Türkiye sevdalısı Filistinli'den büyük fedakarlık! Erdoğan'a oy veremediği için bunu yaptı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tur oylaması devam ederken ABD’de ibretlik hadise yaşandı. ABD'de Türkiye sevdalısı bir Filistinli, masrafların yüksekliği sebebiyle oy kullanmaya gidemeyecek bir Türk vatandaşının masraflarını karşıladı.

GİRİŞ 23.05.2023 14:09 GÜNCELLEME 23.05.2023 14:24
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Turkish American Religious Foundation (TARF) Houston Şube Başkanı Ahmet Tan, şahit olduğu ilginç bir olayı aktardı.

Ahmet Tan, ABD’nin Colorado eyaletinden otomobille 18 saatlik mesafede bulunan Houston’a oy kullanmaya gelen Türk vatandaşının, bilet fiyatlarının yükselmesi sebebiyle ikinci tur seçiminde oy kullanamayacağını söylediğini ifade etti. Ancak aynı kişiyle Houston Başkonsolosluğu’nda karşılaştıklarında oy kullanmaya nasıl geldiklerini sorduğunu kaydeden Tan, Filistin uyruklu bir vatandaşın, kendisi Erdoğan’a oy veremediği için yol masraflarını karşılamak suretiyle oy kullanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Ahmet Tan, “ibretlik bir olay” sözleriyle nitelediği hadiseyi şöyle anlattı:

ABD’nin Colorado’dan Houston’a (arabayla 17-18 saatlik mesafe) eşiyle oy kullanmaya gelen bir arkadaş, uçak bileti çok yükseldiği için ikinci tura oy kullanamayacağını söylemişti.

Dün bir baktım konsoloslukta eşiyle oy kullandılar. Sordum ‘ucuz bilet buldun galiba’ diye.

‘Hayır’ dedi. ‘Filistinli bir kardeş, oy verip vermediğimi sordu. Durumu söyleyince ‘Ben Erdogan’a oy kullanamıyorum. Senin biletini ben alıyorum, git kullan’ dedi ve biletlerimizi alıverdi…

Ermenistan halkı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyorErmenistan halkı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 150
  • Tual 11 ay önce Şikayet Et
    Sınır ötesi terörle mücadelede Türkiye’yi kınayanlar içinde filistinde vardı
    Cevapla
  • Sahipkıran 11 ay önce Şikayet Et
    Kökeni bir olunca elbette, kk yı destekleyecek ermeniler!
    Cevapla
  • Zeynel 11 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan halki Kamali destekliyormus tabiki destekleyecek ,kim kardesini desteklemez gayet dogal
    Cevapla
  • Oruc Reis 11 ay önce Şikayet Et
    Brüksel'de bir iş yerinde iki arnavut arkadaşım arasında ilginç bir olay yaşandı. Yakında sendika seçimi var ve iki arnavuttan biri bu seçimlere aday, aday olan arnavut türklerinden. Diğer arnavut aday olana şöyle der, 28 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunu Reis'e kullanacaksın aksi taktirde bizde sana oy vermeyiz der. Ve arnavut türkü olan oyunu Reis'den yana kullanır.
    Cevapla
  • Bozkurt 11 ay önce Şikayet Et
    İstesekte,istemesekte,Tarih bizi çağırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..