı gelin beraber çalışalım derse, çalışmaya hazırız. Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz" ifadeleriyle yeni bir senaryoyu gündeme getirdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 173
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Zillet ittifakı yeni oyunu bu seçim referanduma dönüştürmek . Erdoğan kalsın mı? gitsin mi? ye, kıt akıllarınca Erdoğan karşıtlığı oluşturmak istiyorlar. Bizler bu seçimi, pkk fetö gelsin mi? Yoksa, yok olup gitsin mi? Referandumu olarak değiştirelim..
    Cevapla
  • Cezayir 11 ay önce Şikayet Et
    Kemal abiii yeni videonu izledim benimde üç çocuk var evet onlar için onlarla bitlikte dört oy var çocuklar için oy verin demişsin onlar için onlarla oyumuzu SAN degil ERDOĞAN A vericez
    Cevapla
  • Abdurrahman bulut 11 ay önce Şikayet Et
    Sayin kilicdaroglu ikinci tur gercekten devlete büyuk bir külfet olacak gel iyi düşün bu ulkeye yapacağın en buyuk iyilik seçimlere girmemen dir bu masadan bir nane olmayacağı eskiden beri belliydi iki kişi geçinemezken siz kalktiniz bir suru benzemeyenizorlamayla bir araya getirdiniz kazanamayacağini kesin ama siz bilirsiniz.
    Cevapla
  • Gönültaş 11 ay önce Şikayet Et
    Ali Bebecen daha 1 hafta olmadan Kemal Kılıçtaroğlunu sattı. böyle dönekleri AK Partide görmek istemiyorum. geçmişte AK Partiyi sattı şimdi CHP yi sattı. bunlardan hiç kimseye hayır gelmez.
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Hadi ordan ulannn sen cocuk bezi satmaya devam et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!