CHP'nin heykel zihniyeti sınırları aştı! Deprem mağduru ülkeye büst hediye ettiler

Büyük depremle sarsılan Arnavutluk'ta afetin yaraları Türkiye'nin büyük desteğiyle sarılmaya devam ederken, CHP'li Maltepe Belediyesi ise ülkeye Atatürk büstü hediye etti. Büstün Atatürk'e hiç benzememesi dikkat çekti.

GİRİŞ 23.05.2023 11:14 GÜNCELLEME 23.05.2023 11:38
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Arnavutluk’ta 2019 yılında yaşanan deprem felaketinin etkileri hala devam ederken, CHP’den ilginç bir hamle geldi. Türkiye hükümetinin deprem konutları, ticari üniteler, otoparklar, hastane ve camiler inşa ederek yardım ulaştırdığı Arnavutluk’a CHP ise heykel gönderdi.

CHP’li Maltepe Belediyesi, Arnavutlara Atatürk heykeli hediye etti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Arnavutluk’un Elbasan şehrindeki RINIA Parkı’na yerleştirilmek üzere bir adet Atatürk büstünü ülkeye ulaştırdı. Büstün kaidesinde Mustafa Kemal’in “Yurtta sulh cihanda sulh” sözüne yer verilirken, CHP’li Ali Kılıç’ın da ismi yer aldı.

BENZETEMEDİLER

CHP belediyeciliğinin heykel zihniyetine uluslararası boyut kazandıran olaydaki tuhaflık bununla sınırlı kalmadı. Arnavutluk’a hediye edilen büstün Atatürk’e benzemediği gözlendi.

Yüzü asık olarak resmedilen büstteki M.Kemal simasının değişikliği dikkatlerden kaçmadı.

DEPREMİN YARALARINI TÜRKİYE SARDI

CHP’nin heykel bağışladığı Arnavutluk’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel ilgi ve destekleriyle AK Parti iktidarı birçok yardım ulaştırdı. Deprem sürecinde afet bölgesine yardım ulaştıran ilk kurum TİKA oldu. Arnavutluk’a TOKİ tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında 522 konut, ticari ünite ve otopark inşa edildi. Arnavutluk'un Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların temeli Aralık 2020’de atılırken, teslimi bir yıl sonra 28 Aralık 2021’de yapıldı.

68 GÜNDE HASTANE

Ülkeye ayrıca Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi inşa edildi. 150 yataklı hastane 68 günde tamamlanarak hizmete açıldı.

Hastanede 6 ameliyathane, 20 yoğun bakım, 150 servis yatağı, biyokimya, mikrobiyoloji laboratuvarı, MR, tomografi, mobil röntgen cihazı, kolonoskopi, endoskopi, laparoskopi ve anjiyografi gibi modern cihazlar bulunuyor.

BALKANLARIN EN BÜYÜĞÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk’un başkenti Tiran’a Namazgah Camii yapıldı. Cami, Balkanlar’ın en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 115
  • Darbe etkisi 11 ay önce Şikayet Et
    12 eylül 1980 darbecisi "ABD'nin çocuğu" Kenan'nın başımıza bela ettiği bir durum. Vatanı milleti düşmandan korusun diye eline verilen gücü millete karşı kullanıp, devleti silah zoruyla ele geçirip baskı altına aldı. Atatürkü ilahlaştırıp heryere isminin verilmesi, heykeli dikilmesi, resminin konulması zorunluluğu emrini verdi. İlah gibi anlatan kitap yazıp okullara ders yaptı.
    Cevapla
  • Erkan 11 ay önce Şikayet Et
    gülmekten başka elimden birşey gelmemesine çok üzülüyorum.
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 11 ay önce Şikayet Et
    Depremzede vatandaşlar doya doya yesin heykeli
    Cevapla
  • Deli 11 ay önce Şikayet Et
    Atatürk'ü İnönüden Beri sevmez CHP Çünkü Ermenileri Atatürk'ün soy kırımı Yaptırdığını söylediler Ermenilere Ermeniler başlattı soy kırımı güney Doğuda Türkleri katlettiler hemde Kadın ve çocukları kestiler Tecavüz ettiler Türklere Katil ve canidir Ermeni yaratıkları
    Cevapla
  • Alpagu 1453 11 ay önce Şikayet Et
    Heykeli bile kendilerine benzetmişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?